Hjemmelagede knekkebrød (lavFODMAP)
Hjemmelagede knekkebrød er et godt alternativ til både brød og kjøpeknekkebrød om du vil redusere på FODMAPs i kostholdet ditt. Disse inneholder godt med fiber, og vil holde deg mett lenge.
Dette trenger du:
1 dl sammalt speltmel
2 dl havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 ss fiberhusk
1 ts salt
4 – 5 dl vann
Slik gjør du: Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen ingrediensene og la røren svelle i 10 minutter. Ta fram to stekebrett som du kler med bakepapir. Del deigen i to og smør den jevnt utover med en slikkepott. Dette tar litt tid, sett på god musikk og kos deg. Sett begge brettene inn i forvarmet ovn. Etter omtrent 10 minutter tar du ut brettene og skjærer opp knekkebrødruter med et pizzahjul. Sett knekkebrødene inn i ovnen igjen og la dem steke i omtrent 60 minutter til. Pass på underveis, og bytt plass på brettene slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.
Tips:
- For glutenfritt knekkebrød: bytt ut speltmel med annet glutenfritt mel (rismel, bokhvetemel eller en glutenfri melblanding)
- For havrefritt/havreredusert knekkebrød: bytt ut havregryn med bokhveteflak/quinoaflak/hirseflak eller en blanding av disse.