Indisk kyllinggryte med raita (lavFODMAP)
I anledning helgen, byr jeg i dag på denne smakfulle og enkle kyllingryta. Oppskriften finner du også i boken, men jeg har lagt til et par ekstra ingredienser som jeg synes tar gryta til nye høyder. Jeg har fått sansen for sitrongress i matlaging, og det er det blant annet det denne varianten er beriket med. Denne gryta smaker også nydelig sammen med raita som jeg absolutt vil anbefale å servere til :)
Dette trenger du til tre personer:
Raita (vises ikke på bildet)
½ agurk
4 cherrytomater eller en halv vanlig tomat
1,5 dl laktosefri yoghurt naturell eller kesam
1 ts limesaft
½ ts pepper
2 ss finhakket, frisk koriander
Slik gjør du: Begynn med å lage raita. Rasp agurken direkte i et kjøkkenhåndkle. Pakk den inn og klem ut vannet over vasken. Bland agurken med yoghurt eller kesam i en bolle, tilsett grovhakket tomat og hakket koriander. Smak til med lime, salt og pepper. Sett kaldt i kjøleskapet mens du lager kyllinggryta.
Kyllinggryta
1 fedd hvitløk + 2 ss olje (til lavFODMAP-hvitløksolje)
500-600 g kyllingfilet
Det grønne av 3-4 vårløk
1 paprika
1 ss finhakket fersk ingefær
2 stilker sitrongress (alternativt kan du bruke en skvis lime)
1 ss garam masala (blandingskrydder)
1 ts karri (merket Hindu er uten løk/hvitløk)
1 ts gurkemeie (kan droppes)
Et dryss kajennepepper (kan droppes)
200 ml kokosmelk (ikke light, da skiller sausen seg)
Salt og pepper
+ Ønsket mengde ris
Slik gjør du: Kok risen etter anvisningen på pakken. Forbered grønnsakene: kutt paprikaen i passe store biter og finhakk ingefær og sitrongress. Kutt kyllingfileten i mindre deler.
Skjær hvitløksfeddet 2-3 biter. Varm forsiktig opp oljen og ha i hvitløksbitene. Etter 2-3 minutter i oljen, fjerner du hvitløken fra stekepannen. Skru opp varmen og stek kyllingbitene ferdig. Strø garam masala, karri og gurkemeie over kyllingen og ha deretter i grønnsakene og kokosmelken. Smak til med salt, pepper og kajennepepper og la gryta putre på svak varme i noen minutter før du serverer. Tilsett frisk koriander like før servering.
Håper det smaker!
Julianne