Inger Margrethes IBS-historie

I anledning  IBS-awareness month, etterspurte jeg IBS-historier fra mine lesere. Åpenhet og større fokus på IBS hjelper uten tvil flere. I dag deler jeg Inger Margrethes historie – tusen takk for din åpenhet!

Jeg heter Inger Margrethe og er 60 år. Leste på bloggen din at du ville høre min historie og her kommer den:

Har hatt mageproblemer hele livet. Da jeg var liten havnet jeg ofte i en seng når det var besøk, med mye vondt i magen. Hadde mye vondt ellers også, og gråt meg i søvn mange ganger. Vi var hos legen flere ganger, men fikk vel bare høre at jeg hadde nervøs mage. Var ikke så mye plaget i puberteten, men ble dårligere i voksen alder. Fant etterhvert ut at jeg skulle kutte ut melk og melkeprodukter, og merket markant bedring. Men jeg ble aldri helt bra.

Kan opplyse om at jeg i slutten av tredveårene fikk påvist en arvelig sykdom, med cyster på lever og nyrer. Disse ble etterhvert store og veskefylte, og jeg så høygravid ut. Dette gjorde det også ekstra ubehagelig når magen slo seg vrang. Jeg har fått behandling (sklerosering) av de største cystene, men har fremdeles veldig stor lever.

Tilbake til mageproblemene:
En venninne hadde god erfaring med Balderklinikken og fikk time til meg der. Der gikk jeg gjennom tester for å finne ut hva jeg reagerte på, og fant ut at jeg reagerte på gluten i tillegg til melk. Så da måtte jeg lære meg å spise glutenfritt. Fikk brystkreft midt oppi dette, men det har heldigvis gått bra, etter å ha fjernet et bryst.

Har også for lenge siden funnet ut at jeg reagerer på sorbitol og tørket frukt.

For et år siden, ble jeg enda dårligere og gikk nok en gang til legen med problemene. Etter å ha utelukket andre ting, fortalte fastlegen meg om IBS og low FODMAP-dietten. Jeg fikk også med meg en del lesestoff.

Jeg tror aldri jeg har blitt så glad for en diagnose før. Dess mer jeg leste, dess mer forstod jeg at dette gjaldt meg. Jeg hadde jo allerede kuttet ut mange av de aktuelle matvarene, men nå gikk jeg inn for en streng diett. Etter noen uker kjente jeg veldig bedring og har hatt det stort sett bra det siste halve året.

Når jeg har vært bra en stund, har jeg prøvd å slakke litt av, men da blir jeg fort dårlig igjen.

Fantastisk å endelig få en forklaring og en hjelp!


Ønsker du å dele din historie? Send en mail til lyngstadernaering@gmail.com – merket «Min IBS-historie».

Jeg trekker ut en vinner av boken min (lavFODMAP – en komplett håndbok for deg med sensitiv mage) i slutten av april blant dere som bidrar :)

IBS-1in7-t

Ønsker deg en nydelig dag!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Randis IBS-historie | LYNGSTAD ERNÆRING - april 20, 2015

[…] leste historien om kvinnen på 60 år. Jeg er 55 og har mye til felles med denne damen når det gjelder mageproblemer (men heldigvis ikke […]

Reply
Madeléns IBS-historie | Julianne Lyngstad - mai 8, 2015

[…] Inger Margrethes historie […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x