Ukens FODMAP-vennlige: Laktosefri gresk yoghurt

Det er lenge siden forrige «ukens FODMAP-vennlige», men bedre en gang i blant enn aldri? :)
I dag vil jeg tipse om et par laktosefrie produkter som egner seg godt som del av en sunn, lavFODMAP-diett.

Helt ekte gresk yoghurt uten laktose: 

15480838950_5d2f921b2f_m

 

 

 

 

 

 

Laktosefri Gresk yoghurt er i likhet med yoghurt naturell uten tilsatt sukker og er derfor et godt valg om du spiser mye yoghurt. Gresk yoghurt er tykkere i konsistensen og egner seg derfor veldig bra i dressinger som f.eks raita og tzatziki!

Prøv den for eksempel til indisk kyllinggryte med raita eller stekt laks med ris og tzatziki :)

I tillegg har det kommet et nytt laktosefritt produkt som gjør det litt enklere for FODMAPere som trenger noe raskt og prakisk på farta; Gresk yoghurt med jordbær, uten laktose: 

15667233642_1da860624d_m

Denne er til stor glede for mange!  Jeg vet i alle fall selges i de store matvarekjedene som Meny og Centra.

Ønsker du flere tips? Følg meg på instagram @julilyng for hyppigere oppdateringer!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Janine - april 12, 2015

Etter mange år med kranglete mage og testing av kosthold uten gluten, laktose ++, ble jeg anbefalt lav fodmap. Det var utrolig godt å kjenne at jeg etter kort tid merket stor bedring :) Jeg kjøpte boken din før jeg startet på dietten, og vil si tusen takk for åpenheten rundt tema, og for inspirerende oppskrifter :) Det er til tider krevende å følge dietten, og det krever en god del planlegging. Allikevel er det verdt den ekstra tiden,og det er morsommere å lage mat, når en vet at magen oppfører seg så mye bedre. Så, tusen takk! :)

Reply
  Julianne - april 16, 2015

  Hei Janine :) Takk for hyggelig kommentar! Så flott å høre at du endelig har funnet noe som fungerer for deg :) Stå på videre, etterhvert blir det enklere :)

  Mvh Julianne

  Reply
Vicky - november 28, 2015

Hei jeg har kjøpt boken din og merker jeg er en kresen sjel. Er det flere sauser i den nye boken din? Jeg har STORE problemer med og kutte ut bearnaise sausen fra toro (og den er det jo løk i) tips til hvordan jeg kan lage det glutenfritt og lovfodmap taes imot med glede?.

Reply
  Julianne - november 30, 2015

  Hei Vicky :) I min nye bok har jeg ikke spesielt mange sauser, annet enn brun og hvit som kan smakssettes etter hva du skal ha den til. Jeg har ikke prøvd å gjøre det selv enda, men jeg har klienter som har positive erfaringer med å lage béarnaise fra bunn ved å bytte ut sjalottløk med den grønne delen av vårløk :) Se f.eks oppskrift her: http://spiselandslaget.com/2014/11/08/4917/

  Reply
Liste over lavFODMAP-hurtigløsninger og ferdigprodukter – GODT FOR MAGEN - februar 28, 2016

[…] Finden Laktosefri gresk yoghurt Laktosefri gresk yoghurt med jordbær […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x