Helenes IBS-historie

Min historie er egentlig litt mystisk. Jeg fikk irritabel tarm for 1-2 år siden. Før det spiste jeg sunt, men så begynte jeg etterhvert å trene mer og bli enda mer bevisst på hva jeg spiste. Dette kunne dessverre gjøre meg dårlig. Jeg kunne få enorme magesmerter (som ofte skjedde på kveldene og på plasser der jeg ikke kunne gjøre så mye med det). De var så grusomme at tårene kunne komme og når det var mulighet for det kunne jeg finne på å legge meg i fosterstilling som noen ganger kunne hjelpe. Jeg kunne også oppleve mange flaue lyder i magen og et veldig ubehag og intens trengsel til å gå på do noe som jeg ønsket å kunne gjøre i mitt eget hjem. 

I begynnelsen var det ikke så irreterande fordi det skjedde som regel ikke så ofte, men så kom det oftere og oftere og flere ganger i uken. Jeg ble deprimert av dette og i forhold til planlegging av uken i forhold til trening og lignende som pleier å skje på kvelden, ble det vanskelig å vite når jeg ble dårlig. Dette gjorde meg veldig frustrert. Jeg har høy terskel for å kontante lege så det tok ganske lang tid før jeg tok kontakt. Hun konkluderte med IBS og anbefalte meg FODMAP-dietten. Jeg har etter det lagt merke til bloggen din og hatt ønsker om å kjøpe boken din, men så lenge jeg er student er det andre bøker som må prioriteres først. Du er ihverfall en inspirasjon for meg og jeg blir glad av å ikke føle meg alene med mine plager. 

Den siste tiden føler jeg selv jeg har blitt litt bedre. Jeg går på melkesyretabletter og har blitt mer bevisst på hva jeg spiser. Har vel spesielt funnet ut at jeg må være meg bevisst hvilke brød jeg spiser. Er de for grove blir jeg skikkelig dårlig. Jeg har også prøvd å kunne ned på tørket frukt, epler og pærer. På bloggen din står det at mange har hatt problemer med havre. Heldigvis tror jeg ikke det er tilfellet hos meg :) Jeg elsker havregrøt og er glad jeg slipper å kutte den ut. 

Jeg håper at jeg finner ut med garanti hva som plager meg slik at jeg kan slippe å oppleve det så mye som jeg har gjort. Jeg gir ikke opp. Jeg holder håpet oppe. Jeg skal også være meg mer bevisst stresset mitt som også kan ha en virkning. De sier jo magen er vår andre hjerne. De sender signaler til hverandre. Det er fascinerende hvordan kroppen fungerer og det er hvertfall deilig når en lærer den å kjenne, løse problemer og få det bedre i hverdagen. 

– Helene 


Flere IBS-historier fra virkeligheten:

Historie fra kvinne 31 år

Mariannes historie

Lisas historie

Inger Margrethes historie

Min historie

Ønsker du også å dele din historie? Skriv til meg på mail lyngstadernaering@gmail.com

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Katarina - april 19, 2015

Har fulgt dietten til punkt og prikke i 17 uker nå (de 8 første ukene spiste jeg litt pølser med løk i, men ellers streng diett), og merker ingen forskjell fra før jeg begynte på dietten.. Har testet meg for cøliaki og alle slags allergier, men ikke noe hell der heller. Har spist glutenfritt i 1år nå for å teste om det likevel kan være det selvom jeg ikke har cøliaki, men hjelper jo ikke.. Har du noe forslag før jeg gir opp? Hehe.

Reply
  Julianne - april 19, 2015

  Hei Katarina! Så leit å høre at du ikke opplever effekt av dietten. Slik er det desverre for noen – FODMAPs er ikke problemet for alle IBS-pasienter (3 av 10 opplever ikke bedring). Nå kjenner ikke jeg til dine symptomer eller sykdomshistorie, så det er vanskelig for meg å gi deg videre råd om hva du skal gjøre. 17 uker på strikt diett er lenge, spesielt siden du forteller at du ikke merker noe som helst forskjell fra før du startet. Hvordan har du holdt ut, Katarina? Kanskje det er på tide å ta en ny prat med legen din og be om videre undersøkelser til en mage- og tarmspesialist? (om du ikke allerede har vært gjennom dette)

  Mvh Julianne :)

  Reply
Katarina - april 24, 2015

Hei. Takk for svar! :)
Sliter med luft og smerter.. Har vært på sykehuset for å sjekke ang. cøliaki, men fant ikke noe. Vært hos to forskjellige leger, men begge sier det er irritabel tarm. Har også vært hos homeopat uten bedring.. I begynnelsen av fodmap-dietten var det motiverende, men etterhvert ble jeg skikkelig lei ettersom det ikke hjalp. Har begynt å få merker på huden om jeg såvidt/eller ikke er nærat, så kanskje det har en sammenheng mellom hud og mage. Tenkte å ta en tur til hudspesialist.. Men dette har bare skjedd nå i det siste. Luft i magen har jeg hatt i 6 år nå :(

Reply
  Julianne - april 30, 2015

  Det er leit å høre. Jeg håper du finner ut av hva som plager magen din, fortsett å kjempe!

  Reply
Susannes IBS-historie | Julianne Lyngstad - mai 9, 2015

[…] Helenes historie […]

Reply
Randis IBS-historie | Julianne Lyngstad - mai 10, 2015

[…] Helenes historie […]

Reply
Randis IBS-historie - GODT FOR MAGEN - mai 30, 2017

[…] Helenes historie […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x