Næringsrik kjøleskapsgrøt (lavFODMAP)

Denne oppskriften er inspirert av en hyggelig leser, Marte, som ga meg tips i kommentarfeltet under oppskriften havre- og hirsegrøt. Kjøleskapsgrøt er virkelig noe du kan eksperimentere med, og det gjør det ekstra spennende å stå opp om morgenen og se hvordan frokosten smaker. Denne oppskriften er til deg som ønsker en liten porsjon grøt, med mye energi som holder deg mett en stund. Grøten har fått navnet næringsrik, fordi den er proppet av sunt fett og fiber fra frø og havre. Gresskarkjerner og linfrø bidrar med mye magnesium som blant annet er viktig for normal muskel- og nervefunksjon.

IMG_5810

 

[amd-zlrecipe-recipe:2]

Tusen takk for inspirasjonen, Marte :) !

Ønsker dere en nydelig kveld!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Håvard - april 19, 2015

Hei!

Ikke at det er relatert til dette innlegget, men jeg har et spørsmål: Er glutenfri grandiosa lavFODMAP? Toppingen burde være grei, men vet ikke med bunnen? Har akkurat kjøpt boken – én uke inn i den strenge dietten – og kjenner det er tungt å ikke kunne falle tilbake på en frossenpizza når energien uteblir til middagslaging. Har riktignok ikke begynt å bake noe enda, så da blir ting forhåpentligvis lettere, men med stengte butikken på søndag ble ting plutselig vanskelig..

Reply
  Julianne - april 22, 2015

  Hei Håvard :)

  Glutenfri grandiosa, la meg se: vann, maisstivelse, rismel, lupin, dekstrose, eplefiber, fortykningsmiddel(E464), ost 21%(Jarsberg), pizzakjøtt 14% (storfekjøtt, vann, soyaprotein, stivelse, salt, krydder,konserveringsmiddel(E250)), tomatpuré, paprika 5%, gjær, rapsolje, krydder, sukker, salt.

  Eplefiber bør unngås på lavFODMAP-diett, i tillegg til at pizzaen sannsynligvis er krydret med løk eller hvitløkskrydder, uten at dette står oppgitt. Dette er nok ikke en pizza du bør spise i store mengder under eliminasjonsperioden. Jeg foreslår at du går for speilegg, glutenfritt brød, ferdig oppkuttet salatmix når energien er for lav til å lage middag. Det blir lettere etterhvert, Håvard. Jeg ønsker deg lykke til på dietten og god bedring :)

  Mvh Julianne

  Reply
Ingrid - april 20, 2015

Hei! kunne veldig gjerne tenke meg å lage denne men har ikke fått gått til innkjøp av alle ingrediensene enda. Kan jeg bytte ut chiafrø og kokosolje med noe annet enn så lenge? eller kan jeg lage den uten chiafrøene og kokosoljen ? :)

Reply
  Julianne - april 20, 2015

  Hei Ingrid :)

  Du kan nok lage denne uten både chiafrø og kokosolje. Ha i en ss ekstra havregryn og kanskje også en ss solsikkekjerner? Her er det bare fantasien som setter grenser :) Håper den faller i smak :D Mvh Julianne

  Reply
Trude - april 24, 2015

Hei :)

Dumt spørsmål: Skal ikke kjøleskap-grøt kokes i det hele tatt?
Ble litt forvirret av oppskriften til Marte der det stod at man skulle ha oppi 0,5 dl havregrøt…?

Reply
  Julianne - april 25, 2015

  Hei Trude, godt du spør :)

  Kjøleskapsgrøt skal ikke kokes i det hele tatt. Jeg er ganske sikker på at Marte mener havregryn og ikke havregrøt :)

  Mvh Julianne :)

  Reply
Villkatta - april 27, 2015

Jeg har akkurat lagd en variant av denne og satt den i kjøleskapet. Bare med gryn fra bokhvete og amaranth. Tåler ikke havre, og hadde ikke hirseflak i skapet; blir spennende å se om det jeg lagde, funker :-)

P.S: Anbefalte boken din på bloggen min for ei stund siden. Jeg er kjempeinspirert av den! :-)

Reply
  Julianne - april 30, 2015

  Hei :) Så spennende! Ble det bra? Så kjekt at du anbefaler boken min, det setter jeg stor pris på :D Tusen takk!

  Reply
Camilla Vedvik - november 21, 2017

Kokosolje i kjøleskapsgrøt. Da lurer jeg bare på åssen kokosolje det er snakk om? :)

Reply
  Julianne - november 22, 2017

  Hei Camilla! Du må gjerne bruke MTC kokosolje, som ikke stivner når den settes i kjøleskapet :P Hilsen Julianne

  Reply
Karoline - januar 16, 2018

Hei Julianne! :)

Denne så kjempespennende ut, den skal jeg prøve!

Men jeg lurer på om du har en enkel oppskrift på havregrøt med surdeig?
Har endelig fått surdeigsstarteren til å leve, men skulle gjerne hatt noe enkelt jeg kan lage når den trenger å friskes opp mellom bakehelgene mine. Har merket at den mister litt futten når den står en hel uke uten å friskes opp, og er så synd å kaste.

Mvh Karoline :)

Reply
  Julianne - januar 19, 2018

  Hei Karoline! Jeg har dessverre ikke testet havregrøt med surdeig selv ennå, men vil tro du enkelt kan sette en skål med havre, vann og litt surdeigsstarter på kvelden før du koker den opp på morgenen. Kan også anbefale surdeigsbrødvafler til dette formålet :D Du trenger ikke bake med den for å friske den opp, du kan fjerne litt av surdeigen og tilsette nytt mel og vann – la den stå ute noen timer før du setter den tilbake i kjøleskapet. Om du planlegger å bake, kan du gi den en skikkelig oppsfriskning ved å ta 1 ss surdeigsstarter, 100 g mel og 100 g vann og la den stå på kjøkkenbenken et halvt døgn. Da blir den i kjempeform :) Lykke til :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x