Uke 17: lavFODMAP-ukemeny

Nå ser jeg det er på tide å komme med noen nye magevennlige middagsoppskrifter her! Både min samboer og jeg har lange dager for tiden, noe som gjør at middagsmaten blir noe lettvint og sunt, men ikke alltid like inspirerende og nyskapende. Etterhvert som dagene blir roligere kommer det mer. Jeg har mye spennende jeg skal lage og dele med dere! Kanskje har du noen lavFODMAP-ønsker? :)

IMG_2736

 UKE 17

Mandag: Fylt omelett
Tips: Om du ønsker en kjøttfri variant (kjøttfri mandag), dropp skinken og tilsett en haug med lavFODMAP-grønnsaker :)

Tirsdag: Salat med laks, feta og druer – en av mine raske favoritter!

Onsdag: Studentnudler med svinekjøtt fra godt.no
Tips: Bruk risnudler, dropp hvitløk eller bruk hvitløksolje, løk- og hvitløksfri hønsebuljong og den grønne delen av vårløken for lavFODMAP.

Torsdag: Stekt torsk med hjemmelaget potetmos, lavFODMAP-grønnsaker og baconbiter 

Fredag: Kyllingsalat med valnøtter fra matprat.no

Lørdag: Kebabspyd og tzaztiki (oppskrift i boken)

Søndag: Laks i wok fra matprat.no
Tips: dropp rødløk, hvitløk og sopp i denne oppskriften. Erstatt med f.eks gulrot og vannkastanjer! 

Ha en nydelig uke!

Er du i nærheten av Kristiansand lørdag 25. april? Jeg holder foredrag på Matgledemessen kl. 14.00! Les mer her

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Tonje - april 19, 2015

Hei!

Takk for god inspirasjon på matfronten. Er ofte innom og plukker oppskrifter til egne ukemenyer. Har lagt om kostholdet og har spist lavFODMAP i noen måneder nå, og er nesten redd for å si det høyt – men HALLELUJA så bra jeg er i magen i forhold til før. Derfor ser jeg mørkt på ferien i år, hvordan holde magen i form i utlandet? Har du noen gode råd? :-)

Reply
    Julianne - april 30, 2015

    Hei Tonje :) Tusen takk for hyggelig kommentar! Beklager sent svar fra denne kanten. Det er så gøy å høre at magen din er bedre! Hvordan holde magen i form i utlandet – det er et godt spørsmål! Det er noe jeg kan skrive et innlegg om nå som ferietiden nærmer seg. Jeg skrev et lite innlegg om det i fjor da min samboer og jeg reiste til Spania: http://lyngstadernaering.no/2014/06/17/fodmap-vennlig-ferie/ – vi leide en leilighet, så det ble en del matlaging på kjøkkenet der. Vi var begge studenter på den tiden, så det gjorde det billigere og mer magevennlig enn å gå ut og spise. De fleste velger nok å spise mer ute når de er på ferie, så her gjelder det å velge mat uten de store magebøllene eller be om tilpasninger.

    Jeg opplever også at jeg slapper mer av på ferie, noe som gjør at magen min tåler mer. I fjor gikk det blant annet fint å spise et måltid med både dadler i bacon og loff med aioli – det var virkelig lykke :) Hvor skal du på ferie?

    Mvh Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x