Uke 23: LavFODMAP-ukemeny

Forrige middagsuke var litt annerledes her i hus. Jeg har nemlig testet ut «Fri for-kassen» til Adams Matkasse. Dette er en matkasse uten gluten og melk som passer for folk som har en overfølsomhet for disse matvarene. Denne kassen er ikke 100 % lavFODMAP, da de fleste oppskriftene inneholder løk, hvitløk eller andre høyFODMAP-ingredienser. Jeg har derfor tilpasset rettene etter lavFODMAP-prinsippet. Hvordan dette har gått, vil jeg dele i et innlegg senere :)

Ellers har jeg bakt mine første surdeigsbrød av 100 % spelt denne uken! (Se bilde på instagram @juliannelyngstad) Dette er noe jeg virkelig ikke har forstått meg på tidligere, så de siste dagene har jeg vært meeeeget fornøyd med meg selv og det jeg har fått til. I dag skal jeg steke surdeigsbrød nummer 3 og 4, og jeg krysser fingrene for at mitt første forsøk ikke bare var pur flaks :P Jeg vil dele fremgangsmåten etterhvert som jeg får bedre kontroll på denne bakeformen, og da vil jeg gi dere en grundig og forståelig gjennomgang som jeg føler jeg har manglet. Fra surdeigsbrød til middagsmat – her er ukens magevennlige middagsmeny:

IMG_5851


UKE 23

Mandag: Frisk og fargeglad salat med kokte egg og spekeskinke 

Tirsdag: Laks med forfriskende drue- og fetasalat 

Onsdag: Kyllingfilet med sitron og paprika fra matprat.no (server med kokt ris eller quinoa)

Torsdag: Torsk med tomat og paprikasalat fra godfisk.no

Fredag: Indisk kyllinggryte med raita 

Lørdag: Kyllingburger fra matprat.no 
Tips: Bruk en glutenfri brødskive som burgerbrød eller et av disse melfrie rundstykkene

Søndag: Laks med kremet spinat og quinoa fra Kvardagsmat.no
Tips: Dropp hvitløken eller lag hvitløksinfusert olje

Ønsker dere en nydelig søndag videre og en goood uke! Så får vi satse på t-skjortevær snart.

Julianne :-) 

Click Here to Leave a Comment Below

Kristoffer - mai 31, 2015

Hei hei Julianne. Ville bare legge igjen en kommentar til deg og takke for og fortelle deg at du har en kjempefin og innholdsrik blogg her. Jeg er selv blogger og fant deg da jeg søkte etter info til et innlegg om og finne verksted. Nå er det ikke helt samme type verksted i denne sammenhengen men så er heller ikke verksted alt jeg blogger om. Jeg blogger om alt mellom himmel og jord, men mest hverdagen min. Ta gjerne en tur innom en gang :-)
Hilsen Kristoffer

Reply
  Julianne - juni 1, 2015

  Takk for hyggelig kommentar, Kristoffer :)

  Reply
Tone - juni 1, 2015

Hei Julianne
Jeg ble kjent med Lav FODMAP-Dietten for snart 6 uker siden. Det vil si at jeg har en uke igjen før jeg skal begynne å prøve meg litt fram, det blir spennende. Etter å ha vært på kontroll med lege og ble informert om dietten, så googlet jeg FODMAP og da fant jeg din inspirerende blogg. Jeg bestilte boken samme dagen, og bruker både den og bloggen din daglig.
Er spesielt glad for ukemenyen! I går prøvde jeg meg på melfrie rundstykker, så denne uken blir det burger, jeg gleder meg!
Så til et spørsmål. Om et par uker skal jeg om min samboer på hotellweekend til Oslo. Så lurte jeg på om du har gjort deg noen erfaring på noen gode restauranter som du kan anbefale? Siden vi skal bo på hotell så må vi ut for å spise middag. Håper du har noen gode tips!
Ellers tusen takk for veldig godt forklarende og utfyllende problemstillinger angående dietten!
Hilsen Tone

Reply
  Julianne - juni 3, 2015

  Hei Tone :) Takk for hyggelig kommentar! Veldig kjekt å høre at både boken, bloggen og ukemenyene er nyttige for deg.
  HM. Vel, jeg er nok ikke den som spiser oftest ute på restaurant her i Oslo, men om du liker sushi så er det ofte trygt på lavFODMAP-diett. Ellers liker jeg godt en vietnamesisk restaurant som heter Xich Lo. Maten er veldig god og ren, noe som gjør at flere av rettene trygt kan spises når du følger lavFODMAP :) Den ligger på Eger torget. Kanskje andre har gode tips? :)

  Ha en herlig hotellweekend i Oslo :D

  Hilsen Julianne

  Reply
silje - juni 2, 2015

Hei Julianne. Vil bare si tusen takk for en fantastisk blogg. Jeg har ulcerøs kolitt, og har brukt mye medisiner og prøvd meg frem med ulike kosthold uten hell, inntil nå. Jeg har nå prøvd ut lav fodmap i 3 uker, og har ikke vært så god som jeg er nå på flere år. Jeg har prøvd å finne ut om ulcerøs kolitt pasienter også er anbefalt å prøve denne dietten, og om det er andre med samme diagnose som har hatt forbedring med dette. Finner desverre svært lite om dette på norske sider. Har du noe erfaring med dette? Takk igjen for mange gode oppskrifter og ideer som gjør at det er lettere å følge dietten, og jeg har fått en bedre hverdag.

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x