Kylling, ris og ratatoille (lavFODMAP)
Ratatoille er nydelig tilbehør til både kylling, svin og fisk. Det lages vanligvis med både løk og hvitløk, men det gjør selvfølgelig ikke denne – uten at det går på bekostning av smaken! Her har jeg byttet ut hvitløk med hvitløksinfusert olje og løk med den grønne delen av purreløk. Det grønne av purreløken tar jeg direkte opp fra fryseren, da jeg oppbevarer ferdig oppkuttet grønt av purren i en boks der! Tips å ta med seg :-)
Dette trenger du til to personer
Ratatoille
2 ss olje + 1-2 fedd hvitløk (til hvitløksinfusert olje uten FODMAPs)
1 liten håndfull av det grønne av purreløk/vårløk
1/2 squash
1 paprika
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1/2 dl vann (om konsistensen blir for tykk)
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
1 pose boil-in-bag ris eller annen ris du liker
Smør eller olje å steke i
2 kyllingfiléter
Salt og pepper
Slik gjør du: Kok ris etter anvisning på pakken. Lag deretter ratatoille, og start med å kutte grønnsakene i like store terninger. Ha litt olje i stekepannen og lag hvitløksinfusert olje: Tilsett biter av hvitløk i oljen og la dette surre i noen minutter. Fjern deretter hvitløksbitene fra stekepannen. Nå har oljen fått et hint av hvitløk. Stek purreløk, squash og paprika i noen minutter før du har i tomatpuré og hakkede tomater. Krydre mer tørket oregano og smak til med salt og pepper. La den småkoke på svak varmen mens du tilbereder kyllingen.
Ha litt fett i stekepannen og stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side på medium til høy varme. Krydre med salt og pepper. Har du et lokk til stekepannen din, legg på denne og skru ned platen noen hakk. Etterstek kyllingfiletene i 6 – 8 minutter avhengig av hvor stor kyllingfiletene er. Nå er forhåpentligvis risen ferdigkokt og middagen er klar! Håper det smaker :-)
Julianne