Kylling, ris og ratatoille (lavFODMAP)

Ratatoille er nydelig tilbehør til både kylling, svin og fisk. Det lages vanligvis med både løk og hvitløk, men det gjør selvfølgelig ikke denne – uten at det går på bekostning av smaken! Her har jeg byttet ut hvitløk med hvitløksinfusert olje og løk med den grønne delen av purreløk. Det grønne av purreløken tar jeg direkte opp fra fryseren, da jeg oppbevarer ferdig oppkuttet grønt av purren i en boks der! Tips å ta med seg :-) 

IMG_6628


Dette trenger du til to personer 

 

Ratatoille

2 ss olje + 1-2 fedd hvitløk (til hvitløksinfusert olje uten FODMAPs)

1 liten håndfull av det grønne av purreløk/vårløk

1/2 squash 

1 paprika

1 ss tomatpuré 

1 boks hakkede tomater

1/2 dl vann (om konsistensen blir for tykk)

1 ss tørket oregano 

Salt og pepper

 

1 pose boil-in-bag ris eller annen ris du liker

Smør eller olje å steke i

2 kyllingfiléter

Salt og pepper

 

Slik gjør du: Kok ris etter anvisning på pakken. Lag deretter ratatoille, og start med å kutte grønnsakene i like store terninger. Ha litt olje i stekepannen og lag hvitløksinfusert olje: Tilsett biter av hvitløk i oljen og la dette surre i noen minutter. Fjern deretter hvitløksbitene fra stekepannen. Nå har oljen fått et hint av hvitløk. Stek purreløk, squash og paprika i noen minutter før du har i tomatpuré og hakkede tomater. Krydre mer tørket oregano og smak til med salt og pepper. La den småkoke på svak varmen mens du tilbereder kyllingen.

 

Ha litt fett i stekepannen og stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side på medium til høy varme. Krydre med salt og pepper. Har du et lokk til stekepannen din, legg på denne og skru ned platen noen hakk. Etterstek kyllingfiletene i  6 – 8 minutter avhengig av hvor stor kyllingfiletene er. Nå er forhåpentligvis risen ferdigkokt og middagen er klar! Håper det smaker :-) 


Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Åse - juni 14, 2015

Savner den gamle måten å kommentere på.. Ellers takk for flott oppskrift
Åse

Reply
    Julianne - juni 17, 2015

    Hei Åse :) Ja, jeg merker en nedgang i kommenteringen etter at jeg endret utseende på bloggen. Jeg håper du kan bli vant til den nye måten etterhvert :) Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x