Enkle havrekjeks (FODMAP-vennlig)
Hei dere! Jeg ser det er god trafikk på bloggen selv om jeg ikke er like aktiv om dagen. Jeg kjenner kroppen og hodet har hatt veldig godt av litt avkobling etter en lang periode med mye greier. Jeg er rett og slett sliten, og har derfor bestemt meg for å oppdatere bloggen når jeg har overskudd. Dere vet, en god mage og frisk kropp er ikke bare avhengig av hva man putter i munnen, og det er jeg et tydelig eksempel på. Nå skal jeg følge mine egne råd om å roe ned en periode, mens jeg fokuserer på et annet spennende lavFODMAP-prosjekt… Jeg skal fortelle mer om dette etterhvert, men kan si at det innebærer ny og spennende lavFODMAP-inspirasjon! Så det jeg prøver å si er, tusen takk for at dere fremdeles titter innom og stiller spørsmål. Jeg setter veldig stor pris på dere og alle de gode tilbakemeldingene.
Mens jeg ennå er i bloggmodus, vil jeg dele denne opprskriften med dere. Jeg fant den på bloggen til Monash teamet (fodmapmonash.blogspot.com). Dette er ikke en glutenfri oppskrift, da den faktisk inneholder noe spelt. Bytt ut speltmelet med et glutenfritt alternativ om du har problemer med spelt. Merk deg at kun to kjeks er lavFODMAP per porsjon, noe som gjør at de egner seg godt som et lite mellommåltid når du er på farten eller om du ønsker noe godt til en kopp kaffe :)
Dette trenger du til ca. 20 kjeks
Tørre ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl kokosmasse
1 dl sammalt speltmel
2 ss fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver og/eller kanel
1 klype havsalt
Våte ingredienser:
1 dl kokosolje
2 ss lønnesirup
1 egg
1-2 ss varmt vann
Denne oppskriften er melkefri. For glutenfrie kjeks, bruk glutenfrie havregryn og erstatt speltmel med glutenfritt mel (f.eks bokhvetemel, quinoamel eller lignende). Egget kan droppes, om du er allergisk mot egg. Tilsett evt. litt mer væske/vann om du dropper egget.
Slik gjør du: Sett stekovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha de tørre ingrediensene i en foodprosessor eller en blender. Tilsett de våte ingrediensene og kjør til blandingen er godt blandet. Ha deigen på kjøkkenbenken og kjevle den flat (ca 5 mm). Bruk et glass som er ca 5 cm i diameter til å kutte ut små kjeks. Legg kjeksene på bakepapiret ( 5 x 4 ) og stek midt i ovnen i ca 20 minutter eller til kjeksene har fått en gylden farge. Avkjøl på rist og oppbevar i en tett boks.
Jeg håper du nyter sommeren!
Det gjør vi… :-)
Julianne