Lun quinoasalat (lavFODMAP)

En frisk og fargerik sommersalat som egner seg godt som tilbehør til kylling, kjøtt, fisk eller bare som en enkel kjøttfri lunsj :-) 

IMG_7638

 

Min quinoasalat er et resultat av kjøleskapstømming, men bruk de grønnsakene du har og liker. Jeg skulle ønske jeg hadde noen druer eller honningmelon å ha oppi denne varianten, men det får bli neste gang. Kanskje litt fetaost hadde gjort susen også? :-)

 

Dette trenger du til to voksne: 

1 dl ukokt quinoa + 2 dl vann (to deler vann per del quinoa)
En kvart agurk
En liten tomat
En kvart paprika
1-2 vårløk (det grønne) 
2-3 reddiker
1-2 ss hakkede friske krydderurter
1-2 ss god olivenoje 
En skvis sitron
Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du: Bruk en sil og skyll quinoaen godt under rennende vann. Kok deretter opp 2 dl vann i en kasserolle før du tilsetter quinoa. La quinoaen koke under lokk i 10-15 minutter på medium varme. Trekk deretter kasserollen av platen og la quinoaen hvile med lokk i 10 minutter til alt vannet er absorbert. Mens quinoaen koker, kan du kutte opp grønnsakene i små biter. Ha grønnsakene i en skål og ringle over litt olivenolje og en skvis sitron. Fluff opp quinoaen med en gaffel når den er ferdig, og bland sammen med grønnsakene i skålen. Smak til med salt og pepper – nyt! 

 

IMG_7650

 

Julianne 

37317688-0BD6-41BC-B035D7EF1C2BB365-D258242D-D8E5-4CD9-96976D335C2774E7

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! 🌿

x