Ovnsbakt havregrøt med gulrot (lavFODMAP)
Hei! Har du lagt merke til at jeg har skiftet navn på blogg? Jeg har også laget ny Facebook-side! Nå kan du følge meg på godt for magen på Facebook. Etterhvert vil også nettadressen endres, men det tar jeg litt på sikt. Bloggen fylte faktisk to hele år i går (hurra!), så jeg tenker å gi den en total make-over i bursdagsgave snart! Den skal gjøres mer oversiktig og brukervennlig så her tar jeg imot tips med stor takknemlighet :)
Nå var det så lenge siden jeg har delt en oppskrift at jeg ville dele denne med dere! Husker dere oppskriften på bakt havregrøt med banan som jeg postet for en stund siden? Den er veldig god den, men denne varianten synes jeg er minst tre ganger bedre! Jeg liker å starte dagen med noe søtt og denne gir meg assosiasjoner til en sunnere gulrotkake. Det er aldri feil!
Ingredients
- 2 dl havregryn eller en blanding av bokhveteflak, hirseflak, quinoaflak
- 2 dl revet gulrot
- 1 ss chiafrø
- 1 ts kanel
- ½ ts kardemomme
- ½ ts vaniljepulver
- ½ ts salt
- ½ ts bakepulver
- 2 dl laktosefri melk eller mandelmelk
- 1 egg
- ½ dl hakkede valnøtter
- ½ dl solsikke- og gresskarkjerner
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss kokosolje eller smør
- laktosefri yoghurt naturell eller melk
Instructions
- Sett stekeovnen på 175 °C og ta fram en liten ildfast form. Bland sammen gryn, revet gulrot, chiafrø, krydder og bakepulver i en bakebolle.
- Miks sammen laktosefri melk og egg før du heller det over i havreblandingen. La svelle i 5–10 minutter.
- Hakk valnøtter og bland sammen med solsikke- og gresskarkjerner. Ha i lønnesirup og smeltet kokosolje og bland godt sammen.
- Ha havreblandingen i den ildfaste formen. Fordel nøtte- og frøblandingen over som et lokk og sett formen midt i ovnen. Stekes mellom 20–25 minutter til toppen er gyllen.
Hilsen Julianne :-)
Instagram: @julianne_godtformagen
Snapchat: juliannesfodmap