Minestronesuppe (lavFODMAP)

Ingenting er som ei god, varmende suppe nå som høsten har meldt sin ankomst. En lavFODMAP-suppe er ikke alltid like enkelt, spesielt siden grunnbasen i mange oppskrifter er løk og hvitløk. Det har derfor blitt litt mindre suppespising de siste årene, men jeg har funnet meg et par favoritter. Noen av dere har kanskje prøvd den enkle tomatsuppen eller for eksempel gulrot- og ingefærsuppen fra boken? Nå har jeg en ny favoritt å variere med og det er en nydelig minestronesuppe! Jeg har i litt quinoa, som jeg virkelig synes gjør susen. Doble eller triple oppskriften og inviter familien eller vennegjengen på sosialt suppe-samvær :-) Her er oppskriften! 

IMG_0443

Minestronesuppe
2–3 porsjoner
lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri 

Dette trenger du
2 ss hvitløksinfusert olje eller rapsolje
2 gulrøtter
2 poteter
1 paprika
1 stangselleri
½ dl oppskåret vårløk (kun det grønne)
½ rød chili
400 g hakkede tomater
5 dl vann
Buljong/fond uten løk og hvitløk (f.eks Touch of Taste Kylling) 
½ dl ukokt quinoa eller hel bokhvete
salt og pepper
100 g bacon
frisk persille

 

Slik gjør du:
Klargjør grønnsakene ved å kutte gulrot, potet, paprika og stangselleri i mindre biter. Grovhakk det grønne av vårløken og finhakk chili. 

Ta fram en medium stor kjele og lag hvitløksinfusert olje. Surr grønnsakene i et par minutter i oljen og tilsett hakkede tomater, vann og fond. Skyll quinoa godt før du tilsetter den i suppen. Kok suppen til grønnsakene er møre og quinoa er ferdigkokt. Mens suppen koker steker du bacon. Tilsett baconet mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Server suppen med frisk persille.

Håper det smaker! :)

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Kari - september 29, 2015

Denne var skikkelig god. Lagde den i går uten quinoa og bacon, og har deilig restelunsj i dag.

Endelig en «tomatsuppe» jeg lager fra bunnen av, som smaker digg.

Anbefales!

Reply
    Julianne - september 29, 2015

    Så kjekt å høre, Kari :) Takk skal du ha!

    Vi lagde denne i går vi også, uten bacon og quinoa, men med bokhvete og rester fra lørdagens tacokjøtt. Nydelig :)

    Reply
Grete - februar 14, 2016

En nydelig suppe, jeg bruker bokhvete og litt kjøttdeig i :)

Reply
Mina - februar 23, 2016

Denne suppen var kjempe god! Blir så inspirert av å lese bloggen din og bøkene dine, og ikke minst et spennende foredrag forrige lørdag! :)

Reply
Aud - februar 24, 2016

Denne var helt nydelig!! Laget en stor porsjon i dag, og har god nattevaktsmat de to neste nettene!! Tusen takk for gode oppskrifter og gode råd, Julianne! Er så glad for å ha oppdaget siden din!

Reply
    Julianne - februar 25, 2016

    så hyggelig å høre, Aud! Det er varmende å høre at du setter pris på arbeidet mitt :) Ps. denne suppen lagde jeg til middag i går også! :D Ha en fin torsdag!

    Reply
Astrid Salvesen - august 8, 2016

Jeg ser du har stilkselleri i oppskriften. Det står vel på «unngå-listen», eller…? #forvirret

Reply
    Julianne - august 9, 2016

    Hei :) Stangselleri er moderatFODMAP inntil 19 gram (en stilk) per måltid. I denne suppa har jeg én stang fordelt på ca. fire porsjoner noe som absolutt er innafor med tanke på FODMAPs, og som gir en deilig smak :) Husk at det er mengdene som avgjør hvor mye FODMAP du får i deg. Bruk gjerne råvarer listet som moderat som «krydder» i lavFODMAP-matlagingen, men ikke kombiner for mange moderatFODMAP-matvarer i et og samme måltid. Håper det var oppklarende :)

    Reply
    Astrid Salvesen - august 9, 2016

    Takk, det var det! Jeg har laget suppen, og den var veldig god :) Liker også å ha litt stilkselleri i pastasaus, særlig når jeg må kutte ut løk og hvitløk. Det er vel det som savnes mest (og som blir verst om det spises!). Godt at det finnes noe som kan brukes moderat :)

    Reply
    Julianne - august 9, 2016

    Så kjekt å høre :) Ja, den stangsellerien utgjør mye i en saus eller suppe. Jeg bruker det for lite i pastasaus, så det skal jeg begynne med :D Takk for påminnelsen :) Ha en fin dag! Hilsen Julianne

    Reply
charlotte - september 11, 2016

Hei. Er det noen grunn til at du bruker maggi fond? Er den på noen måte bedre enn andre typer buljong/kraft?

Reply
    Julianne - september 12, 2016

    Hei :) Jeg bruker den fordi den er uten løk og hvitløk, men Maggi er ikke mitt førstevalg. Jeg foretrekker Fond fra Touch of Taste som har noen varianter uten løk og hvitløk, blant annet: kyllingfond, kalvefond, oksefond og fiskefond. Touch of taste har også kortere ingrediensliste enn Maggi – noe jeg setter pris på :)

    Reply
Yvonne - september 11, 2017

Denne var nydelig god! Til og med mannen (som ikke trenger spesialmat) sa det var den beste suppa han har smakt.

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x