Kommende foredrag i oktober 2015

Hei dere! Håper alt står bra til :)

 

Her går det bare bra, det er mye jobbing for tiden. Det er grunnen til at bloggen ikke prioriteres akkurat nå, men jeg ser at dere fremdeles er flinke til å både titte innom og legge igjen kommentarer og det er bra :) Hovedsakelig jobber jeg med min nye bok, men siden min første bok også er rimelig ny er det en del arbeid med den i tillegg. Boken lanseres jo i Danmark denne måneden! Det krever at jeg følger opp media nå i forkant i tillegg til at jeg reiser til Danmark i noen dager for å promotere boken. Heldigvis er det ikke mye som gjenstår i den nye boken, det er noen detaljer (bilder, planer og lignende) som skal inn. Hehe. Designer Lise er i full gang og boken blir bare så lekker! Jeg ser virkelig fram til å se det ferdige resultatet i januar 2016 :)

 

Ikke nok med forfatterskapet, så er jeg virkelig i gang med høstens foredragsholdig! I går var jeg en tur i Bergen og holdt foredrag for en fin gjeng ved Stoffskifteforbundet Bergen. Det er ikke uvanlig å slite med mage- og tarmplager/IBS ved stoffskiftesykdom, så det ble en veldig interessant og trivelig kveld med et engasjert publikum. Stoffskifteforbundet sørget for mat og serverte indisk kyllinggryte med ris og raita til hele gjengen. Veldig god stemning :)

 

Bor du på østlandet og har lyst til å lære mer om IBS og lavFODMAP, så har du sjansen allerede fredag denne uken eller onsdag neste uke!

 

Fredag 9. oktober kl. 18.00 – 20.00, Tårnåsen aktivitetssenter 
Her skal jeg snakke litt om fordøyelsen, IBS og lavFODMAP-dietten i regi av FrisklivFollo. Foredraget er gratis, men om du ønsker kan du være med på et praktisk kurs (fredag og lørdag) som inkluderer lavFODMAP-boken og mat lørdag (koster 500,-). Jeg deltar kun fredagen.  Les mer her for påmelding!

 

Onsdag 14. oktober kl. 17.00 – 20.00, Rikshospitalet: Kveldskurs om IBS 
Kveldskurs om IBS arrangeres i regi av LMF Norge. Programmet er veldig spennende og gratis for alle. Jeg presenterer kort lavFODMAP-dietten og skal snakke litt om egne erfaringer med IBS og min rolle som ernæringfysiolog. Programmet finner du her.

Håper å se deg der! 

_MG_7572_farge

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

ingunn Simonsen - oktober 11, 2015

Hei!
Jeg har lest litt ang problematikken med syre i magen og bruk av Somac. Slik jeg har forstått det, er problemet ofte motsatt; at man har for LITE syre i magen. Jeg har nettopp startet dietten, men får smerter uten Somac. Vil det være fornuftig å gi dietten litt tid før jeg prøver å slutte på medisiner? Jeg har den siste tiden doblet dosen medisiner, og har bare blitt verre. Jo mindre syre jeg har pga medisinene, desto mer halsbrann og luftplager har jeg fått. Har du noen erfaring med dette? :-)

Reply
  Julianne - oktober 13, 2015

  Hei Ingunn! Jeg ville nok ha gitt dietten litt tid før du gradvis reduserer på medisiner om det er et mål for deg. Jeg har vært borti magesyreproblematikken du beskriver, men har dessverre ikke nok erfaring til å kunne si noe om behandlingen. Jeg synes det er veldig interessant og vil undersøke dette nærmere.

  Mvh Julianne :)

  Reply
Bente - oktober 12, 2015

Hei. Jeg er ganske ‘ny’ på dette, har nettopp kjøpt boka og har app på tlf. Men lurer på en ting vedr bær, jeg finner ingen info om ripsbær noe sted, vet du noe om hvordan det er ifht fodmap? Mulig det ikke er forsket på det ennå?

Reply
  Julianne - oktober 13, 2015

  Hei Bente :) Ripsbær er dessverre ikke testet, noe som gjør at vi mangler data. Monash teamet har derimot undersøkt tyttebær og skogsblåbær og resultatene viser at disse er lavFODMAP :) Lykke til med diettstart, Bente!

  Julianne

  Reply
Pia - oktober 13, 2015

Hei Julianne! Vil bare si at jeg har fulgt boken din slavisk i fire dager nå og er allerede veldig mye bedre – vil faktisk si at jeg nesten er symptomfri bare etter noen dager! Dette er helt fantastisk med tanke på at jeg har hatt store mageproblemer i cirka 12 år! Er utrolig glad for at jeg har oppdaget boken din og Fodmap-dietten, det er virkelig et helt annet liv :-)

Pia

Reply
  Julianne - oktober 19, 2015

  Hei Pia :) Tusen takk for gode ord, det setter jeg veldig stor pris på!

  Takknemlig hilsen Julianne :)

  Reply
Pia - oktober 13, 2015

Forresten, har du noen forslag til pålegg til protein-lappene og quinoa-lappene som ikke er søtt? Prøvde med bær og lønnesirup i dag, og det var supergodt, men hadde vært knallbra med noen forslag til ikke-søtt tilbehør :-)

Reply
  Julianne - oktober 19, 2015

  Hei :) Hva med en eller annen hvitost, kokt skinke, spekeskinke med agurk, tomat, paprika osv? Det er jo kjempegodt! Jeg synes spesielt gulrotlappene smaker godt med litt salt pålegg som hvitost. Salt og søtt = perfekt kombo :)

  Reply
Kristin - oktober 14, 2015

Hei. Strever med å komme igang med utprøving, ikke fordi det er vanskelig men fordi legene stadig finner på nye ting de skal teste meg for først…. Vet du om man må spise laktoseholdig før testing av laktose med pusteprøve? Og en annen ting, jeg har reagert kraftig på gresskarkjerner som jo skal være lav fodmap, og flere sier det samme. Er dette noe som du kjenner til? Ellers må jeg si det er en fantastisk bok du har laget og jeg har anbefalt den til flere :) Baker nå bare surdeigsbrød av spelt, og boller blir helt supre med surdeig :) Min mann elsker brødene og sier det er godt å slippe gjærsmaken.

Reply
  Julianne - oktober 19, 2015

  Hei Kristin! Ved testing av laktoseintoleranse ved hjelp av pusteprøve drikker du en dose laktose/laktulose i før du utfører pusteprøven. På den måten finner de ut om laktose aborberes godt i tarmen din eller ikke. Det er en provokasjonstest, og det skal ikke være nødvendig at du spiser laktoseholdig mat i forkant av testen om du føler at dette lager trøbbel for deg.

  Jeg har ikke møtt så mange som reagerer akkurat på gresskarkjerner, men at frø generelt kan være tungt for fordøyelsen, det kjenner jeg til. Tåler du det bedre om du kverner frøene til mel eller bløtlegger frøene? Det er uansett bra om du har funnet en sammenheng mellom plager og gresskarkjerner, da kan du enkelt holde deg unna.

  Kjekt å høre at du er fornøyd med boken, det gjør meg veldig glad :) Mmm! Surdeigsboller! Du har tatt surdeigsbakst til et nytt nivå! Så bra altså :D Lykke til videre!

  Hilsen Julianne

  Reply
Linn - februar 6, 2016

Hei
Etter mange år med mageproblemer har jeg blitt satt på sporet av denne dietten. Jeg har etter henvisning fra en gastrkirurg fått time til coloscopi om en måned, kan jeg gå på denne dietten frem til det eller vil det påvirke resultatet? Finner ikke noe info om dette på nettet!
Mvh Linn

Reply
  Julianne - februar 14, 2016

  Hei Linn! Jeg tenker at du kan begynne så smått med lavFODMAP for se om dette kan redusere plagene dine, men vent gjerne med å sette i gang med en full eliminasjonsdiett før du har fått gjennomført kolonoskopien og rådført deg med legen din. Lykke til med alt du skal gjennom! Flott at du får gjennomført en kolonoskopi. Mvh Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x