Saftige brødvafler (lavFODMAP)
Vafler er mitt favoritt-alternativ til brød, og det meste går i vaffelrøra så lenge du har et godt vaffeljern! Det er ikke lenge siden jeg investerte i et skikkelig et fra Wilfa som piper og gir meg beskjed når vaflen er passe brunet. Stas å kunne kommunisere med et vaffeljern, synes jeg! Tidligere hadde jeg den billigste varianten jeg kunne finne. Det manglet raskt et ben og stekte ujevnt. Alltid like spennende å finne måter å balansere vaffeljernet på slik at ikke røra rant ut i en dam på den ene siden. Nei, det var godt jeg tok til fornuft, for nå er det andre vafler i heimen!
Brødvafler begynner kanskje å bli et velkjent begrep, som beskriver en vaffel du kan bruke på samme måte som brød. De er ikke søte som de tradisjonelle vaflene, men er saftige, nøytrale i smaken som også metter veldig godt! Disse holder meg gående til langt på dag. Dette er en oppskrift som også kommer i min nye bok Godt for magen (Gyldendal) i januar 2016 :)
Oppskriften gir 5 store plater
Oppskriften er: lavFODMAP og naturlig lav på laktose
For glutenfri: velg glutenfrie havregryn
For melkefri: dropp cottage cheese og bruk mandelmelk isteden for laktosefri melk
Ta fram:
3 egg
4 dl laktosefri melk/mandelmelk
4 ss cottage cheese
1 ss olje
1 dl bokhvetemel
1 dl rismel (evt. hirsemel eller mer bokhvetemel)
1 dl havregryn
2 ss chiafrø eller linfrø
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Gjør slik: Bland sammen egg, melk, cottage cheese og olje i en bakebolle. Tilsett de tørre ingrediensene visp godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser og kjør røren glatt. La røra svelle i minst 10 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern. Ikke glem å ha litt fett i vaffeljernet før vaflene stekes! Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg.
Håper det smaker!
Følg meg også på:
Facebook: Godt for Magen
Instagram: julianne_godtformagen
Snap chat: juliannesfodmap