Glad Mave med lavFODMAP – Danmark!

Da er jeg tilbake i Oslo etter en intens, men veldig hyggelig tur til Danmark i forbindelse med lanseringen av lavFODMAP-boken som nå også finnes på dansk. Jeg ankom København torsdag kl. 15.00 hvor jeg ble møtt av Michael i forlaget Turbulenz. Det første arrangementet var allerede samme kveld kl. 19:00 hos Bog & Idé i Odense, så da bar det avsted i en liten, hvit Volkswagen Up. I Odense møtte jeg Sina, Maria og Lukas som også jobber i forlaget. Praktikantene Sina og Maria hadde brukt hele dagen før til å trille chiakuler (chiakugler), lage squashkake og banangranola (ristet müsli med banan) til smaksprøver for oppholdet. I tillegg hadde de laget fine oppskriftskort som ble delt ut som reklame for boken. Supert! Jeg holdt et kort foredrag om min historie med mageplager, samt en liten innføring i lavFODMAP-dietten for de fremmøtte. Det var en veldig hyggelig kveld med gode historier og spørsmål. Etter foredraget kjørte vi videre til hotellet i Horsens hvor jeg tok kvelden.

Fil_000 (1)

Bilder fra Bog & Idé Odense. Sina danderer smaksprøver og oppskriftskort før publikum får smake på de magevennlige godsakene. Det ble en lang første dag i Danmark og det var godt å komme til hotellet i Horsens for å lande litt :)

Fredag startet vi ikke før klokken halv to, noe som ga meg tid til å se meg rundt (=shoppe litt) i Horsens. Horsens var en by med veldig god energi! Det gjenspeilet seg spesielt i menneskene som jobbet på Bog & Idé og de som kom innom for å snakke litt om mage og lavFODMAP. Videre reiste vi til Bog & Idé i Randers, deretter til Århus kl. 19.30 før vi tok turen tilbake til København. Klokken 23:00 ble jeg plassert på Hotell Tivoli (herlighet for et lekkert hotell) før jeg nok en gang tok kvelden. En veldig fin dag!

2015-10-23 14.28.01

Butikksjef Helle og meg i Horsens :)

2015-10-23 16.20.58

Mange interesserte i Randers :)

Lørdag startet dagen tidlig og Michael og Sarah fra forlaget møtte meg til frokost på hotellet. Etter en nydelig hotellfrokost var første stopp Bog & Idé i Ringsted kl. 10:30. Det var ikke mange besøkende denne morgenen, men jeg var så heldig å dele stand med hyggelige Lene Sonne, forfatteren av boken Sensitive Børn som også skulle signere bøker denne dagen. Videre reiste vi til Holbæk hvor vi ble møtt av en lekker stand, med blomster, lys og vin (!) – ja, det var litt av en mottagelse :-) Siste post for dagen og oppholdet var kjøpesenteret Field´s i København. Der forsvant smaksprøvene raskere enn vi fikk fortalt hva lavFODMAP var, men heldigvis var det noen interesserte der også. Hehe.  Klokken 17.00 ga vi oss, spiste en velfortjent burger uten brød før Michael og Sarah lempet meg av på flyplassen. Klokken 22:15 kunne jeg endelig lande i sofaen med min kjære :) Alt i alt var besøket i Danmark en positiv opplevelse, og jeg håper boken vil være til god nytte for mageplagede dansker!

I dag har jeg sovet lenge og gått en laang tur. Det ble mye bilkjøring dagene i Danmark – faktisk hele 110 mil! Nå er jeg klar for siste innspurt av min nye bok før jeg på nytt skal på tur neste søndag: Gastrodiet2015 i Italia og Low FODMAP seminar i Nederland! OG JEG GLEDER MEG HELT VILLT!

Click Here to Leave a Comment Below

Thea - oktober 25, 2015

Bra innsats! Jeg vil også til danmark :)

Reply
  Julianne - oktober 27, 2015

  Takk, Thea! :)

  Reply
Maria - oktober 25, 2015

Så mye gøy og spennende :D

Reply
  Julianne - oktober 27, 2015

  Veldig, veldig gøy :D <3

  Reply
Karoline - oktober 30, 2015

Så gøy med internasjonalt publikum og publikasjoner :-) Du er til stor inspirasjon og engasjementet ditt er viktig for opplysning og inspirasjon! Heier spesielt på det skjer noe på FODMAP fronten i Nederland, siden eg flytter dit etter jul, så det er godt at kostholdet er kjent der og :-) Ha ei flott helg, Julianne :-)

Reply
  Julianne - oktober 31, 2015

  Tusen takk, Karoline :) Jeg skal gi deg en oppdatering på hvor langt de er kommet på lavFODMAP i Nederland når jeg kommer tilbake ;) Jeg ser fram til en uke hvor jeg bare kan sitte og høre på og suge til meg ny kunnskap :D God helg til deg også! Klem

  Reply
Cecilie - april 12, 2016

Hei,
skal til danmark i sommer og lurte på om du anbefaler noen spisesteder med bra lavfodmap tilbud?☺️

Reply
  Julianne - april 13, 2016

  Hei Cecilie :) Dessverre, jeg har ingen gode Danmarkstips til deg. Om det er noen andre som har det, så bare skrik ut :D

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x