Cottage cheese-lapper med chiafrø (lavFODMAP)

Det er lenge siden jeg har laget cottage cheese-lapper! Den siste tiden har jeg kun jobbet med nye oppskrifter, men det er ingen god grunn for glemme de gode gamle. I dag ble det derfor klassiske cottage cheese-lapper med chiafrø. Jeg bruker chiafrø i det meste, nettopp fordi de hjelper min trege fordøyelse veldig. De har ingen spesiell smak, men gir god konsistens og tykkelse på både vaffelrøre, brøddeig, i yoghurten eller i denne lapperøra. Å tilsette chiafrø gjorde faktisk lappene enda enklere å snu, nettopp fordi røra henger bedre sammen :) 

IMG_3005

Oppskriften!
Gir 1 porsjon (ca 6 lapper) 
lavFODMAP- glutenfri – naturlig lav på laktose

2 egg
2 ss cottage cheese
4 ss havregryn
1 ss chiafrø
1/2 ts bakepulver
en klype salt 

Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. La røra svelle i 10 minutter før setter i gang stekingen. Ha litt fett i stekepannen og stek små lapper på medium til høy temperatur. Snu lappene når det danner seg bobler på overflaten. Avkjøl på rist og nyt som de er, eller med godt pålegg.

Prøv også disse variantene!
IMG_0880Cottage cheese-lapper (klassiske)
IMG_1648Cottage cheese-lapper med gulrot og kanel
IMG_1886Cottage cheese-lapper med spinat og muskat
IMG_4997Cottage cheese-lapper med banan og vanilje
IMG_4083Cottage cheese-lapper: Lunsjvarianten

Hva er din lappe-favoritt? :)

J. 

Click Here to Leave a Comment Below

Britt - oktober 31, 2015

Cottage cheese-lappene er virkelig gode.De har gjort matpakkehverdagen min enklere. En variant jeg bruker ofte er med basilikumblader, chili og raspet parmesanost som blandes i røren. Kjempegodt!

Reply
    Julianne - oktober 31, 2015

    Så kjekt å høre! og for en herlig kombinasjon med basilikum, chili og parmesan. Det skal jeg prøve! :) God helg til deg, Britt!

    Reply
Iren - oktober 31, 2015

Hei,
Cottage cheese og andre ferske oster skal unngås i flg opplegget mannen min har fått fra Lovisenberg.
Prøver å finne gode oppskrifter som dekker lunsjbehovet…

Reply
    Julianne - oktober 31, 2015

    Ah, da har han nok et litt strengere opplegg enn lavFODMAP-dietten. Prøv å dropp cottage cheese og tilsett en 1/2 dl mandelmelk istedet :) Hilsen Julianne

    Reply
Ylva Vognild - november 26, 2015

Hei! Har lyst til å prøve å lage disse, super lunsj-ide! Men magen reagerer litt hvis jeg spiser noe særlig mer enn ett egg. Tror du det funker å bytte et av eggene med chiafrø-egg? Og ville du i så fall kvernet de chiafrøene som står i oppskriften fra før og laget «egg» av dem også?
Tusen takk for at du deler de fine oppskriftene dine :)

Mvh Ylva

Reply
    Julianne - november 27, 2015

    Hei Ylva :) Ja, vet du, det tror jeg vil gå helt fint. Det er ikke sikkert du trenger å kverne chiafrøene når du allerede har ett egg, men prøv deg litt frem! Krysser fingrene for vellykket resultat! Hilsen Julianne

    Reply
    Ylva - november 28, 2015

    Hei igjen! Tenkte bare jeg skulle fortelle hvordan det gikk. Jeg erstattet ett egg med chia-egg av knuste frø og vann, og fulgte ellers denne oppskriften (men puttet også oppi skinke, paprika og vårløk som i lunsj-lappeoppskriften din). Det funket fint og smakte veldig godt! :)

    Reply
    Julianne - november 30, 2015

    Hei du :) Takk for tilbakemelding! Flott å høre at det gikk fint å erstatte et egg med chia-egg :)

    Reply
Cottage cheese-lapper med banan og vanilje (lavFODMAP) – GODT FOR MAGEN - februar 9, 2016

[…] også disse variantene: Cottage cheese-lapper med chiafrø Cottage cheese-lapper med gulrot og kanel Cottage cheese-lapper med spinat og muskat Cottage […]

Reply
Karin - februar 10, 2016

Laget cottage Cheese lapper for første gang idag med chiafrø og litt most banan i. Veldig gode !! . Både med pålegg eller bare smør. Minner meg litt om sveler i smak, men de må tåler jeg ikke lenger. Spennende! Her må jeg prøve flere varianter. De oppskrifter jeg har prøvd til nå er veldig smakfulle, så takk til deg som legger ned så mye arbeid for oss med IBS😃

Reply
    Julianne - februar 14, 2016

    Hei Karin! Så kjekt å høre at CC-lappene falt i smak og takk for veldig hyggelig kommentar :) God helg til deg!

    Hilsen Julianne :)

    Reply
Terese - mars 30, 2016

Er det vanlig havregryn eller er det gluten i den vanlige? Ser fantastisk ut :)

Reply
    Julianne - april 1, 2016

    Hei du :) Disse er nydelige :D Jeg bruker vanlige havregryn, men du kan også bruke glutenfrie om du har behov for det :) På lavFODMAP-diett er det ikke nødvendig om du ikke har allergi mot gluten (cøliaki) i tillegg til IBS.

    Hilsen Julianne

    Reply
Gunnhild R.H.Repstad - august 3, 2016

Hei!
Takk for mange oppskrifter :). Begynte med kosthold for IBS for en måneds tid siden,- så takknemlig for all informasjon jeg kan få ! Har prøvd klassisk lappeoppskrift med hell, men lurer på om det går greit å fryse denne maten vi lager ..?

Reply
    Julianne - august 3, 2016

    Hei Gunnhild :) Takk for hyggelig kommentar! Ja, det går helt fint an å fryse lappene. Jeg har ikke gjort dette selv (spiser opp så fort!), men jeg vet at flere lesere gjør dette med hell :) Lykke til videre!

    Hilsen Julianne

    Reply
Elena - april 9, 2017

Hei!

Kan man lage røren kvelden i forveien og steke de om morgenen, eller funker ikke det når det er chiafrø i? :)

Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x