Min nye bok: Godt for magen (Gyldendal, 2016)

Hei dere! Nå kan jeg endelig vise fremsiden av min nye bok: Godt for magen – Matglede med lavFODMAP!

Lyngstad-GodtForMagenDet er en glede å presentere prosjektet jeg har jobbet hardt og intenst med det siste halve året, og resultatet er jeg veldig fornøyd med! Jeg har jobbet sammen med min fantastiske redaktør, Anne Marie Løvenskiold, som har gitt meg god veiledning og støtte underveis. Sammen har vi virkelig laget en nydelig bok som jeg gleder meg til å vise dere! Jeg håper dette blir en bok som vil spre like mye optimisme og inspirasjon blant mageplagede som min første bok. Men hva inneholder denne boken sammenlignet med den første? Her er en liten oversikt!

Boken inneholder:

 • En kort innføring om fordøyelsen og FODMAPs. 
 • LavFODMAP-dietten: Hvordan gjennomføre eliminasjonsfasen og reintroduksjonsfasen av dietten (oppdatert plan).

Dette er nytt:

 • 90 nye, enkle lavFODMAP-oppskrifter til frokost, lunsj, brødmat, småretter, middag og søtsaker! 
 • Alle oppskriftene er lavFODMAP, men også tilpasset deg som ikke tåler: gluten, laktose, melk og gjær. Alle oppskriftene er tydelig merket.
 • En 6 ukers kostholdsplan.
 • Oppdaterte FODMAP-lister (etter the Monash University low FODMAP diet – app)
 • Informasjon om lavFODMAP-diett ved ulike behov med fokus på: cøliaki, melkeproteinallergi, veganisme/vegetarisme og barn.
 • En produktguide med oversikt over LavFODMAP-mel, korn, frø, fond/buljong, melmikser og hurtigløsninger!

Jeg vet at flere av dere får mail tilsendt fra Frisk Forlag, forlaget som gir ut min første bok om lavFODMAP-dietten. Min nye bok – Godt for magen – gis ut på forlaget Gyldendal. Frisk Forlag har laget en ny lavFODMAP-bok på egenhånd, som i likhet med min bok også lanseres i januar 2016. Grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg har fått flere henvendelser fra lesere som mottar mail fra Frisk Forlag med tilbud om å kjøpe deres nye lavFODMAP-bok. De forteller at de er forvirret og naturlig nok tenker at dette er min nye bok. Jeg ønsker ikke å bruke mye energi på dette, men jeg synes det er rett at det nevnes, slik at dere er klar over at det er snakk om to forskjellige bøker om lavFODMAP-dietten. 

Jeg gleder meg veldig til å vise dere resultatet!

Glad hilsen fra Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Kari Ruud - november 29, 2015

Flott at du opplyser dette, ellers hadde jeg nok blitt lurt! Da venter jeg til din bok kommer i januar??

Reply
Solveig - november 29, 2015

Supert ? Glede meg til å lese den ?

Reply
Trine - november 30, 2015

Hei Julianne!
Gratulerer med ny bok – gleder meg veldig til kommer i salg. Nå trenger jeg mange NYE oppskrifter kjenner jeg :)
Kan fortelle deg at jeg har vært på rehab på Muritunet og der brukte de boka, di til stor hjelp, når de satte sammen ukemenyen for oss magesensitive. Jeg var der i 3 uker, å ikke en eneste dag ble det bom på maten. Vel… de kunne vel kanskje hatt litt mer fantasi på brødfronten, om jeg skal være litt slem – det var mange flere sorter brød å velge i for de med vanlig kost. Men det hadde ingen ting med boka di å gjøre.
Fikk lyst til å fortelle deg dette. Ernæringsfysiologen der nede var svært godt fornøyd med boka di som verktøy. :)

Hilsen Trine

Reply
  Julianne - desember 5, 2015

  Hei Trine :) Tusen hjertlig takk for hyggelig kommentar! Veldig godt å høre at de tok godt vare på deg og magen din under rehabiliteringen. Supert at de kunne bruke boken :) Ønsker deg en nydelig lørdag! Hilsen Julianne :)

  Reply
Linda - desember 22, 2015

Den nye boken din er bestilt, og jeg gleder meg til den ankommer :) Har forøvrig også den første boka di – utrolig lærerik i tillegg til alle de gode oppskriftene!

Jeg har også den nye lavFODMAP-boka fra Frisk Forlag. De er veldig tydelige på at dette er innsendte favorittoppskrifter og en ren kokebok, og er flinke på å skille mellom den nye og den forrige.

For oss med IBS er det jo kjekt med fokus på alt vi faktisk kan spise, så jo flere pålitelige inspirasjonskilder, jo bedre :)

Reply
  Julianne - desember 23, 2015

  Hei Linda :) Så kjekt å høre at du har bestilt boken allerede! Jeg håper du får god nytte av denne boken også :) Ja, jeg vet at Frisk Forlag er tydelige på at deres bok er en bok om «Folkets Favoritter» – det er markedsføringen av den noen har reagert på dessverre :/ Kjempefint at vi får flere verktøy og inspirasjon til magevennlig mat :) God jul! Hilsen Julianne :)

  Reply
Godt for Magen på God Morgen Norge! – GODT FOR MAGEN - januar 21, 2016

[…] en helt fantastisk opplevelse å stå sammen med Wenche å snakke om magevennlig mat og min nye bok Godt for Magen. Vi lagde også mine saftige brødvafler og fylte bokhvetepannekaker, som etter min mening er […]

Reply
Uke 4: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - januar 24, 2016

[…] den! Det kan derfor være nyttig å sette av litt tid f.eks hver søndag til dette. I min nye bok Godt for Magen, har jeg satt sammen en balansert 6-ukers kostholdsplan som du kan bruke til inspirasjon når du […]

Reply
Marianne - januar 25, 2016

Hei
Hvis jeg er nybegynnere er og skal kjøpe en av bøkene dine hvem av de anbefaler du?
Hilsen Marianne

Reply
  Julianne - januar 25, 2016

  Hei Marianne :) Jeg vil selvfølgelig anbefale begge bøkene som du er ute etter inspirasjon på matfronten, men om du er helt ny på dietten, vil jeg anbefale deg denne boken, Godt for Magen, fordi den inneholder flere nyttige verktøy som vil være til hjelp for deg som nybegynner. Håper du får god nytte av en av bøkene :)

  Hilsen Julianne :)

  Reply
Ester - april 11, 2016

Hei ?. Jeg er helt ny med dette. Jeg vil gjærne begynne med lavfodmap. Jeg har tenkt å kjøpe en av bøkene dine. Jeg har lest mye om begge bøkene nå, men jeg kjønner ikke hvem av dem jeg burde velge. Hvem er best og hvorfor? Jeg har lest på kommentaren over at du anbefaler «godt for magen» men jeg kjønner ikke helt hvorfor. Fordi jeg trodde den nesten bare innehold matoppskrifter. Og at den eldste boken din var best fordi den inneholder veiledning, skritt for skritt på hvordan man skal starte dietten, osv.

Reply
  Julianne - april 13, 2016

  Hei Ester :) Begge bøkene er til veldig god hjelp og vil ta deg gjennom det grunnleggende du trenger å vite for å komme i gang og gjennomføre lavFODMAP-dietten. Min nyeste bok har den mest oppdaterte informasjonen og noen ekstra hjelpemidler den første boken mangler. Skal du ha én bok, så vil jeg derfor anbefale deg «Godt for Magen». Bøkene har imidlertid ulike oppskrifter om du trenger mer inspirasjon i matveien :) Lykke til med lavFODMAP, og så håper jeg du får mye glede av den boken du velger å gå for :) Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x