
Spagetti carbonara (lav FODMAP)
Spagetti carbonara må være den enkleste og beste pastaretten jeg vet om. Altså: Fløte, pasta, bacon! Kan det bli bedre? Server den med litt ekstra lavFODMAP-grønnsaker eller en salat og du får et nydelig og næringsrikt måltid. Når det gjelder valg av lavFODMAP-pasta, er jeg stor tilhenger av den økologiske fullkornsris-pastaen til semper som du kan kjøpe i de fleste velassorterte matvarebutikker. Som en god nummer to har vi også den glutenfrie varianten fra Barilla som er noe mer tilgjengelig i alle butikker :)
Spagetti carbonara
Gir 2–3 porsjoner
Tid: 30 min
Oppskriften er: glutenfri og laktosefri, kan lages melkefri
- 150–200 g tørr glutenfri spagetti eller annen pasta
- 100 g bacon
- 2 eggeplommer
- ½ dl pastavann
- 1 dl laktosefri matfløte (melkefri: erstatt med pastavann)
- 2 ss parmesan (melkefri: kutt ut denne)
- 2–3 vårløk (grønn del)
- salt og pepper
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Skjær bacon i mindre biter og stek i en tørr stekepanne. Sett til side. Skill eggeplommer fra hviten og bland eggeplommene sammen med fløte og parmesan i en skål. Når pastaen er al dente (litt tyggemotstand), heller du av det meste av pastavannet (la det være igjen omtrent 1/2 dl). Sett kjelen tilbake på svak varme. Bland i stekt bacon og vårløk. Trekk kjelen av platen før du heller over sausen. Det er viktig at kjelen ikke er for varm, da kan sausen korne seg. Bland godt og varm forsiktig opp pastaen. Smak til med salt og pepper og server.
Håper det smaker!
Julianne :)