Bounty (lavFODMAP)

Hjemmelaget bounty er en veldig enkel konfekt å lage og smaker jo bare helt nydelig! Vær obs på disse inneholder kokosmasse som er lavFODMAP ved små mengder (18 gram) per måltid. Kokosmasse inneholder polyoler, nærmere sagt sorbitol. Lag derfor disse som små munnfuller som du kan nyte til en god kopp kaffe eller lignende :)
IMG_3093
Hjemmelaget bounty
Oppskriften gir: en god del deilig sjokolade
Tid: ca. 1 time 
lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri (velg melkefri sjokolade) 

Dette trenger du: 

 • 1 boks (400 g) kokosmelk (original, ikke lett) 
 • 200 g kokosmasse
 • 2 ss ekstra Virgin kokosolje
 • 3-4 ss sukker, melis eller annen lavFODMAP-søtning
 • ½ ts vaniljepulver (kan sløyfes)
 • 200 g mørk sjokolade (jeg bruker mørk sjokolade med 55 % eller 70 % kakao fra odense, begge er uten melk) 
 • 1 ts ekstra virgin kokosolje

Slik gjør du:
Sett en boks med kokosmelk i kjøleskapet en liten stund før du skal lage denne. Da vil du kunne skille den harde delen av kokosmelken (fettet) fra væsken – det er kun den harde delen av kokosmelken du skal bruke. Ta frem en kasserolle. Åpne boksen med kokosmelk og ha den harde delen av kokosmelken i kasserollen. Varm opp på svak varme og tilsett kokosmasse og kokosolje. Smak til med søtning og vaniljepulver og rør godt til alt er vel kombinert. La kokosblandingen avkjøles litt i kjøleskapet før du fordeler den i små former, triller de til kuler eller presser blandingen ned i en liten form (som du senere kan skjære til som ruter). Avkjøl i fryseren i minst 30 minutter før du går videre til å dyppe bitene i sjokolade. 

IMG_3081

 

Grovhakk sjokoladen og smelt sammen med litt kokosolje i vannbad, eller på laveste temperatur på stekeovnen (1-2 av 9) direkte i en kjele. Ikke rør for mye, men la sjokoladen sakte, men sikkert smelte. Når sjokoladen er smeltet, hell den over i en mindre kopp eller lignende. Da blir det enklere å dekke bitene med sjokolade. Ta fram de kalde kokosbitene og dypp! Teknikken får du inn etter hvert ;) Oppbevares kaldt i kjøleskapet.

Håper det smaker! 

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - desember 6, 2015

Nam, ser veldig godt ut! Ha en fin søndag, Julianne :-)

Reply
  Julianne - desember 6, 2015

  Takk det samme, Karoline :D

  Reply
Kristine - februar 13, 2018

Hei! Må man bruke kokosolje,eller kan det utelates/erstattes av annen olje/smør?:)

Reply
  Julianne - februar 13, 2018

  Hei du! Du kan sløyfe det :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x