
Maistortilla (lavFODMAP)
Mange blir forvirret når maismel og produkter av mais, som tacoskjell, tortillachips og popcorn, er listet som lavFODMAP, når vår kjente og kjære mais er listet som høyFODMAP. Vi spiser sweet corn eller søtmais som inneholder moderate mengder galaktaner og større mengder sorbitol i følge the Monash University low FODMAP diet app. Inntak av store mengder kan derfor skape trøbbel hos oss med sensitive mager. Maismel og produkter laget av maismel er lavFODMAP fordi de blir fremstilt av en annen type mais som har et lavere innhold av FODMAP-stoffer. Les mer om forskjellen mellom søtmais og mais som brukes til å fremstille maismel her. Dette er supert, og betyr at vi f.eks kan lage nydelige maistortillas til fredagstacoen! Se etter f.eks dette maismelet i butikken – billig og bra!
Maistortilla
Gir ca 10 små
Tid: 40 minutter
Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri
- 2 dl maismel
- 1 dl vann
- 1 ts salt
Bland ingrediensene og kna godt sammen til en deig. Føles deigen tørr tilsetter du litt mer vann, én spiseskje om gangen. Ta fram to ark bakepapir og én kjevle. Trill kuler av deigen på størrelse med en golfball. Legg deigen mellom bakepapirene og kjevle så flat som mulig. Bruk en stekespade til å forsiktig løsne tortilla-lefsen fra bakepapiret. Stekes i en tørr stekepanne på medium til høy varme på begge sider til den får litt farge. Legg de ferdigstekte tortillalefsene i et fuktig kjøkkenhåndkle. Det er viktig, for da holder de seg myke og lune til servering. Egner seg godt til taco, til wraps med pålegg eller tortilla-pizza!
Oppskrift på lavFODMAP-taco finner du her!
Julianne :)