Pepperkake-pops (lavFODMAP)

Det skal være så enkelt og godt som mulig – det er mitt motto på kjøkkenet. Helst uten ingredienser, men det blir ofte vanskelig. Derfor går jeg for så få ingredienser som mulig – det fungerer bedre ;) Nå er vi midt i desember og jeg vet at magevennlige godbiter slår godt an hos mange. Selv har jeg innsett at å lage søtsaker ikke er min sterkeste side, men jeg jeg skal ha for at jeg prøver! Hehe. I dag har jeg noe godt som er helt i min gate: pepperkake-pops! Du trenger egentlig bare tre ingredienser for å få til disse, men for syns skyld kan du pynte med litt kakestrø eller lignende :) Oppskriften fant jeg på regal sine nettsider :-)

 

Dette trenger du til ca. 12 stk
Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

  • 150 g glutenfrie pepperkaker fra semper (disse er lavFODMAP)
  • 50 g kremost naturell (evt. laktosefri) 
  • 100-150 g mørk sjokolade
  • kakestrø eller hakkede nøtter til pynt
  • 4 fine sugerør eller lignende

Slik gjør du:
Finn fram foodprosessoren eller blenderen og ha i pepperkakene. Kjør til fine smuler og tilsett kremost. Kjør igjen til de er godt blandet. Nå skal du kunne forme pepperkakedeigen til kuler. Trill til ca. 12 små kuler. Del fire sugerør i tre like store deler (slik at du får 12 små sugerør) og stikk hver del i hver sin kule. Sett kaldt i fryseren i minst 30 minutter før du går videre til sjokoladedyppingen. 

Grovhakk mørk sjokolade og smelt i vannbad, i mikrobølgeoven (i korte intervaller, 10 sek om gangen) eller på svakeste varme direkte i en kjele. Ha den smeltede sjokoladen i en smal kopp slik at det blir enklere å dekke pepperkakekulene med sjokolade. Ta kulene opp fra fryseren og dypp én etter én i sjokoladen. Dypp deretter i kakestrø før sjokoladen stivner helt. Jeg har små konfekt-former som jeg legger de i, men dette er ikke nødvendig :)

IMG_3184

Håper det smaker!

Julianne :)

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x