2015 – året som gikk!

2015 – for et år! Jeg har ikke oversikt over alt som har skjedd, så jeg ble nødt til å lage en årskavalkade mye for min egen del, som selvfølgelig også må deles her på bloggen. Det føles som at jeg kunne ha skrevet en bok om 2015, men jeg tror ikke jeg orker en tredje bok med det første :P

BOKLANSERING 
I fjor på denne tiden satt jeg hjemme i Molde og var veldig spent på hva det nye året ville bringe. Jeg hadde brukt et halvt år etter studiene og skrevet en bok om en diett som få foreløpig kjente til – hvordan ville boken bli tatt imot? Ville folk like oppskriftene og ville norske mageplagede få en bedre hverdag med denne maten? Jeg trodde på mitt produkt, og etter kort tid viste tilbakemeldingene at boken var til nytte for flere. Den første måneden krøp boken opp på 4. plass på bestselgerlisten her i Norge, og det var bare helt utrolig! Boklanseringen ble holdt på Eldorado i Oslo og gikk veldig fint, selv om det føltes ut som at den ble tatt litt på sparket for min del. Men med fullt hus og et engasjert og interessert publikum ble kvelden vellykket. Bokhandleren solgte ut alle sine lavFODMAP-bøker den kvelden :-) Les mer om boklanseringen her :-)

 

IMG_0479
GOD MORGEN NORGE
Dagen etter boklanseringen var det tidlig opp og rett på direktesendt fjernsyn: God Morgen Norge! 7 minutter har aldri gått så fort før, og jeg stresset litt med å få forklare hvorfor FODMAP-stoffer kunne skape trøbbel hos mennesker med sensitiv mage (mens programlederen gjorde tegn utenfor kameras rekkevidde om at jeg måtte være rask) Hehe. Se innlegget her om du vil :)

 


NY PRAKSIS I KLINIKK FOR ALLE, MAJORSTUEN 

Ikke nok med boklanseringen! Januar var også måneden hvor jeg startet min praksis i Klinikk for Alle på Majorstuen i Oslo. De første månedene var veldig spennende, men også svært krevende. Det var mye nytt, og første del av 2015 innebar en del medieoppmerksomhet og bidrag til artikler om IBS og lavFODMAP-dietten i tillegg til klinikkarbeidet. Nå har jeg vært der et år, og jeg trives veldig godt med mine gode kollegaer og hyggelige pasienter. Ønsker du hjelp til å sette i gang med lavFODMAP-dietten er det bare å ta kontakt med klinikken for time hos meg i Oslo :) 

 

NY BOK! 
Det tok ikke mange månedene før tankene om en ny bok ble til. Jeg inngikk en avtale med Gyldendal forlag denne gangen, og hele sommeren og høsten 2015 ble brukt til å skape nye oppskrifter til bok nummer to. Matfotograferingen ble planlagt etter hvordan sommerværet var, da det eneste utstyret jeg hadde var et speilreflekskamera. Pent vær ute gir naturlig, lekkert lys inne! De dagene visste jeg at jeg måtte ha en effektiv dag og få laget og fotografert rettene som skulle med i boken. Det ble ikke mye sol på kroppen denne sommeren… :-) Når jeg ser tilbake, så skjønner jeg ikke hvordan jeg fikk til å skrive nok en bok på så kort tid. Det var en utrolig mestringfølelse og jeg er utrolig fornøyd med den nye boken! Les mer om den nye boken her!

 

BOKLANSERING I DANMARK 
På samme tid lanserte jeg min første bok LavFODMAP – en komplett håndbok for deg med sensitiv mage (Frisk Forlag)  i Danmark. Det innebar en kort, intensiv tur til nabolandet for å skape litt blest rundt boken! Jeg besøkte 7 bokhandlere fordelt over hele Danmark i løpet av to og et halvt døgn (!) Den første kvelden holdt jeg et lite foredrag om lavFODMAP-dietten for en liten gjeng som hadde møtt opp i den første bokhandleren. Dette ble tatt veldig på sparket og foredraget ble gjort på norsk – eller rettere sagt bokmål… Jeg kommer jo fra Molde og det faller ikke naturlig for meg å legge om dialekten. Dere kjenner vel dialekten til Kjell Magne Bondevik? Bokmål med tonefallet til en moldenser… :-) Grusomt. Hohoho! Uansett! Det var en veldig gøy opplevelse, men fy søren så godt det var å komme hjem til Oslo etter dette.

 

Fil_000 (1)

GASTRODIET 2015 (ITALIA) OG FODMAP AROUND THE WORLD (NEDERLAND) 
Uken etter besøket i Danmark, reiste jeg til Italia for å delta på GastroDiet konferansen i Prato. Jeg gledet meg til være deltager på en konferanse hvor jeg bare kunne høre og suge til meg kunnskap fra verdens fremste eksperter på mage- og tarmplager og lavFODMAP-dietten. Dette var desidert et av de største høydepunktene for meg i 2015, hvor jeg utfordret meg selv både på å reise alene og ikke være avhengig av andre enn meg selv. Etter Italia, reiste jeg videre til Nederland hvor jeg deltok på en mindre, mer intim, praktisk konferanse om lavFODMAP-dietten for kostveiledere. Her fikk jeg virkelig muligheten til å spørre og diskutere det jeg lurte på om lavFODMAP-dietten med forskere fra Monash Univeristy, Melbourne. Fantastisk flotte mennesker som i tillegg inviterte meg med på en spasertur rundt i Rotterdam før avreise til Oslo. Litt (veldig) starstrucked reiste jeg hjem med en god følelse rundt min måte å formilde lavFODMAP-dietten på her i Norge. Les mer om turen til Italia og Nederland her og her :-)

Typic

Fra venstre: Kate Scarlata, meg, Jaci Barrett, Caroline Tuck, Jane Muir og Patsy Catsos

FOREDRAG
Dette året har jeg også holdt en del foredrag om IBS og lavFODMAP-dietten. For meg som tidligere har hatt angst for å stå foran folk, har jeg virkelig vært ute av komfortsonen. Ikke nok med at jeg skulle stå foran andre mennesker, men ofte starter jeg foredragene mine med å fortelle om egne mageplager og avføringsvaner. Det har vært en del prøving og feiling her også. Jeg må smake litt på publikum for å vite hvilket språk jeg skal bruke (altså: promp og bæsj eller flatulens og avføring) – og her har jeg nok bommet et par ganger! HEHE. Men alt i alt har det vært vellykket og det å holde foredrag er noe jeg virkelig begynner å like å gjøre. 


2016 vil også bli et veldig spennende år, og foreløpig har jeg ikke lagt andre planer enn å forstette min praksis i Klinikk for Alle og glede meg over min nye bok som lanseres nå på mandag (4. januar) og alt som følger med. Boklanseringen blir i Oslo den 20. januar – og invitasjonen kommer! Sett av datoen om du har lyst til å komme :-)

Jeg vil også prøve å jobbe på en bedre måte og fokusere mer på egen helse i det nye året, for jeg må ærlig innrømme at jeg har vært litt tom den siste tiden. Jeg har brukt de siste månedene til å roe ned og godta at jeg ikke alltid har like stort overskudd til å få til alt hele tiden. Så gjelder det bare å ikke glemme dette i det nye året ;-)

Nå kan du også ta en titt i min nye bok på Gyldendals hjemmesider. Nå kan du bla i boken her :-)

Lyngstad-GodtForMagen

Tusen takk for året som gikk! Jeg håper dere vil følge med i 2016 også!

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Gerd Irene Velle - januar 2, 2016

Ja, gjett om jeg skal følge deg i år også! Men nå lurer jeg på om jeg skal utrede meg for Cøliaki; altså nå spiste jeg pølse med brød i går – og resultatet i dag morges?!! Huff!! Trenger vel ikke å gå i detaljer vel??? Magen er ikke god??!! Det er mulig det er intoleranse mot hvete også, altså…….Men jeg har bestilt boken din??!! Gleder meg til den, ja!??❤️❤️klem Gerd Irene

Reply
  Julianne - januar 3, 2016

  Det er veldig hyggelig, Gerd Irene! :) Om du ikke har utredet deg for cøliaki ennå, så må du få det gjort. Men du tåler godt spelt, gjør du ikke? Spelt inneholder gluten, men mindre FODMAPs, så vi må ikke utelukke at det er fruktanene i hveten du reagerer på :) Så kjekt at du har bestilt boken! Jeg håper du blir fornøyd med den :) Klem fra meg

  Reply
Katinka Nilsen - januar 2, 2016

Gleder meg til å kjøpe den nye boka???

Virker kjempefin!

Reply
  Julianne - januar 3, 2016

  :) Så kjekt å høre, Katinka! Jeg er veldig fornøyd med den nye boken, jeg håper du blir det samme :D Klem

  Reply
Elise - januar 2, 2016

Jeg er så glad for å ha oppdaget bloggen din og boken din!! Gleder meg til ny bok! Godt nyttår! :)

Reply
  Julianne - januar 3, 2016

  Tusen takk for gode ord, Elise :D Godt nyttår til deg også!

  Reply
Karoline - januar 2, 2016

For et innholdsrikt år! Har vært veldig kjekt å følge deg :-) God helg videre :-)

Reply
  Julianne - januar 3, 2016

  Takk det samme, Karoline :) Goood søndag til deg :) Klem

  Reply
Bjørg Anne Bergset - januar 3, 2016

Hei.Tåler ikke melkeprodukter og egg.Blir d flere mattoppskrifter uten melkeprodukter/egg i den nye boken? I alle fodmap bøker er 90% av oppskriftene med egg, cottage cheese, rømme eller feta.Ikke lett å finne erstatninger for det, så da gir jeg opp og spiser d samme ensformige hver dag.

Reply
  Julianne - januar 3, 2016

  Hei du :) Ja, det blir det. Jeg har tilpasset de fleste oppskriftene slik at du kan lage de melkefri. Jeg bruker ikke så mye egg i denne boken som i bok nummer to, og jeg har også skrevet om lavFODMAP-alternativ til egg i boken. Jeg håper det kan hjelpe deg til et mer variert, magevennlig kosthold. Mvh Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x