Trippel-sjokolade-bokhvete cookies (lavFODMAP)

Okei. Tittelen høres så mye bedre ut på engelsk, og ikke minst når Nigella Lawson uttaler det med sin sensuelle fremtoning. Triple chocolate buckwheat cookies <3 I julen så jeg Nigella lage disse på tv og jeg kjente at disse måtte jeg bare prøve! Så enkle, deilige og ikke minst lavFODMAP! Jeg googlet Nigella og fant oppskiften på hennes nettside nigella.com. Jeg har laget disse to ganger på en uke allerede… Fin måte å starte det nye året? Heheh. Siden jeg har vært lite aktiv i det siste var kameraet mitt tomt for batteri og dere får dermed et helt enkelt mobilbilde å sikle på ;)

 

IMG_4338
Dette trenger du til 24 cookies
lavFODMAP, glutenfri, laktosefri. For melkefri, velg melkefritt margarin og melkefri sjokolade.

 • 125 g mørke sjokoladechips/hakket mørk sjokolade (70 %)
 • 125 g mørk sjokolade (70 %)
 • 125 g bokhvetemel
 • 25 g kakaopulver
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts fint salt
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 60 g mykt smør
 • 125 g brunt sukker (jeg brukte vanlig rårørsukker)
 • 2 egg

Slik gjør du: Sett stekovnen på 180 grader og ta fram et stekebrett som du kler med et bakepapir. Mål deretter opp 125 g sjokoladechips eller grovhakk mørk sjokolade. Sett disse i kjøleskapet mens du forbereder resten av deigen.

Ta fram en liten kjele og grov hakk 125 g mørk sjokolade. Denne sjokoladen skal smeltes. Jeg smelter sjokoladen direkte i kjelen på lavest mulig temperatur (1 av 9) og dette fungerer utmerket. Du kan også smelte sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den smeltede sjokoladen avkjøles. I mellomtiden kan du ta fram en liten bakebolle og blande sammen bokhvetemel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljepulver. La stå.

Ta fram en ny, litt større bakebolle og bland sammen smør og sukker. Bruk en håndmikser og miks en stund til smøret og sukkeret er godt blandet sammen til en fløyelsmyk blanding, som Nigella ville ha sagt det. Bruk en slikkepott og skrap blandingen ned fra sidene om nødvendig. Bland inn den avkjølte, smeltede sjokoladen i smør- og sukkerblandingen med slikkepotten og tilsett to kjøleskapskalde egg. Bruk håndmikseren og miks godt før du har i litt og litt av melblandingen. Når alt melet er godt blandet i deigen, henter du sjokoladechipsene fra kjøleskapet og blander dette inn i deigen med en slikkepott.

Bruk to teskjeer og fordel små klatter på stekebrettet. Sett brettet midt i stekovnen og la steke i 10-12 minutter. Avkjøl i noen minutter på stekebrettet før du fortsetter avkjølingen på rist. Nytes umiddelbart :)

Ha en nydelig helg!

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Gunn-Kristin - januar 14, 2016

Hei, først vil jeg gratulere deg med ny bok. Den er kjøpt og lest fra perm til perm mange ganger allerede. Mye bra inspirasjon så gleder meg til å prøve ut. Mitt lille problem i tilegg til at jeg har så sensitiv mage er at jeg ikke tåler egg. Dette syns jeg faktisk er det mest vanskligste grunnet at det er så mye egg i all mat pluss søtsaker som denne oppskriften. Vet ikke hva jeg gjør feil men får sjelden noe bra resultat på det jeg har prøvd og er ikke så flink til å eksprimintere. Lurer på om man kan kutte ut egg helt i dennne oppskriften eller om linfrøegg eller eggerstatter kan benyttes. Har du noen tips til meg. På forhånd takk. Mvh Gunn-Kristin

Reply
  Julianne - januar 14, 2016

  Hei Gunn-Kristin! Takk for hyggelig kommentar! Godt å høre at du liker boken. Ja, dette med eggallergi er en utfordring. I oppskrifter som denne er jeg ganske sikker på at et linfrø-egg eller et chia-egg vil gjøre susen, slik det gjør i oppskriften på gulrot-cookies (http://lyngstadernaering.no/2015/11/23/cookie-med-gulrot-mork-sjokolade-og-valnotter-lavfodmap/) Jeg har ikke prøvd eggerstatter, men det kan godt hende det fungerer bra det også :) Mvh Julianne

  Reply
Sjokolade-cookies med non stop (lavFODMAP) – GODT FOR MAGEN - januar 23, 2016

[…] er en videreutvikling av Nigellas trippel-sjokolade-bokhvete-cookies som jeg postet oppskrift på i forrige uke. I denne varianten bruker jeg non stop istedet for […]

Reply
Uke 9: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 28, 2016

[…] Ukens magevennlige snack: Trippel-sjokolade bokhvete cookies  […]

Reply
Sai - mars 6, 2016

Isj, dette ble dessverre ikke bra i det hele tatt. :-/ Fulgte alle steg til punkt og prikke, men dette ble mini-kaker, ikke cookies. Verken noe sprøtt eller seigt over disse.

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Så synd at du ikke fikk det til :/

  Reply
Sai - mars 6, 2016

Hmm. Oppdatering; nå er de sprø typ tørre i alle fall. Ikke begeistret for konsistensen, men smaken er helt topp :-)

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Så bra! Hehe, dette er ikke vanlige cookies, i og med at vi bruker bokhvetemel. Jeg synes de er kjempegode!

  Reply
Iselin - september 20, 2016

nom, nom! mine ble ikke sprø, men gjorde ingenting det! jeg var «dum» nok til å bruke is-skje til å sette de på stekebrettet, så mine ble nok minst dobbelt så store som de skulle være (og da ble de nok ikke sprø av den grunn), men da holder det lenge med en kake ;) rett etter de var tatt utav ovnen strødde jeg ørlite grann knust maldonsalt oppå (trenger jeg si mer?).

(og ja, det holder med en liten kake – mørk sjokolade er mektig ;) )

Reply
  Julianne - september 21, 2016

  Hei Iselin :) Så herlig å høre at de falt i smak! Maldonsalt… mmmm <3

  Reply
May Hege Hammersvik - oktober 8, 2016

Ååå, fekk lyst på, men har ikkje nok bokhvetemel :( Kan det erstattast med noko anna?

Reply
  Julianne - oktober 9, 2016

  Ja, det tror jeg! Om du tåler litt speltmel, kan du bruke det, eller så kan du prøve rismel eller quinoamel. Det tror jeg vil fungere fint – uten at jeg har testet dette selv :)

  Reply
Mørk nytelse! | CATHARINA NERLAND – Styrkecoach & Kostrådgiver - oktober 9, 2016

[…] Inspirasjonen er hentet fra lyngstadernaring.no, og du finner orginaloppskriften her. […]

Reply
Julekjeks <3 | CATHARINA NERLAND – Styrkecoach & Kostrådgiver - desember 21, 2016

[…] Inspirasjonen er hentet fra lyngstadernaring.no, og du finner orginaloppskriften her. […]

Reply
Jeanett - november 26, 2018

Hei?kan jeg bruke rismel istedenfor bokhvetemel?mvh jb

Reply
  Julianne - november 27, 2018

  Hei :) Jeg tror det vil gå fint, men jeg er ikke sikker. Alternativt kan du prøve quinoamel om du har og ikke vil bruke bokhvete :) Fortell gjerne hvordan det går om du tester!

  Hilsen Julianne

  Reply
JEanett - november 27, 2018

Tusen takk for tips?da gir jeg deg beskjed hvis/når jeg har testet det.ha en fin fin dag?

Reply
  Julianne - november 27, 2018

  Supert :) Takk det samme, Jeanett :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x