Torsk i tomater (lavFODMAP)
Forrige fredag gikk jeg innom en nydelig fiskebutikk i Bogstadveien og kjøpte med meg fersk lange. En fantastisk god fisk i torskefamilien som skulle få selskap med tomater, potet og sødmen til stekt paprika. Torsk i tomater har blitt en favoritt hos mange som reduserer på FODMAPs i kosthodet sitt, og denne retten er en smaksbombe uten like. Det var så deilig å spise denne igjen, så nå tenkte jeg det var på tide å dele den her på bloggen. Kanskje et godt middagstips for kvelden? :)
Torsk i tomater
Gir 3-4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Dette trenger du
- En skvett god olivenolje + et par fedd hvitløk, kuttet i store biter.
- 1 rød paprika
- 5 mellomstore poteter
- 1 boks (400 g) hermetiserte tomater
- 1 ts tomatpuré
- 1,5 dl vann
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts sukker
- Smak til med salt, pepper og kajennepepper (om du ønsker en piff)
- 400 – 500 g torsk eller annen hvit fisk
- En håndfull oliven
- Frisk oregano
Slik gjør du: Skjær poteter i tynne skiver, ca. 3 mm i tykkelse og paprika i mindre biter. Ha olivenolje i stekepannen eller kasserollen du skal tilberede måltidet. Ha i hvitløksbitene og stek på svak til medium varme i et par minutter før du fjerner hvitløksfeddene fra stekepannen. Nå har oljen fått en smak av hvitløk uten FODMAPs. Tilsett paprika og poteter og la de få seg noen minutter i stekepannen før du har i hermetiserte tomater, tomatpuré og vann. Krydre sausen med tørket oregano og smak til med salt, pepper, kajennepepper og klype sukker. Ha lokk på kjelen eller stekepannen og la gryta koke til potetene nesten er ferdig. Trekk stekepanna/kasserollen fra platen og legg torskefiletene i sausen. La torskestykkene dampe seg ferdige under lokk i omtrent 5-10 minutter. Når fisken flaker seg, er den ferdig. Strø over oliven like før servering og pynt gjerne med litt friske urter for syns skyld!
Håper det smaker! God helg :)
Julianne