Gulrot- og ingefærsuppe (lavFODMAP)

Dere som følger med meg på snap chat (juliannesfodmap), fikk kanskje med dere tilberedningen av denne nydelige gulrot-suppa i går? Etter en veldig hyggelig kommentar fra en leser om at hun havnet i «suppehimmelen» etter at hun hadde laget denne, bestemte jeg meg for å lage den igjen. Det var lenge siden, men jeg må nesten si meg enig – denne suppa tok meg til suppehimmelen! Jeg hadde glemt at den var så god. MMm! Doble oppskriften om du vil ha rester, sier jeg bare. Her kommer oppskriften, så håper jeg at du også liker den :D 

 

IMG_2898
Oppskriften gir 2-3 porsjoner
lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri

Dette trenger du:

  • 2 ss rapsolje
  • 400 g gulrøtter, skåret i biter
  • 2 ss fersk ingefær, finhakket
  • 5 dl vann + ca 1-2 ss fond uten løk og hvitløk (se alternativer her
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss limesaft
  • salt, pepper og kajennepepper
  • frisk koriande
  • 200-300 g strimlet svinekjøtt eller kylling. Torsk eller annen hvit fisk er også godt i denne suppen! 

Slik gjør du: Mål opp, skrell og kutt gulrøttene i mindre, like store biter og finhakk ingefær. Varm olje i en middels stor kjele på medium varme og tilsett grønnsakene. La grønnsakene steke i et par minutter før du tilsetter spisskummen. Vend grønnsakene godt i oljen og krydderet. Hell deretter over vann ferdig utblandet med fond. Sett lokket på kjelen og kok suppen til gulrøttene er møre. Mens gulrøttene koker, tar du fram en stekepanne og steker strimlet svinekjøtt eller kylling. Sett til side. Når gulrøttene er ferdigkokt, bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Sett kasserollen tilbake til platen og tilsett kokosmelk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt kajennepepper om du ønsker en spicy variant.Fordel kjøttet i to dyptallerkner og hell over et par øser suppe. Topp med frisk koriander og server! 

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Gerd Irene Velle - januar 26, 2016

Hei! MAGGI fond får man tak i innvandrer-butikkene😊😊!! Suppa ser for øvrig kjempegod ut, må prøves neste uke!😊😊

Reply
    Julianne - januar 26, 2016

    Hei Gerd Irene! Ja, det er et godt tips! Jeg ser de selges flere og flere plasser, til og med på Rema 1000 :) Denne suppa tror jeg du vil like :D

    Reply
Sandra - januar 27, 2016

Hei! :)
Jeg fant denne i hylla på Rema 1000. Er denne lav foodmap?

Bfree
Wraps Fullkorn Glutenfri

Ingredienser: Vann, blandet fullkornsmel (20%) (sorghum mel, brunt rismel, bokhvetemel, hirsemel, teffmel, quinoamel, amaranthmel), potetmel, maisstivelse, tapiokastivelse, hvitt rismel, surdeig (gjæret quinoa, mais og rismel), fortykningsmiddel (cellulose, xantangummi, guargummi, psyllium, erteprotein, gjær, salt, sukker, rapsolje, melbehandlingsmiddel, askorbinsyre), hevemiddel (natriumbikarbonat, monofosfat), syrer (sitronsyre, eplesyre, vinsyre), konserveringsmiddel (sorbinsyre).

Reply
Uke 5: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - januar 31, 2016

[…] Mandag: Gulrot- og ingefærsuppe […]

Reply
Eva - februar 1, 2016

Siden jeg skal på koloskopi torsdagsmorgen, lager jeg denne suppa som lunsj for meg i dag. Har alt som skal til, så gjett om ei som skal kose seg til lunsj.

Reply
Mia B. Olsen » Oppskrift: Gulrot- og ingefærsuppe - februar 23, 2016

[…] tenkte jeg å prøve noe nytt til middag, og fant denne oppskriften på bloggen til Julianne Lyngstad. Retten er både lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri og gir ca 2-3 porsjoner. Jeg har aldri […]

Reply
Kaja - februar 25, 2016

Tips: Hvis du vil lage selve suppa som vegetar, bytt ut fond (alle lav-FODMAP-fond’ene har kjøtt i seg) med sellerirot. Jeg lagde trippel oppskrift i går, og brukte en liten sellerirot ca. like stor som et vanlig eple, men kunne sikkert brukt mer. Finhakk selleriroten og stek den sammen med gulrot og ingefær. Ble kjempegodt :)

Reply
    Julianne - februar 26, 2016

    Tusen takk for godt tips, Kaja! Selleriroten gir jo mye smak, så det er et godt råd for de som ikke spiser kjøtt – eller som ikke har løkfri buljong for hånden :D Ha en fin helg :)

    Reply
Margrethe - april 18, 2016

Suppa så veldig god ut! Hvilken kokosmelk brukes? Kan man evt heller bruke laktosefri melk og fløte feks?

Reply
    Julianne - april 18, 2016

    Denne suppa er veldig god :) Jeg bruker fullfet kokosmelk (ikke lett/light) og det gir veldig god smak. Du kan nok helt sikkert bruke laktosefri fløte/melk også :)

    Reply
    Margrethe - april 18, 2016

    Brukte 1 dl laktosefri melk og 1 dl laktosefri matfløte, ble veldig godt! Får se om jeg får prøvd med kokosmelk neste gang :)

    Reply
    Julianne - april 19, 2016

    Takk for tilbakemelding og testing! Godt å høre at suppa ble bra :D Ha en fin dag :)

    Reply
Mette - august 22, 2016

Dette er en av de beste suppene jeg har smakt! Nam! Kan ikke vente med å prøve den flere ganger, med ulike kjøttyper og tilbehør. Tusen takk for oppskrift! :)

Reply
Kirsti Thoresen - september 26, 2016

Jeg lurer på cellulose…. Ser at det er brukt som fortykningsmiddel i de glutenfrie wrapsene. Er cellulose lavfodmap? Har oppdaget at det brukes cellulose i mye, som for eksempel allergimedisinen jeg ta daglig og i mange kosttilskudd….

Reply
    Julianne - september 27, 2016

    Hei! Godt spørsmål. Cellulose OK på lavFODMAP-diett og vil ikke trigge symptomer i tarmen på samme måte som FODMAPs :)

    Reply
Ingrid Marie - november 17, 2016

Denne var veldig god! Jeg hadde kylling og litt sprøstekt bacon i stedet for svinekjøtt. Det ble også veldig godt :-)

Reply
    Julianne - november 18, 2016

    Åh, det høres godt ut! Det går fint an å variere kjøttet i denne. Torsk er også godt i faktisk :D God helg til deg!

    Reply
Kristine - april 22, 2017

Hei!
På noen av oppskriftene står det «i eliminasjons dietten» og på noen står det i «lav Fodmap dietten.» Er dette det samme? Har begynt på eliminasjonsdietten og lurer på om det er trygt å bruke oppskrifter fra «lavfodmap» eller må det står i «eliminasjonsdiettem» på de?

Reply
    Julianne - april 23, 2017

    Hei Kristine! Ja, forstår at du er forvirret rundt merkelappen «eliminasjonsdiett/eliminasjonsfase». LavFODMAP og eliminasjonsdiett er det samme. De eldre oppskriftene merket «fodmap-redusert/fodmap-vennlig» (kun en håndfull oppskrifter) bør ikke spises i for store mengder under eliminasjonsfase, fordi de inneholder for mye spelt :) Håper dette var oppklarende! Mvh Julianne

    Reply
Martine - desember 5, 2017

Akkurat fullført gulrotsuppe med kylling, kjempegod . Tusen takk:)

Reply
    Julianne - desember 6, 2017

    Hei Martine :) Takk for hyggelig tilbakemelding! Kjekt å høre at den falt i smak <3 Hilsen Julianne :)

    Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x