Shakshuka (lavFODMAP)

Shakshuka er rett og slett egg posjert i en nydelig paprika- og tomatsaus som i følge wikipedia stammer fra Tunisia. Denne lagde jeg forrige helg, da jeg kom over en lekker oppskrift i Aftenposten av Pia Cecilie Lund. Dette er i utgangspunktet en rett med både løk og hvitløk, men kan med enkle tilpasninger lages lavFODMAP. Og vet dere hva? Jeg savner ikke løk og hvitløk i det hele tatt lenger jeg! 

 

IMG_3268

 

Dette trenger du til 2 sultne personer
lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

 • 1 ss olivenolje (eller hvitløksolje)
 • 1 håndfull hakket vårløk eller purreløk (grønn del)
 • 1 ½ rød paprika
 • 1 tomat
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ½ ss paprikapulver
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 ts sukker
 • 1 klype kajennepepper
 • 1 boks (400 g) gode hakkede tomater
 • salt og pepper
 • 4 egg
 • friske urter (gjerne persille) 

Slik gjør du: Vask grønnsakene. Grovhakk den grønne delen av vårløk eller purreløk og skjær paprika og tomat i mindre terninger. Varm oljen i stekepannen og stek paprika og vårløk i noen minutter på medium varme. Ha i tomat-terninger og stek videre i et par minutter. Tilsett spisskummen og paprikapulver og bland godt. Stek videre i et par minutter til det begynner å dufte deilig! Tilsett tomatpuré, sukker og en klype kajennepepper (vær forsiktig her, smak heller til etterpå) og bland godt. Tilsett hakkede tomater og la alt surre på lav varme i 5 minutter før du smaker til med salt og pepper.

Lag til plass til eggene med stekespaden og knekk ett og ett egg i tomatsausen. Dekk stekepannen med et lokk og la alt stå på svak varme til eggene er ferdigstekt (ca. 7 minutter). Pass på underveis, sørg for at sausen ikke koker inn. Skjer dette, tilsetter du bare litt vann.

Server med en frisk salat og litt godt, magevennlig brød eller knekkebrød!

Håper det smaker!

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Uke 9: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 28, 2016

[…] Mandag: Shakshuka […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x