Pai med spinat, fetaost og soltørkede tomater (lavFODMAP)

Sponset produkt

Å ho-i læll! Denne paien var god – kombinasjonen spinat, fetaost og soltørkede tomater er nesten uslåelig! Oppskriften er inspirert av denne oppskriften fra Trines Matblogg, bare laget magevennlig. Denne gangen brukte jeg en hurtigløsning, nemlig paibunnen fra «det glutenfrie verksted», som jeg virkelig vil anbefale til dere som følger lavFODMAP-dietten eller som har behov for å følge et glutenfritt kosthold. Kjempegod og enkel å lage!

 

IMG_3379


Dette trenger du til en pai
lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose, vegetar

 

 • 1 pose paibunn-miks fra det glutenfrie verksted
 • 80 g smør
 • 1 egg
 • ca. 5 ss kaldt vann
 • 3 egg
 • 1,5 dl laktosefri melk
 • 1 dl laktosefri matfløte (eller mer melk)
 • salt og pepper
 • 1 håndfull kuttet vårløk (grønn del) 
 • 200 g frisk spinat
 • 100 g fetaost i blokk
 • 5 tørre soltørkede tomater

 

Slik gjør du: Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen ingrediensene til paibunnen. Pakk deigen inn i plast, og sett kaldt i kjøleskapet i omtrent en halvtime. I mellomtiden kan du legge soltørkede tomater i bløt slik at de blir myke og gode til litt senere. Sett stekovnen på 200 grader og ta fram en paiform. Kjevle ut paideigen og/eller bruk hendene til å presse deigen ut i paiformen. Prikk paibunnen med en gaffel og forstek i 7-10 minutter på nederste rille i ovnen. 

I mellomtiden blander du sammen egg, laktosefri melk og matfløte i en liten bolle. Tilsett en klype salt og pepper. Sett til side.

Skjær soltørkede tomater i små biter og kutt opp den grønne delen av vårløken. Ta fram en stekepanne og ha i litt olje (evt. en magevennlig hvitløksolje) og varm opp til medium varme. Stek vårløken i noen sekunder før du tilsetter spinaten. Stek forsiktig til spinaten så vidt faller sammen. Fordel deretter spinaten i paibunnen. Smuldre over fetaost og fordel biter av soltørket tomat i paien. Hell over eggeblandingen og sett paien på nederste rille i stekovnen. Stek paien i 30-40 minutter eller til paien er fin og gyllen på toppen. 

Server gjerne paien med en enkel grønn salat :)

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Inger Berit Dahle - februar 4, 2016

Hvor får jeg tak i paibunn fra det glutenfrie verksted??

Reply
  Julianne - februar 4, 2016

  Den kan foreløpig kjøpes på Meny og andre større matvarebutikker :) Let i allergiavdelingen!

  Hilsen Julianne

  Reply
Uke 6: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 7, 2016

[…] håper dere finner litt insprasjon til neste ukes middager. Jeg vil spesielt anbefale å lage paien en dag, og spar litt – den egner seg ypperlig til lunsj dagen […]

Reply
fodmap newbie - februar 11, 2016

Er det så bra med så mye soltørkede tomater da?
I min low fodmap app så er denne gul, altså noe man skal spise veldig moterat av, da tomatene får høy fruktose nivåer av å tørkes :/

Så jeg velger å bare styre unna og lever veldig strengt på denne monash dietten..

Reply
  Julianne - februar 14, 2016

  Hei du :) Soltørkede tomater kan nytes i moderate mengder, de er listet som gul – det vil si at du kan spise litt uten at det gir problemer. Mengden i denne paien er innafor og selv små mengder soltørkede tomater gjør denne retten helt nydelig :) God bedring!!

  Hilsen Julianne

  Reply
Uke 9: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 28, 2016

[…] er jeg klar med ny ukemeny. Om du ikke allerede har testet paien med spinat, fetaost og soltørkede tomater, vil jeg virkelig anbefale deg å lagde den denne uken. Den er veldig, veldig god! Og får du […]

Reply
Marianne - februar 28, 2016

Hei, og takk for en fantastisk blogg! Når det gjelder fetaost – er det ok med den «norske» typen da? Dvs. lagd av kumelk? Og i så fall – hvorfor kan man ikke bruke f.eks. Apetina’s ferdigkuttede som ligger i olje?

Reply
  Julianne - mars 2, 2016

  Hei Marianne :) Takk for hyggelig kommentar! Ja, det er ok med fetaost laget av kumelk, den har også et lavt innhold av laktose. Grunnen til at fetaost i marinade bør unngås under eliminasjonsfasen, er at den inneholder hvitløk! Men les ingredienslisten for sikkerhetsskyld, den kan endre seg :)

  Hilsen Julianne

  Reply
Patricia - mars 7, 2016

Fin pai! Kankje litt tam. Tror jeg heller på en håndfull revet Cheddarost neste gang. Paideigen var den beste glutenfri jeg har prøvd.

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Gjør det! :)

  Reply
kristel erga - april 16, 2016

Hei. Kjempe god pai! Kan denne fryses?

Reply
  Julianne - april 17, 2016

  Hei Kristel! Så godt å høre :) Ja, det tror jeg absolutt at den kan :)

  Reply
kristel erga - mai 4, 2016

Det gikk helt fint å fryse den?

Reply
  Julianne - mai 5, 2016

  Så bra! Takk for tilbakemeldingen, Kristel :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x