Tilbake til hverdagen

I går kveld kom jeg hjem etter en lang, men behagelig flytur til Oslo fra Gran Canaria. Jeg la fra meg bagasjen i gangen, spiste et stykke restepizza som stod i kjøleskapet og gikk til sengs. Jeg var trøtt etter reisen, men jeg fikk virkelig ikke sove. Tankene jeg hadde stuet bort på ferie strømmet til og begynte å surre rundt i hodet mitt: «I morgen må jeg pakke ut, vaske klær, få til en god treningsøkt og svare på mail, kommentarer og meldinger på facebook. Så må jeg lage ny ukemeny til bloggen, lage nye knekkebrød til uken som kommer, og så er det jo valentinsdag OG morsdag i morgen, da må vi lage noe ekstra godt til middag og kanskje også en magevennlig dessert? Vi må virkelig kose oss!» ÅÅÅÅÅÅH, HERLIGHET, tenker jeg. Da var det på’en igjen. Disse tankene og forventningene til meg selv sliter meg til tider ut. Jeg vet jo at jeg ikke får gjort unna alt dette! Dette skjer dag etter dag og får jeg det ikke gjort alt jeg har satt på dagsplanen, er jeg ikke fornøyd. Jeg sitter ofte igjen med en skyldfølelse for alt jeg ikke får gjort, og først når oppgavene er utkrysset gir jeg meg selv en klapp på skuldra og tar kveld med god samvittighet. Å sette seg noen gjøremål i løpet av dagen er jo bra, men å til stadighet legge opp en uoppnåelig plan – det er ikke bra. Jeg gjør sistnevnte stadig vekk innser at dette ikke går i lengden. Dette er noe jeg skal jobbe med framover, og forhåpenligvis blir hverdagene enklere å nyte :-)

Men når det er sagt, har jeg virkelig fått ladet batteriene på Gran Canaria sammen med min mor og søster. En lang og god fjelltur om dagen, soling, familiekos og enkel mat var etterlengtet etter nok et intenst år. Temperaturen ble bedre og bedre utover uken, og de to siste dagene var helt nydelige med skyfri himmel med nesten 30 grader. Å tenke på at jeg i dag sitter inne med ull innerst, skjerf og store, varme tøfler er bare litt tungt å svelge…

 

12745763_10156496588250092_1391436376025056630_n

Mamsen, meg og lillesøster! Vi kjøpte hele to selfiestenger på denne turen :P


Dere som følger meg på snap chat (juliannesfodmap), fikk nok med dere at magen ikke greide å oppføre seg på tur, men siden vi for det meste holdt oss i nærheten av mors leilighet i Patalavaca, gikk dette helt fint. Vi lagde mye god mat hjemme i leiligheten, men gikk også ut for å spise noen dager. Men jeg skeiet selvfølgelig skikkelig ut og nøt både tapas med løk, hvitløk, brød og ikke minst dadler i bacon (altså – det finnes ikke bedre tapas) og satset alt på at det ville gå bra… Men det gjorde det altså ikke. Jeg går ikke inn på detaljene her (hehe), men slike utskeielser fører ofte med seg noe positivt: jeg får bekreftet at jeg spiser FODMAP-redusert for en grunn… :-)

Nå har jeg satt meg noen få gjøremål for dagen – svare kommentarer på bloggen, mail på facebook og lage en ukesmeny. Så går jeg meg en tur ut i finværet og lager middag sammen med samboeren når han kommer hjem fra arbeid. Det holder og det er mer enn godt nok denne søndagen ;-)

Håper du får en fin søndag, med eller uten morsdag- og valentinsdagfeiring <3

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Idun - februar 14, 2016

Har du restauranter du vil anbefale på GC? mine foreldre har også leilighet i patalavaca området (los caideros) og vi skal nedover igjen i juni. første gang siden jeg fikk opp øynene for lavfodmap :)

Reply
    Julianne - februar 14, 2016

    Hei Idun :) Så artig! Veldig fint der :) Vel, jeg dessverre ingen gode restauranttips å gi deg – med mindre du vil gå på en høyFODMAP-smell som jeg valgte å gjøre :P Om det er andre som har tips, del det gjerne med oss!

    Reply
Uke 7: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - februar 14, 2016

[…] Previous Post […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x