Uke 8: lavFODMAP-ukemeny

Hei dere! Håper dere har hatt en fin helg og er klar for ei ny uke? Min helg har vært veldig fin! I går holdt jeg foredrag for mellom 80-90 fine folk her i Gyldendals lokaler her i Oslo, og det var en veldig fin opplevelse. Jeg snakket i en times tid før jeg åpnet opp for spørsmål. Jeg er alltid like spent på om dere har noe dere lurer på etter foredragene, og det beste jeg vet er når dere spør og stiller kritiske spørsmål. Det er mye vi ikke vet om IBS-problematikken og det er heller ikke alt som er like logisk når det gjelder lavFODMAP-dietten. Vi må stille spørsmål for å bli klokere! Det er noen spørsmål som går igjen på mine foredrag og det tenker jeg å skrive et lengre innlegg om ikke lenge. Ellers ble det en rolig lørsdagkveld på meg og samboeren med en ekstra god middag for å feire en vel gjennomført dag. I dag har jeg bare kost meg litt på kjøkkenet og laget ny porsjon med banangranola i tillegg til at jeg kom meg en tur på trening. Til middag lagde vi en ny, enkel og helt nydelig fiskesuppe basert på kokosmelk. Stor sannsynlighet for at jeg deler oppskrift på den etterhvert, men jeg må bare gjøre noen små justeringer før oppskriften sitter 100 % ;)

Men nå må vi planlegge neste ukes middager! Husk å lage litt ekstra (evt. doble oppskriftene) slik at du har til en rask, magevennlig lunsj dagen etter :)

 

IMG_0443

den «berømte» minestronesuppa :D

 

UKE 8

Mandag: Minestronesuppe

Tirsdag: Wok med laks (bytt ut kylling med laks eller annen fisk/skalldyr i oppskriften)

Onsdag: Kylling, ris og ratatoille

Torsdag: Laks med kremet dillsaus

Fredag: Magevennlig taco – server gjerne med hjemmelagede maistortilla

Lørdag: Squashlasagne

Søndag: Torsk i tomater

Ukens magevennlige alternativ til brød: Cottage cheese-lapper med spinat og muskat

Ukens magevennlige snack: chiakuler


For mer inspirasjon og oppdateringer, følg meg på sosiale medier: 

Facebook: Godt for Magen
Instagram: @julianne_godtformagen
Twitter: @juliannely
Snapchat: juliannesfodmap

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x