Sitter du feil på do?

For mange med IBS er et av symptomene «følelsen av ufullstendig tømming». Du går på toalettet når du må, men føler at tarmen din fremdeles har mer å by på selv om det ikke kommer mer. Man tar gjerne en pause, men så tar det ikke lang tid før du får trang til å gå på do igjen. Noen opplever at dette skjer mange ganger i løpet av en dag. Dette er selvsagt slitsomt og gjør at man stoler mindre på hvordan magen oppfører seg. Så, hva kan hjelpe? Et godt tips jeg plukket opp i boken «sjarmen med tarmen» av Guilia Enders, var denne geniale stillesittingen. I vestlige land sitter vi pent og pyntelig på toalettet, uten at vi forstår at dette kan påvirke hvor godt vi tømmer tarmen. Som dere ser på illustrasjonen under (fra boken sjarmen med tarmen) ser dere at tarmen har en liten «knekk» når vi sitter rett opp og ned på do. Den ideelle stillingen å gjøre fra seg på, er å sitte på huk – slik vi gjorde før de moderne toalettene kom. Sett derfor en krakk under bena når du setter deg på do, og bøy deg litt fremover. «Knekken» får dermed en bedre vinkel som kan gjøre det enklere for deg å få tømt deg skikkelig. Dette trikset er også genialt for deg som sliter med hard mage/forstoppelse – jeg lover deg: krakken vil bli din nye bestevenn ;)


toalett

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Hilde - februar 25, 2016

Kjenner meg igjen i korleis det er å ikkje få tømt seg skikkelig i ein til to omgangar og må springe på do fleire gangar for å få alt ut og i tillegg har masse luft i tarmen om ettermiddagen og kvelden og må springanes på do då også. Har lenge tenkt å investere i ein slik, men trur eg heller forsøke med å sette ein litt høg kasse/boks under først for å sjå, då eg bur litt her og der.

Reply
  Julianne - februar 25, 2016

  Ja, du kan bruke hva som helst, så lenge det gjør at sittestillingen din blir som på bildet! Snu en bøtte eller lignende på hodet – det fungerer også :)

  Reply
Oppsummering Februar 2016 – GODT FOR MAGEN - mars 3, 2016

[…] Først og fremst. Toalettene i vestlige land er laget feil – de gjør det vanskeligere for oss med mageproblemer å få fart på sakene. Det tok ikke mange timene før dette innlegget fikk langt over 1000 visninger! Les innlegget her: «sitter du feil på do?» […]

Reply
Sai - mars 5, 2016

Jeg er nødt til å dele denne med dere. Utrolig herlig og morsom youtubevideo om hvorfor vi nettopp bør bruke krakk på toalettet! :o) https://www.youtube.com/watch?v=YbYWhdLO43Q

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Ja! Denne er så fin :D Takk for deling ;)

  Reply
hilde - april 17, 2016

krakken hjelpte ikkje noko for min del. Når ikkje krakk eller endring i kostholdet hjelper, så er det nok forhåpentlig vis å vere meir i fysisk aktivitet og signalane hovud sender til tarmen som er årsaken til mine plagar. men får ta skikkelig tak i det når eg er ferdig på skulen i juni og har bete tid å sette med ned å planlegge litt.

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x