Pytt i panne med posjerte egg (lavFODMAP)

Velkommen tilbake til 90-tallet! Det er veldig lenge siden jeg har laget og spist den klassiske pytt i pannen, men jeg har alltid følt at det er en undervurdert rett. Det er sunt, smaker bra og gir en god mulighet til å tømme kjøpeskapet for rester! Jeg finner ofte en singel potet nederst i grønnsaksskuffen eller annet ymse som ofte ikke er nok eller holder seg til en større middag. «Single grønnsaker» egner seg derfor veldig godt i pytt i panne! Dette er litt typisk helgelunsj for oss når vi har lyst på noe mer enn bare speilegg, eller i en travel hverdag når vi plutselig innser at vi har glemt å handle mat på en stund :-) Det skjer!

 

 

IMG_3339

 


Dette trenger du til 2 personer
LavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri 

Du kan bruke grønnsakene du har i kjøleskapet, men her har du ingrediensene jeg brukte: 

 • 1 ss olje
 • 2 gulrøtter
 • 2 poteter
 • 1 dl vann
 • 1 paprika
 • 1 håndfull hakket vårløk (grønn del)
 • 150 g skinke, bacon eller rester av annet godt kjøtt
 • 1 ts tørket oregano
 • salt og pepper
 • 2 egg

Slik gjør du: Vask og eventuelt skrell gulrøtter og poteter. Behold gjerne skallet på poteten for fiberets skyld. Kutt gulrøtter, poteter og paprika i små, like store terninger. Grovkutt den grønne delen av vårløken og gjør det samme med kjøttet du ønsker å bruke. Jeg har brukt noen kjøttrike pølser fra Jacobs utvalgte i retten på bildet, uten at jeg er sikker på om de er 100 % fri for løk/hvitløk. Les ingredienslisten nøye om du velger pølser! 

Skal du bruke kjøtt som for eksempel bacon, steker du dette ferdig i stekepannen aller først. Sett til side.

Så over til grønnsakene. Ha litt olje i stekepannen og skru opp til medium varme. Tilsett biter av gulrot og poteter og la steke i noen minutter før du tilsetter 1 dl vann. Skru opp platen til høy temperatur og la grønnsakene koke i vannet til vannet er fordampet (se bildet under). På den måten blir grønnsakene raskere ferdig.

IMG_3314

 

Når vannet er fordampet, skrur du ned temperaturen igjen og tilsetter biter av paprika og den grønne delen av vårløk. Krydre med tørket oregano, salt og pepper. La steke i et par minutter før du eventuelt tilsetter ferdigstekt bacon eller annet kjøtt. Bland godt sammen. Gjør plass blant grønnsakene til et par egg med stekespaden. Knekk eggene og ha i stekepannen. Sett lokket på stekepannen og la steke på medium varme til eggene er ferdige (ca. 7 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker plommen). Følg med underveis slik at grønnsakene ikke setter seg fast. Rør litt forsiktig underveis slik at du unngår dette.

Server gjerne med litt godt magevennlig brød eller knekkebrød! Håper det smaker :-)

 

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Marianne - februar 27, 2016

Gleder meg til å prøve. Jeg har ikke klart å lese avanserte innholdsfortegnelser enda så jeg spør her siden du nevner pølser. Er det noen pølser til middagsbruk som er trygge i eliminasjonsdietten?
Nå er jeg 4 uker igang med dietten. Takket være dine bøker og denne bloggen har de ukene gått mye bedre enn forventet foreløpig.

Reply
  Julianne - februar 28, 2016

  Hei Marianne :) Veldig godt å høre at de første fire ukene har gått bra!!

  Det er noen pølser som er fri for løk og hvitløk, men dessverre har jeg ikke en god oversikt. Men jeg tror f.eks wienerpølser fra Leiv Vidar og Finsbraaten skal være uten løk- og hvitløk. Les ingredienslisten for sikkerhetsskyld :)

  Hilsen Julianne

  Reply
Oppsummering Februar 2016 – GODT FOR MAGEN - mars 3, 2016

[…] Pytt i panne med posjerte egg (lavFODMAP) […]

Reply
Uke 10: lavFODMAP-ukemeny – GODT FOR MAGEN - mars 6, 2016

[…] Torsdag: Pytt i panne med posjerte egg […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x