Uke 10: lavFODMAP-ukemeny

Hei dere! Da har jeg satt sammen en ny ukemeny basert på oppskrifter jeg har her på bloggen! Dette er sunn hverdagsmat på sitt beste, det vil si mat som ikke krever all verdens tid eller ingredienser å lage! Det er et must for meg som (nesten) alltid lager maten min fra bunn for å holde både magen og resten av kroppen i toppform – da kan det ikke være for komplisert. Mandag denne uken finner du en nydelig lun quinoasalat på menyen. Kok litt ekstra quinoa så har du nok til å lage disse proteinrike havrebrødene med quinoa også!

IMG_7638

Lun quinoasalat
UKE 10

Mandag: Lun quinoasalat

Tirsdag: Baconsurret torsk med gulrotstappe

Onsdag: Kylling, ris og ratatoille

Torsdag: Pytt i panne med posjerte egg

Fredag: Moussaka

Lørdag: Bacon- og brokkolipai

Søndag: Enkel wok med laks

 

Ukens magevennlige alternativ til brød: Proteinrike havrebrød med quinoa

Ukens magevennlige og sunne snack: Frosne druer på pinne!

 
For mer inspirasjon og oppdateringer, følg meg på sosiale medier: 

Facebook: Godt for Magen
Instagram: @julianne_godtformagen
Twitter: @juliannely
Snapchat: juliannesfodmap

 

Julianne :-)

Click Here to Leave a Comment Below

Lovise - mars 6, 2016

Hei! Kjempe kjekk side du har :) Jeg begynte på low fodmap dietten for ikke så lenge siden og boken din har vært til stor hjelp :) Men jeg lurer på om jeg kan fortsette med eget proteinpulveret mitt som jeg bruker etter trening? Jeg bruker et med sjokoladesmak fra protein fabrikken.

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Hei Lovise :) Takk for hyggelig kommentar! Kjekt å høre at boken og siden er til hjelp.
  Har du en ingrediensliste til proteinpulveret du bruker, så kan jeg vurdere det for deg!

  Hilsen Julianne

  Reply
Lise - mars 7, 2016

Jeg har fått dilla på Granola, men tror det er noe jeg reagerer på. Kan du se om det er noen syndere her, og hva kan jeg erstatte med eventuelt:
Havregryn, Solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, mandler, hasselnøtter, valnøtter, sukrin, eplesider, tørket frukt: tranebær, acaybær og tørket banan, honning. Veldig takknemlig for svar:)

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Hei Lise! Potensielle magebøller i granolaen din er: sukrin og honning. Acai kjenner vi ikke FODMAP-innholdet i, men mulig det også er høyFODMAP. I tillegg bidrar nok mandler og hasselnøtter til å øke FODMAP-innholdet i granolaen din. Anbefaler å prøve banangranolaen jeg har her på bloggen – den er manges favoritt :D

  Hilsen Julianne

  Reply
Marthe - mars 9, 2016

Hei! Jeg er en jente på 16 år og har lenge hatt mageproblemer, jeg ble så fascinert av bloggen din og jeg har derfor tenkt til å prøve ut dette. Derfor jeg har tenkt til å kjøpe boka di «godt for magen», men jeg er allergisk mot laktose og gluten, er det slik at det er slike produkter i oppskriftene dine?

Reply
  Julianne - mars 10, 2016

  Hei Marthe :) Så leit å høre at du sliter med magen. Har du vært hos legen med plagene dine?
  Ja, oppskriftene i boken er både fri for laktose/naturlig lav på laktose og fri for gluten (bortsett fra surdeigsbrød av spelt-oppskriften). Jeg håper magen din blir bedre! Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x