Coco crunch-kuler (lavFODMAP)

Jeg vet ikke om dere har smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods? De selges i noen helsekostbutikker og kan også kjøpes i noen kaféer her i Oslo. De er ikke 100 % lavFODMAP fordi de er søtet med agavesirup som er høyFODMAP. De gangene jeg har muligheten, tar jeg ofte sjansen fordi jeg greier ikke la være! Perfekt kaffemat som også gir kroppen gode næringstoffer. Jeg har lenge hatt lyst til å lage disse selv på en eller annen måte, og har lett etter en oppskrift som kan minne om de deilige kulene. For noen uker siden fant jeg bloggen til Malenes Makt Mat, som har en nydelig oppskrift som jeg har latt meg inspirere kraftig av! Disse heter coco crunch fordi de inneholder spiret bokhvete. Dette kan du kjøpe i helsekostbutikken og anbefales virkelig i disse kulene. Har du ikke, kan du nok lage de uten også – selv om opplevelsen blir litt mindre crunchy!

 

IMG_3615

 

Dette trenger du til ca. 24 små kuler
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri (velg GF havregryn), laktosefri og melkefri
Tid: Ca. 30-40 minutter

 • 200 g havregryn 
 • 40 g kakao
 • 50 g kokosmasse
 • 1 ts pulverkaffe
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1/2 ts maldonsalt 
 • ca. 1/2 dl lønnesirup 
 • ca. 1 dl smeltet kokosolje
 • 80 g spiret bokhvete
 • kokosmasse til å trille kulene i 

Slik gjør du: Ta fram foodprosessoren din. Mål opp havregryn og kjør til mel. Tilsett kakao, kokosmasse, kaffe, vaniljepulver og maldonsalt og kjør til ingrediensene er godt kombinert. Tilsett deretter lønnesirup og smeltet kokosolje og bland godt.  Kjenn på konsistensen. Kan deigen trilles til kuler? Ha eventuelt i litt mer kokosolje eller lønnesirup. Ha deretter ingrediensene over i bakebolle og kna inn spiret bokhvete. Bokhveten skal ikke knuses i foodprosessoren, det er de som gir kulene «crunch»!

Ha kokosmasse på et fat og vask hendene godt før du setter i gang med trillingen. Trill deigen til små kuler (ca. 1 ts per stykk) og rull i kokosmasse. Legg kulene på et fat eller i en boks med lokk. Sett kulene til avkjøling i kjøleskapet en liten stund før du nyter!

Håper det smaker!

Click Here to Leave a Comment Below

Birgitte - mars 21, 2016

SÅ herlig oppskrift! Før jeg fant ut av Lavfodmap-dietten lagde jeg ofte browniestrøfler med dadler, nøtter og havre, og de var såå gode:-) Nå gleder jeg meg utrolig mye til å teste ut disse i påsken. For ikke lenge siden laget jeg energibarene fra den første boken din, og de var og er utrolig gode – du er en reser på kjøkkenet! Skal på en fire-dagers lang skitur med friluftsliv på skolen, og da skal jeg lage en STOR boks med energibarer, om jeg trenger påfyll:-) GOD påske, kjære Julianne!

Reply
  Julianne - mars 21, 2016

  Hei Birgitte! Takk for hyggelig kommentar :D Ble nesten litt rød i kinnene her jeg sitter. Jeg håper disse kulene faller i smak også, jeg har laget de tre helger på rad for å si det sånn… :D Kos deg mye i påsken! Håper du får slappet godt av og stort energipåfyll av ferien! Hilsen Julianne :)

  Reply
Emma - mars 21, 2016

Hei,
Hva med å bruke dadler istedet for lønnesyrup?

Reply
  Julianne - mars 21, 2016

  Hei Emma :) Dadler er høyFODMAP, så det egner seg ikke for sarte mager på lavFODMAP-diett!

  Reply
Kristin - mars 21, 2016

Spirer du din egen bokhvete? Hvor lenge lar du frøene i så fall spire?

Reply
  Julianne - mars 21, 2016

  Hei Kristin :) Nei, det har jeg ikke prøvd ennå – jeg kjøper ferdig spiret bokhvete på helsekosten :)

  Reply
Hedda Blisten - mars 21, 2016

Hvis jeg ikke skal bruke spiret bokhvete, må de 80 grammene erstattes med noe?
Må bokhveten være spiret?

Reply
  Julianne - mars 21, 2016

  Bokhveten bør være spiret, hel ukokt bokhvete blir veldig tungt for magen. Erstatt spiret bokhvete evt. med mer havregryn eller tilsett finhakkede valnøtter?

  Reply
Marianne - mars 22, 2016

Disse virker helt nydelige. Gleder meg vilt. Må komme meg på helsekost imorgen å kjøpe spiret bokhvete før de stenger for påsken. Får vann i munn her. Du er så flink og du gjør det lett å gå på denne dietten. Bare det at du tar deg tid til å svare alle oss er imponerende. Til uken starter reintroduksjon. Blir spennende.

Reply
  Julianne - mars 24, 2016

  Disse er kjempegod! Jeg har laget de tre helger på rad og gitt bort en del til venninner nå i disse påsketider :) Spiret bokhvete smaker nydelig på yoghurt naturell sammen med litt lønnesirup også. Spøtt og godt! Jeg synes kulene er best når de får ligge litt i romtemperatur. Da er de litt mykere enn når jeg tar de rett fra kjøleskapet ;) Kos deg med god mat i påsken og lykke til med reintroduksjonen til uken! Hilsen Julianne :)

  Reply
Lene Cecilie - mars 22, 2016

Hei. Jeg laget også disse ikveld og de ble veldig bra :-) erstattet sirup med fibersirup gold for å få de sukkerfrie (vet ikke om den er høy fodmap). Hadde heller ikke spiret bokhvete, men brukte kakao nibs i steden. Nam!

Reply
  Julianne - mars 24, 2016

  Hei Lene Cecilie :) Så godt å høre at endringene ble bra! Fibersirup er høyFODMAP, men om magen din tåler det så er ingenting bedre. Supert tips å bruke kakaonibs istedet for bokhvete. Det skal jeg prøve :D God påske!

  Reply
Astrid Helene Arborg - april 6, 2016

Hva slags kakao bruker du? :)

Reply
  Julianne - april 7, 2016

  Hei :) Jeg bruker kakao fra helsekosten (jeg er jo en nerd), men du kan fint bruke vanlig bakekakao :)

  Reply
  Astrid Helene Arborg - april 7, 2016

  Takk! :) Jeg har prøvd disse med to forskjellige kakaoer en gang, og den ene ble veldig besk! :)

  Reply
  Julianne - april 7, 2016

  Så rart! Brukte du nok søtning for å balansere smakene?

  Reply
  Astrid Helene Arborg - april 7, 2016

  Ja, det gjorde jeg. :) Men prøvde igjen i dag, og nå ble de gode! Men de smuldrer liksom, hehe. :)

  Reply
  Julianne - april 8, 2016

  Så bra! Prøv å ha i mer kokosolje neste gang – evt. mindre havre. Da smuldrer de mindre. Jeg har redusert mengden havre fra originaloppskriften med 50 g, men se om du kan redusere mer :)

  Reply
Maria - april 8, 2016

Hahaha, jeg klarer heller ikke unngå disse hvis jeg kommer over dem. Totalt avhengighetsskapende! Har også prøvd meg på hjemmelaget versjon, ligner litt på denne oppskriften. Men bokhvete holdt seg ikke sprø lengre enn et døgn :-/ Kanskje like greit, for hadde jeg hatt fri tilgang til disse så hadde jeg spist dem non stop :-D

Reply
  Julianne - april 11, 2016

  Heheh, perfekt kaffemat på kafé! Nei, bokhveten holder seg ikke sprø så lenge, men de er fremdeles gode da ;)

  Reply
Berit - april 8, 2016

Hei.hva kan jeg erstatte havregryn med? Tåler ingen former for mel el korn.
Takk for flott inspirasjon
Mvh Berit

Reply
  Julianne - april 11, 2016

  Hei Berit :) Jeg vet ikke hva du kan erstatte havregryn med om vil smake godt. Tåler du evt. andre flak som quinoaflak, hirseflak eller lignende? Usikker på om det vil bli suksess, tviler egentlig :/

  Reply
Merete - september 16, 2016

Hei, lurer på om det finnes noe annet bindemiddel enn fibersirup og tørkede frukter, som er både lavkarbo og lavfodmap? Jeg er av den hypersensitive sorten, og tåler absolutt ikke FOS (som i fibersirup) eller noe sukker (ikke naturlig lønnesirup eller fruktsukkeret fra tørkede frukter). Aspartam går fint for magen, men det ønsker jeg jo å komme meg bort fra.. Uææ.. går det an å bruke eggehviter og gelatin til å lage slike ting, tror du? Blir glad for svar, ettersom jeg har lett og lett i flere år etter mulighet til å lage slike snacks selv :) Kan søte med naturlige søtsmaker som kakao, krydder, risprotein med sjokoladesmak og vanilje, så der har jeg muligheter :) Det er bindemiddelet jeg strever med å finne ut av!

Reply
  Julianne - september 16, 2016

  Hei Merete :) Hva med egg og peanøttsmør? Det binder godt. Banan også – om du vil inkludere det (selv om det er ikke er lavkarbo). Chiafrø med utblandet i væske binder også! Nei, nå hadde jeg mange gode forslag til deg synes jeg :D Håper dette var til hjelp :) Hilsen Julianne

  Reply
Karoline - februar 19, 2017

Jeg har lage denne to dager på rad fordi det er noe av det beste jeg har smakt!! Første gang hadde jeg ikke lønnesirup, så da brukte jeg egg og peanøttsmør. Andre gang hadde jeg lønnesirup og resultater ble veldig likt :) hadde en god del mer vaniljesukker og tilsatte hvit sjokolade (ca 40 g til halv oppskrift)! Kan virkelig anbefales!! Men fråtsefaren er meget stor og kan gi litt magetrøbbel i store mengder… men det var verdt det! Erstattet spiret bokhvete med en god neve valnøtter og mandler som jeg kvernet.

Reply
  Julianne - februar 20, 2017

  Hei Karoline :) Så kult! Det hører ut som at disse kan varieres med både kvernede nøtter og mer søtt – det skal jeg teste ut til påskegodtet ;) Takk for tips!

  Reply
Sara – Oppskrift: Coco-crunch ala Funky Fresh Foods - desember 11, 2018

[…] på Funky Fresh Foods. Jeg skal ikke ta æren for å ha kommet opp med oppskriften selv altså, jeg har lånt den fra Julianne Lyngstad sin blogg, men har endret litt på […]

Reply
Ingvild - februar 2, 2019

Er ikke havregryn moderat fodmap?

Reply
  Julianne - februar 3, 2019

  Havregryn er lavFODMAP inntil ca. 50 g per måltid :) Dette har endret seg litt med årene, sjekk Monash University low FODMAP-diet app. Hilsen Julianne

  Reply
Inger M - april 16, 2019

Må bare fortelle om min lille vri på disse ?
I stedet for å rulle disse i kokos, rullet jeg noen i lakrispulver og noen i bringebærpulver (etter at de hadde stått i kjøleskapet en stund). Knallgode! ?

Reply
  Julianne - april 17, 2019

  Åh herlige deg! Takk for tips, det skal jeg teste ut :D God påske :)

  Reply
Madeeha Pedersen - september 18, 2019

Lagde disse for noen dager siden, sykt gode, men de ble litt harde. Brukte agavesirup. Hvordan få dem til å bli mykere?

Reply
  Julianne - september 19, 2019

  Hei :) Jeg har moderert oppskriften litt på denne, med litt mindre havregryn blant annet. Se f.eks denne oppskriften med valnøtter: https://lyngstadernaering.no/2017/10/20/sjokoladekuler-valnotter-lavfodmap/

  Litt enklere å trille kuler og de blir ikke fullt så harde. Bruk gjerne bokhvete og kokos i oppskriften over også :) Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x