IBS awareness month 2016

Nå er det snart april, og vet dere hva det betyr? April er måneden hvor det jobbes aktivt for å øke bevisstheten rundt IBS-diagnosen, hvordan man kan lindre symptomer og øke livskvaliteten hos mennesker som sliter med mage- og tarmplager. Dette er en måned jeg liker å bruke til noe! I fjor økte vi fokus på IBS ved at dere lesere delte deres IBS-historie her på bloggen. Ved å være åpen om mageplagene våre, bryter vi et viktig tabu som igjen hjelper flere som sliter i stillhet. Da min IBS slo ut for fullt i senere ungdomsår, trodde jeg at jeg var alene med slike plager og jeg fikk mye hjelp i å lese andres historier. Da innså jeg at mine plager kanskje ikke var så ille sammenlignet med andre. Det er rart med det (og misforstå meg rett), men det er ofte stor lindring i å høre at andre også sliter, men mest av alt er det godt å vite at man ikke er alene… 

Les mer om IBS og IBS awareness month her

Selv om IBS er en lidelse som har fått mer fokus innen forskning de siste årene, finnes det fremdeles ingen kur for å bli frisk fra irritabel tarmsyndrom. Men ved hjelp av kost- og livsstilsendringer kan du lindre symptomene dine, og på den måten få en bedre hverdag! 

De siste årene har jeg fokusert på lavFODMAP-dietten for å lindre mage- og tarmplager. Dette gjør jeg fremdeles, men i år vil jeg ta fokuset litt bort fra kjøkkenbenken. Det er nettopp dette jeg ønsker å bruke «IBS-awareness month» til i år, og jeg håper du vil være med! 

 

IBS awareness month: APRIL 2016 

30 treningsøkter – 30 dager – 30 minutter

I april i år vil jeg, sammen med dere, sette fokus på mer fysisk aktivitet og begevelse i hverdagen! For i likhet med kosthold er dette en viktig del av å holde magen glad :D

Dette prosjektet handler altså om å trene 30 ganger i minst 30 minutter i løpet av 30 dager. Det fine er at du selv setter kriteriene for hva som er en økt for deg, så dette er med andre ord en utfordring for alle i alle aldre og fysisk form! En powerwalk, trappeløp, en svømmetur, sirkeltrening på plattingen, en tur på treningssenteret, eller hva med en times «trengjøring»? Bruk kreativiteten! Vi har alle ulike forutsetninger når det gjelder fysisk aktivitet, så dette prosjektet handler om å utfordre seg selv utifra sitt utgangspunkt! 

Dette er et prosjekt jeg har brukt et par ganger når mine rutiner er helt ute å kjøre og jeg må ta meg selv i nakken for komme meg i bevegelse igjen. Da har jeg begynt i det små med gåturer på tunge dager og korte løpeturer på bedre dager. Det tar noen dager og kanskje uker å endre en vane for å komme inn i gode rutiner, men jeg lover deg – dette er et prosjekt som fungerer. Jeg har derfor laget et facebook-arrangement hvor vi mageplagede kan inspirere hverandre til å komme oss ut i bevegelse, selv på tunge dager. Arrangementet starter fredag 1. April og varer i 30 dager. Jeg vil at du bruker arrangement-siden aktivt i løpet av de 30 dagene ved å dele et bilde av deg selv fra dagens økt eller skriv en status som forteller hva du har trent. Vi skal heie, motivere og inspirere hverandre gjennom 30-dagersprosjektet! Så… Jeg er med, er du? :D

 

IMG_4919

Hilsen Julianne :D 

Click Here to Leave a Comment Below

Gerd Irene Velle - mars 28, 2016

Får dessverre ikke tatt bilde av meg selv, men jeg skal prøve så godt jeg kan!??

Reply
  Julianne - mars 29, 2016

  Hehe, du må ikke det da, Gerd Irene – bare om du har lyst å skryte litt av deg selv :D Kjempebra at du er med!!

  Reply
Karianne - mars 28, 2016

Fantastisk tiltak! Klart man må være med!:-)

Reply
  Julianne - mars 29, 2016

  Så kult, Karianne! :D

  Reply
Sara - mars 31, 2016

Fantastisk tiltak! :) Dette skal jeg bli med på! Jeg lurer på om du har noen erfaring med fat burners og irritabel tarm? Feks Purple Burn (http://www.fitnessfactory.no/products/purple-burn-60-kapsler)? Er det ingredienser der vi med irritabel tarm i teorien ikke skal tåle? Jeg leser mye om at fat burner bare er tull, men en gang må det prøves tenker jeg ;) Hvis jeg tåler de da…

Reply
  Julianne - april 4, 2016

  Hei Sara :) Kult at du er med!! Jeg har ingen erfaring med fatburners og IBS, men det du bør være obs på før du setter i gang med et slikt produkt er at de ofte inneholder store mengder koffein, som er en trigger for mange med mage- og tarmplager. Vær forsiktig med slike tilskudd om du har en sensitiv mage. Lykke til med 30-dagers prosjektet :D Håper du er godt i gang :)

  Hilsen Julianne

  Reply
GODT FOR MAGEN - april 6, 2016

[…] del av behandlingen for å leve bedre med kroniske mage- og tarmplager. Det er 6. April og dag 6 av ”IBS awareness month, 2016”! Jeg må si jeg er så imponert over alle dere som bestemte dere for å være med på 30-30-30 […]

Reply
Stress og IBS – GODT FOR MAGEN - april 9, 2016

[…] del av ”IBS awareness month” vil jeg i dag fokusere på stress og hvordan det kan påvirke oss i hverdagen. Stress er viktig å […]

Reply
Effektiv trening på kun 30 minutter! – GODT FOR MAGEN - april 13, 2016

[…] meg, mye med IBS-problematikk i sin praksis. Jeg spurte Erlend om han kunne tenke seg å bidra i  «IBS awareness month», og det gjorde han uten å nøle. I dag har han satt opp en 30 minutters treningsøkt som kan […]

Reply
30-dagersprosjektet og IBS awareness month, 2016 – GODT FOR MAGEN - mai 1, 2016

[…] Da er IBS-awareness month over for i år! Gratulerer med vel gjennomført prosjekt alle dere som deltok! Jeg håper du synes […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x