Proteinrundstykker (lavFODMAP)

Disse rundstykkene er inspirert av bloggen kvardagsmat – en av mine favorittmatblogger! Dette er en enkel oppskrift som du smekker sammen på noen få minutter, krever ingen heving og kan derfor nytes kort tid etter baking. Det liker vi! For å redusere mengden FODMAPs i rundstykkene til kvardagsmat, har jeg byttet ut halvparten havregryn med hirseflak. Dette er et enkelt triks som du kan bruke i flere oppskrifter som inneholder mye havre. Havre har et moderat innhold av FODMAPs, og bør derfor ikke spises i for store mengder per måltid. I denne oppskriften fungerer hirseflak veldig godt, og både smak og konsistes er nydelig! Dette blir en oppskrift jeg kommer til å bruke mye framover, og du skal ikke se bort i fra at de kommer i flere variasjoner her på bloggen. Takk til Anita som driver bloggen kvardagsmat for inspirasjon!

 

 

IMG_3687


Oppskriften gir 9 rundstykker

Oppskriften er: lavFODMAP, glutenfri (velg GF havregryn) og naturlig lav på laktose.

 

 • 250 g cottage cheese (1 liten boks) 
 • 3 egg
 • 125 g havregryn
 • 125 g hirseflak
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt 


Slik gjør du: Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett havregryn, hirseflak, bakepulver og salt og rør godt sammen til fin deig. Ha litt vann i hendene og form 9 rundstykker som du fordeler på bakepapiret. Klem bollene litt flate med fingrene. Stek rundstykkene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til rundstykkene har fått en fin og gylden farge. Avkjøl rundstykkene på rist og nyt med godt pålegg. Rundstykkene kan fryses!

Håper det smaker!

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Gerd Irene Velle - april 2, 2016

Jeg har laget nesten maken; 1 stort beger Cottage cheese, 4 egg, 400 gram valgfritt mel( blandet mandelmel, bokhvetemel, Ris-mel) og 1 ts bakepulver. Kjør Cottage Cheese i blender, eller bruk stavmikseren sammen med eggene. Bland i alt det tørre så der blir en noe klissete deig. Sett på brett med bakepapir «klatter» ca. 12 Stk. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter. Nytes med ønskes pålegg??!

Reply
  Julianne - april 3, 2016

  Takk for fin oppskrift, Gerd Irene! Den skal jeg prøve :D Ha en fin søndag :) Klem

  Reply
Eli - april 4, 2016

Når man snakker om protein, finnes det noen proteinbarer som egner seg på lav Fodmap-diett?
Eller har du andre tips til enkelt å få i seg proteintilskudd etter trening?

Reply
  Julianne - april 7, 2016

  Hei Eli :) Jeg har dessverre ikke funnet en proteinbar som egner seg på lavFODMAP-diett. Du kan bruke proteinpulver, f.eks varianten fra myoprotein (mocca) er veldig god på smak og har lite FODMAPs. Laktoseredusert litago lettere er også et godt alternativ om du er på farten :)

  Reply
  Sandra - april 7, 2016

  Hva med denne?

  Questbar Chocolate Brownie.
  Ingredienser: Proteinblanding (MYSE- og MELKEproteinisolat), isomalto-oligosakkarider (tapioka), MANDLER, kakao, vann, naturlig aroma, havsalt, søtstoff (sukralose).

  Reply
  Julianne - april 8, 2016

  Denne inneholder isomalto-oligosakkarider som er en FODMAP, dessverre. Unngå under eliminasjonsfasen av dietten. Prøv deg eventuelt fra med små mengder for å se hvordan magen din tåler den. Hilsen Julianne

  Reply
  Sandra - mai 4, 2016

  Har kjøpt den myoprotein (mocca). Veldig god! Takk for tips :) men lurer på om den med vaniljesmak også er ok? Er samme ingredienser som mocca (utenom kakaopulver selvfølgelig).

  Ingredienser myoprotein BOURBON VANILLA:

  Melkeprotein isolat, myseprotein/whey isolat, aromaemner, søtningsmiddel (sukralose),fortykningsmiddel (soyalecitin).

  Står ikke noe om vanilje der?
  Men er denne også lav? Tenkte om det var en grunn for at du kun nevnte mocca, så må dobbelsjekke :-)

  Reply
  Julianne - mai 5, 2016

  Hehe. Ja, den er ok den også. Jeg nevnte nok bare mocca fordi det er den jeg har sjekket nøye nok og selv har testet. Godt du likte den du også! Nydelig i «proteinkaffe» ;)

  Reply
Proteinrundstykker med chiafrø (lavFODMAP) – GODT FOR MAGEN - april 12, 2016

[…] har fått dilla på disse proteinrundstykkene jeg postet oppskrift på for noen uker siden! De lages raskt og enkelt og holder meg mett lenge. I […]

Reply
Bakke - juni 17, 2016

Kan man erstatte hirseflak med havregryn? Så det blir 250g havregryn :)

Reply
  Julianne - juni 17, 2016

  Det kan du, men da blir FODMAP-innholdet noe høyere :)

  Reply
Beathe Solberg - september 2, 2016

Hei!

Jeg har testet denne 2 ganger uten at jeg får det til. Nå skal det sies at jeg ikke har hatt hirseflak i hus og har derfor brukt quinoa. Når jeg lager bollene virker deigen/røren fast og fin men med det samme det kommer inn i ovnen flyter det hele bare utover. Hva gjør jeg feil her?

Reply
  Julianne - september 4, 2016

  Hei Beathe! Rare greier! Har du brukt hel ukokt quinoa eller har du brukt quinoaflak? Du kan også bytte ut hirseflak med f.eks bokhvetemel om du har det liggende. Det fungerer godt :) Hilsen Julianne

  Reply
Beathe Solberg - september 4, 2016

Takk for svar! Ja, det var merkelig det der! Jeg brukte kokt quinoa men jeg har bokhvetemel (tilsatt Teff) i hus så kanskje jeg skal teste med det neste gang.

Hilsen Beathe

Reply
  Julianne - september 5, 2016

  Det kan være grunnen til at det ikke gikk så bra – jeg bruker quinoaflak i denne oppskriften, ikke kokt quinoa (selv om jeg vil tro det skal kunne fungere godt også, hmm). Prøv bokhvetemel neste gang og se hvordan det går :) Lykke til! Hilsen Julianne

  Reply
Astrid Warren - oktober 20, 2016

Disse er kjempegode, og enkle, har laget de flere ganger!

Reply
  Julianne - oktober 25, 2016

  Hei Astrid :) Takk for det! Jeg er enig. Lages raskt og enkelt :D

  Reply
Hilde Marie Reitan - februar 13, 2018

Har prøvd å lage disse flere ganger, men de blir så klissete innvendig… Når jeg skal dele de i to følger hele innmaten med ut på kniven… Hva gjør jeg feil??

Reply
  Julianne - februar 13, 2018

  Hei du! Så rart. Steker du de lenge nok? Skjærer du i dem når de er varme eller avkjølte? :)

  Reply
Hilde Marie Reitan - februar 13, 2018

Hei, ja jeg har til og med stekt den 3dje ladningen et kvarter lengre enn det står i oppskriften.. Og temperaturen stemmer. Lot de bli helt avkjølte før jeg prøvde å dele.

Reply
  Julianne - februar 13, 2018

  Det er veldig rart. De blir jo saftige inni, men skal ikke bli rå slik at hele innmaten følger med :)

  Reply
Gizem - mars 12, 2018

Jeg fant ikke hirseflak, men hirsemel, kan jeg bruke det isteden i denne oppskriften?

Reply
  Julianne - mars 17, 2018

  Hei :) Ja, det kan du!

  Reply
Linn - mars 14, 2018

Hei, kan man bytte ut cottage cheese med noe som ikke inneholder melk? F.eks melkefri yogurt?

Reply
  Julianne - mars 17, 2018

  Hei Linn :) Ja, det kan du. Jeg har laget disse med kokosmelk, og det gikk fint. Smakte litt søtt, men godt med salt pålegg :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x