Quinoasalat med honningmelon, feta og mynte (lavFODMAP)

Jeg er så glad for at jeg bor i Norge og får oppleve disse årstidene! Det gjør meg så takknemlig for små ting som tørr asfalt, mild men varmende sol, at jeg bare kan ta på meg løpeskoene, løpe ute og se at det bare blir grønnere og grønnere ute. Det føles ut som jeg aldri har opplevd vår før, for jeg blir mer og mer takknemlig for hvert år. Med alt det deilige som foregår ute, får jeg også lyst på mer lett og enkel mat å spise inne. Som f.eks salater som denne! Dette er en rett som jeg komponerte til boken min Godt for Magen. Den egner seg godt til både middag og lunsj, så lag litt ekstra så har du en deilig lunsj i dagene fremover :)

 

IMG_8481
Dette trenger du til 2-3 porsjoner
lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose (fetaost), dropp fetaost for melkefri

 • 4 dl avkjølt ferdigkokt quinoa
 • ½ paprika
 • ¼ agurk
 • 4 reddiker
 • ¼ honningmelon
 • 6 cherrytomater
 • 1 ss frisk mynte
 • 75 g fetaost
 • 2 ss god olivenolje
 • smak til med salt, pepper og presset sitron

Slik gjør du: Kok quinoa (fremgangsmåten finner du her). Kutt paprika, agurk, reddik, honningmelon og cherrytomater i små terninger. Finhakk mynte. Ha ingrediensene i en skål og bland i olivenoljen. Tilsett avkjølt kokt quinoa, bland godt og smak til med litt presset sitron, salt og pepper.


Håper det smaker!


Julianne :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Anne - april 29, 2016

Hei!

Dette er litt «off topic», men jeg er gaske ny i denne lavFODMAP-verdenen, så har to spm. angående to matvarer. Superknäcke Chia fra Semper, er dette lavFODMAP? Og hva med den laktosefrie/glutenfrie Brownie-mixen fra Regal?

Bloggen din er til stor hjelp! :D

Reply
  Julianne - april 30, 2016

  Hei Anne :) Takk for hyggelig kommentar! Godt å høre at du har god nytte av bloggen.

  Det er veldig fint om du legger ved ingredienslisten til produktene du lurer på, slik at jeg slipper å bruke mye tid på å søke opp produktene ;)

  Hilsen Julianne

  Reply
  Annette - mai 27, 2018

  Hei, har lurt på dette Superknäcke Chris knekkebrødet selv. Har dette liggende for besøkende som trenger glutenfritt alternativ, men har jo forstått at det ikke er så enkelt når en skal gå på lavFODMAP. Det smaker ganske så godt så håpte det gikk.
  Ingrediensene er: rismel, maisstivelse, potetmel, veg.fibre (sukkerroe, eple, glutenfri havre, kakao) bokhvetemel, gjær, chiafrø, glutenfritt maltekstrakt fra bygg,teffmel, salt, rapsolje, psylliumsfrø, fortykningsmiddel (hydroxyproplymetylcellolose). Men er det eple fiber en skal holde seg unna? Annet?
  Lurer også på Wasa’s glutenfrie knekkebrød, men den boksen har jeg på jobb så jeg får sende deg ingrediensene til det i en annen lenke. Kunne bare ikke se Wasa på listen over produkter.
  Nyttig blog!

  Reply
  Julianne - mai 28, 2018

  Hei Annette! Ja, dette knekkebrødet inneholder både fiber fra eple og sukkerroe som noen med IBS reagerer på. Wasa sitt GF knekkebrød inneholder også sukkerroefiber. Du finner en oversikt over lavFODMAP-hurtigløsninger og -ferdigprodukter i dette innlegget: https://lyngstadernaering.no/2015/05/12/liste-over-lavfodmap-hurtiglosninger-og-ferdigprodukter/ :)

  Reply
– UKENS HANDEL - februar 3, 2020

[…] planlagte middager er burger/vegetarburger, quinoasalat, grønnsaksuppe, laks med grønnsaker, taco og moussaka. Sistnevnte er helt himmelsk, tenk at jeg […]

Reply
– UKENS HANDEL - mars 4, 2020

[…] Quinoasalat med honningmelon og feta […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x