30-dagersprosjektet og IBS awareness month, 2016

Hei! Da er IBS-awareness month over for i år! Gratulerer med vel gjennomført prosjekt alle dere som deltok! Jeg håper du synes 30-dagersprosjektet har vært gøy og ikke bare mas ;) Kanskje føler du deg i litt bedre form også? :)

April er måneden hvor IBS får større fokus gjennom IBS awareness month (les mer her). I år ønsket jeg å fokusere på viktigheten av fysisk aktivitet for å leve bedre med IBS. Jeg satte derfor i gang et 30-dagersprosjekt hvor målet var å få inn litt bevegelse hver eneste dag – altså 30 økter i løpet av 30 dager. Jeg lagde et Facebook-arrangement hvor så mange som 350 meldte sin interesse! Dette synes jeg var utrolig kult! Gjennom hele denne måneden har vi delt bilder og statuser om dagens gjennomførte økt og inspirert hverandre til å komme oss ut hver eneste dag i løpet av april! 

IMG_5375

30-dagers prosjektet i bilder :D

Poenget med denne utfordringen var ikke å trene hardt hver eneste dag, men å få til mer aktivitet i hverdagen. Det er denne hverdagsaktiviteten vi ofte får for lite av, og jeg tror at denne aktiviteten har størst betydning for hvordan vi har det, både fysisk og psykisk.

Mine 30 økter har vært gjennomført på både gode og dårlige dager. Jeg startet denne måneden med høye ambisjoner (som alltid), men ble raskt satt tilbake til virkeligheten av min kranglete mage. Da var 30-dagersprosjektet godt å ha, og jeg fikk gjennomført korte økter på de tunge dagene likevel. Da ble det gjerne en gåtur, litt sykling på spinningsykkel eller yoga på stuegulvet i stedet for å la være å bevege meg. Jeg føler meg alltid bedre etter å ha fått litt trim, og jeg vet at jeg aldri angrer etterpå! Fin erfaring. Jeg tok også en viktig beslutning denne måneden og bestemte meg for å si opp stillingen min på Klinikk for Alle (les mer her). Jeg innser nå i ettertid at dette er noe som har tynget meg veldig den siste tiden, og satt sine spor. Det var så rart. Det var som om at noe slapp taket i meg i dagene etter jeg sa opp. Magen roet seg, menstruasjonen kom tilbake (puh), huden ble kvisefri og energinivået steg. Resten av 30-dagers prosjektet gikk deretter knirkefritt. Kroppen og hodet har det bedre enn på lenge. Merkelig hvordan det som kverner i hodet påvirker resten av kroppen, ikke sant? :)

 

IMG_5346

Mine 30 :)

Fortell meg, hvordan var dine 30 dager?? 

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Karoline - mai 1, 2016

Er så glad for å ha fullført denne 30-dagers utfordringen :-) Genial utfordring! Har hatt en alt for stressende måned, så i dag tar eg treningsfri med god samvittighet, men eg skal gå meg en tur i solen for å fylle på treningskortet mitt, så eg er klar for ny uke :-) Har måtte vere kreativ og funnet nye ting å gjøre, slik som 50-utfordringen min (som eg så fint kaller den), den har vert så gøy! No ser eg fram til nye og gøye treningsdager den kommende måneden, samt sunn, hjemmelaget, lav FODMAP mat (har spist ute 11 dager de siste to ukene)…. Så kjekt å høre at formen ble mye bedre etter at du sa opp jobben, så bra at det gjorde ting bedre! Håper du har hatt en fin helg og at uken blir bra :-) Klem fra Karoline

Reply
  Julianne - mai 3, 2016

  Hei Karoline! Supert jobba :D :D Hva er 50-utfordringen din? Høres spennende ut ;) Håper du også har en fin uke og at du koser deg på kjøkkenet igjen! Å spise ute er fint det, men man blir litt lei etter hvert også synes jeg :P Klem fra meg!

  Reply
  Karoline - mai 3, 2016

  50-utfordringen er super å gjere heime på gulvet, trenger minimalt med utstyr (2 halvlitere med øl) og helst en matte (eller en genser som eg bruker). Består av å gjere alle øvelsene 50 ganger: 50 knebøy, 50 sit-ups, 50 beinhev, 50 armhevinger, 50 beinhev (igjen), 50 hip thrusts, 5*50 sek strake armer ut på siden med en ølboks i hver hånd, 50 ryggflyers med ølboks i hver hånd og som avslutning 50 spensthopp :-) Eg gleder meg allerede til morgendagens gjennomgang, effektivt og gøy :-D

  Reply
  Julianne - mai 4, 2016

  Wow! Den utfordringen kan du ikke bli annet enn råsterk av. Liker spesielt godt at du skal bruke ølbokser! Hehehe! Lykke til videre da :D Klem

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x