5 tips til deilig, lavFODMAP-tilbehør til grillmat

I helgen er det meldt knallvær, og noen av dere vil kanskje ta fram grillen for sesongen? :)

Jeg elsker grillmat og gleder meg alltid til grillsesongen er i gang for sommeren! Min samboer og jeg bor i en liten leilighet uten veranda, så for oss er det ofte engangsgrill i parken eller grilling hos venner og familie (med terrasse) som gjelder! Det fine med grillmat er at det er enkelt å lage lavFODMAP i tillegg til at venner og familie kan fråtse i høyFODMAP-mat om de vil det ;) Jeg griller gjerne rene råvarer som koteletter, hamburgere, kyllingfilet eller fisk i folie sammen med en haug med lavFODMAP-grønnsaker eller en god salat. Det som er viktig å tenke på når det gjelder kjøtt, er at du ikke kjøper det ferdigmarinert eller krydret som ofte inneholder løk, hvitløk, honning eller andre høyFODMAP-ingredienser. Det samme gjelder blandingsprodukter som pølser, karbonader og så videre som gjerne inneholder løk og hvitløk. Les derfor ingredienslisten nøye om du velger et slikt produkt. Ønsker du vegetariske alternativer, kan du for eksempel grille halloumiost (inntil 100 g per måltid), tofu eller tempeh.

I dag vil jeg dele et par tips til magevennlig tilbehør til grillmaten som hele familien kan spise! Nå har du altså kjøttet og en enkelt grønn salat i boks, så skal jeg gi deg 5 tips til noen deilige dressinger og kule salater som sender grillmaten til nye høyder! 

1. Klassisk potetsalat

Denne klassikeren blir vi vel aldri lei av? Kremet, deilig og passer like godt til et stykke kjøtt, kylling eller en laksefilet. Lag den gjerne noen timer  eller dagen før du skal spise, så får smakene tid til å sette seg.

2. Tzaziki eller raita

Tzaziki er en mager gresk/tyskisk saus som i hovedsak består av yoghurt naturell, revet agurk og dill. Lag mye når du først lager, for denne kommer du til å spise i store mengder ;) Raita lages enkelt etter samme prinsipp, bare at du bruker enten frisk mynte eller koriander i. Raita er klassisk tilbehør til indisk mat. 

3. Karridressing

Denne dressingen kan man nesten ikke tro er lavFODMAP. Skikkelig smaksbombe uten løk og hvitløk!

4. Hjemmelagede krutonger til salaten​

Aldri kast tørt, magevennlig brød. Lag crunchy krutonger av det! Jeg har laget mine av tørt surdeigsbrød av spelt, noe som smaker himmelsk! 

5. Quinoasalat med honningmelon, fetaost og mynte

Denne salaten har jeg mast om de siste ukene, og det er fordi den er så sabla god. Den er god for seg selv, men enda bedre som tilbehør til f.eks et grillet kjøttstykke :) ​

Nå, blir det grilling på deg i helgen?

Julianne :) 


Click Here to Leave a Comment Below

Siri - mai 10, 2016

Heisann!

Jeg må bare si tusen takk for denne bloggen – den gir håp til en fersk foodmap’er :)
Jeg har et spørsmål angående Monash-appen, er det slik at de har litt andre retningslinjer enn vi? Tenker for eksempel på at de sier hodekål er greit, mens jeg forstår ut fra listen her på bloggen at det kanskje ikke er så greit likevel? Tenkte bare at hvis det kan funke hadde jo også coleslaw vært genialt til grillmat :)

Reply
    Julianne - mai 10, 2016

    Hei Siri :) Takk for hyggelig kommentar! Neida, jeg følger Monash-appen, jeg har flyttet hodekål til moderatFODMAP med en stjerne* som sier at Monash har listet matvaren som lavFODMAP, men at jeg har flyttet den til moderat på grunn av oppgitt mengdebegrensning i APPen. Når en matvare er listet som lavFODMAP er det lett å spise den i for store mengder, vet du. Men litt cole slaw er perfekt til grillmat, det er jeg helt enig med deg i :D

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x