Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon (lavFODMAP)
Hva er vel bedre enn en frisk, næringsrik og magevennlig salat i denne sommervarmen? :D Denne oppskriften er fra min nyeste bok, Godt for Magen, og er en av mine favoritter! Halloumi er en kypriotisk ost som kan stekes på grunn av sitt høye smeltepunkt! Jeg smakte osten for første gang for noen år siden, da grillet direkte på engangsgrill (så enkelt kan det gjøres). Utrolig god på smak med en spennende konsistens. Halloumi har et naturlig lavt innhold av FODMAPs (laktose), og er listet som moderatFODMAP inntil 100 gram i Monash University low FODMAP diet app. Mengden Halloumi i denne oppskriften er beregnet til 2 porsjoner. Om du ikke er kjent med denne osten fra før, så finner du den stort sett i dagligvarebutikken i hyllen hvor du finner andre oster :)

Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon
Gir 2 porsjoner
Tid: 20 minutter
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose.
For melkefri kan du bytte ut halloumi med f.eks stekt kyllingfilet
Dette trenger du
- 150 g halloumi
- tomater i ulike størrelser
- ½ agurk
- ½ dl oppskåret vårløk (grønn del)
- 100 g cantaloupemelon
- 10 oliven
- frisk mynte
- 2 ss god olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik eller presset sitronsaft
- 1 ts tørket oregano
- pepper
Slik gjør du: Skjær halloumi i ½ centimeter tykke skiver og stek i cirka 2 minutter på hver side i en stekepanne på medium varme. Når osten har fått en gyldenbrun farge er den ferdig. Legg osten til side. Vask og kutt grønnsaker og frukt i mindre biter og ha i en bolle. Bland olivenolje, hvitvinseddik/sitronsaft, tørket oregano og kvernet pepper godt sammen en liten skål før du har den i salaten like før servering. Fordel den fargerike salten sammen med stekt halloumi på to tallerkener, pynt med frisk mynte og server!
