Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon (lavFODMAP)

Hva er vel bedre enn en frisk, næringsrik og magevennlig salat i denne sommervarmen? :D Denne oppskriften er fra min nyeste bok, Godt for Magen, og er en av mine favoritter! Halloumi er en kypriotisk ost som kan stekes på grunn av sitt høye smeltepunkt! Jeg smakte osten for første gang for noen år siden, da grillet direkte på engangsgrill (så enkelt kan det gjøres). Utrolig god på smak med en spennende konsistens. Halloumi har et naturlig lavt innhold av FODMAPs (laktose), og er listet som moderatFODMAP inntil 100 gram i Monash University low FODMAP diet app. Mengden Halloumi i denne oppskriften er beregnet til 2 porsjoner. Om du ikke er kjent med denne osten fra før, så finner du den stort sett i dagligvarebutikken i hyllen hvor du finner andre oster :) 

Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon 
Gir 2 porsjoner
Tid: 20 minutter 
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose.
For melkefri kan du bytte ut halloumi med f.eks stekt kyllingfilet

Dette trenger du

 • 150 g halloumi
 • tomater i ulike størrelser
 • ½ agurk
 • ½ dl oppskåret vårløk (grønn del)
 • 100 g cantaloupemelon
 • 10 oliven
 • frisk mynte
 • 2 ss god olivenolje
 • 1 ts hvitvinseddik eller presset sitronsaft
 • 1 ts tørket oregano
 • pepper  

Slik gjør du: Skjær halloumi i ½ centimeter tykke skiver og stek i cirka 2 minutter på hver side i en stekepanne på medium varme. Når osten har fått en gyldenbrun farge er den ferdig. Legg osten til side. Vask og kutt grønnsaker og frukt i mindre biter og ha i en bolle. Bland olivenolje, hvitvinseddik/sitronsaft, tørket oregano og kvernet pepper godt sammen en liten skål før du har den i salaten like før servering. Fordel den fargerike salten sammen med stekt halloumi på to tallerkener, pynt med frisk mynte og server! 

Click Here to Leave a Comment Below

Frøydis Vik Henningsen - juni 7, 2016

Hei! Vet du om melonen Piel del sapo er lav fodmap? Den ligner litt på cantaloupe.

Reply
  Julianne - juni 8, 2016

  Hei :) Piel de Sapo er faktisk ikke testet, men prøv deg litt frem. Jeg spiser den :)

  Reply
Line - juli 27, 2016

Hei! Jeg er veldig fristet til å prøve ut denne oppskriften da gresk salat er noe jeg er veldig glad i. Men, på appen til The Monash University står Haloumi oppført som moderat-FODMAP. Vil det si at noen kan reagere på denne salaten/haloumi?

Reply
  Julianne - juli 27, 2016

  Hei :) Matvarer listet som moderat er matvarer som har et noe høyere innhold FODMAPs enn matvarer listet som lav. Det betyr at inntaket bør begrenses og ikke spises i for store mengder. Det er derfor du finner en mengdebegrensning på disse matvarene. Bruk gjerne matvarene listet som moderat i matlagingen din. Bruk det som «krydder», bruker jeg å si – det er ikka alltid så mye som skal til for å gjøre maten litt mer spenstig og spennende :)

  Grunnen til at halloumi er listet som moderatFODMAP er på grunn av innholdet av laktose. Halloumi er ikke laktosefri, men har et lavt innhold laktose per 100 g (2 g) noe de fleste vil tåle. I denne oppskriften (ment til 2 personer) har jeg 75 g hallomi til hver, noe som gir kun 1,5 g laktose. Til sammenligning vil en person med laktoseintoleranse ofte kunne tåle opp mot 12 g laktose per dag uten at det gir store plager. Håper du prøver salaten! Den er nydelig :D

  Mvh Julianne

  Reply
– UKENS SPØRSMÅL - februar 23, 2020

[…] meksikansk gryte, moussaka, fiskekekaker fra boken til Julianne Lyngstad, halloumisalat… Det er i hvert fall noen av de […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x