Smuldrepai med blåbær (lavFODMAP)
Har du plukket mye blåbær i år? Jeg har fremdeles årets blåbærtur til gode, men gleder meg til å rømme inn i Oslos skoger for litt blåbærterapi! Men først må jeg tømme fryseren for fjorårets fangst og da er denne magevennlige blåbærpaien suveren :) Denne paien er nydelig med andre bær også - prøv for eksempel med jordbær og bringebær!

Smuldrepai med blåbær
Oppskriften er: lavFODMAP og laktosefri. For glutenfri, velg glutenfrie havregryn. For melkefri, velg melkefritt smør eller kokosolje.
Dette trenger du til en stor ildfast form
- 500 g blåbær (eller andre lavFODMAP-bær)
- ca. 50 g sukker
- 1 ss potetmel
- 75 g havregryn
- 75 g rismel
- 50 g sukker
- 100 g mykt smør
- 1 ts kanel
- Server gjerne med laktosefri gresk yoghurt eller laktosefri vaniljeis
Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader og ta fram en paiform eller en ildfast form. Bland bær, sukker og potetmel i en bakebolle. Fordel bærblandingen jevnt i paiformen. Bland deretter ingrediensene til smuldrelokket. Bruk hendene og kna deigen godt sammen. Fordel smuldredeigen over bærene. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter til lokket er gyllent. La paien avkjøle seg litt før servering. Prøv sammen med laktosefri gresk yoghurt - en nydelig kombinasjon!
Ps. Har du fått med deg gratiskurset om IBS og lavFODMAP-dietten jeg har laget? For påmelding, klikk her :)