Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus (lavFODMAP)

Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus passer til både glutenfri pasta, ris eller en deilig, hjemmelaget potetmos. Ikke minst er disse utmerket på et magevennlig tapasbord! Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du flere gode middags-muligheter framover :)

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus

Oppskriften gir: 4-6 porsjoner
Oppskriften er: lavFODMAP, gluten- og laktosefri
For melkefri: dropp parmesan 

Dette trenger du

  • 400 g karbonadedeig
  • 200 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 20 g revet parmesan
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts kajennepepper
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt

  • 2 ss olje + et fedd hvitløk (til hvitløksinfusert olje) 
  • 1 revet gulrot
  • 400 g hakkede tomater
  • 400 g vann
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts touch of taste fond kylling eller okse (uten løk og hvitløk)
  • 1 ts sukker 
  • 1 ts tørket oregano
  • smak til med salt, pepper og kajennepepper

Server gjerne med

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en stor ildfast form. Kjør ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor eller bruk hendene til å lage en fin og jevn deig. Trill kjøttboller på størrelse med små golfballer. Ha gjerne litt vann i håndflaten og bruk en teskje til å forme små boller. Legg bollene i den ildfaste formen og stek midt i ovnen i 12–15 minutter. Rør litt på kjøttbollene i formen underveis.

Mens kjøttbollene steker i ovnen, kan du lage tomatsausen. Varm opp olje og et fedd hvitløk på medium varme i en kjele. Når hvitløksfeddet har fått litt farge, fjerner du det fra oljen. Nå har oljen fått et hint av hvitløk uten FODMAPs. Fres revet gulrot i kjelen før du tilsetter tomater, tomatpuré, vann og buljong. La sausen få et oppkok. Smak deretter til med litt sukker og krydder. Kjør sausen glatt ved hjelp av en stavmikser om du ønsker og la sausen småputre til kjøttbollene er ferdige i ovnen. Jo lengre tomatsausen koker, desto bedre blir den. Ha kjøttbollene i tomatsausen og server.

Håper det smaker! :)

Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Jonas - juni 15, 2020

Hei, hvorfor ikke lage sausen først slik at den kan stå å koke mens en lager kjøttbollene, som du sier, «Jo lengre tomatsausen koker, desto bedre blir den.»

Mvh Jonas

Reply
    Julianne - juni 19, 2020

    Hei Jonas :) Det kan du absolutt gjøre!

    Reply
Magne - august 4, 2020

Hei,

ser du bruker en del «400 g hakkede tomater» i dine retter, men det er vel kun inntil 92g at dette regnes som lavFODMAP. Det tilsvarer vel 6 spiseskjeer.

Reply
    Julianne - august 11, 2020

    Heisann :) Ja, men husk at det er mengden i hele oppskriften og beregnet til 4-6 porsjoner! 92 g er lavFODMAP per måltid :) Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! 🌿

x