Grønnsakseggerøre (lavFODMAP)
Sjekk den fargefesten! Dette er mat du blir glad av å se på, lage og spise. Du lager den på kort tid og er i tillegg ekstra magevennlig. Varmebehandlede grønnsaker er ofte lettere å fordøye enn rå grønnsaker, så denne er spesielt fin om magen er i kranglemodus.

Grønnsakseggerøre
Oppskriften gir nok mat til én porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, kan lages melkefri (bruk rapsolje)
Dette trenger du
Du kan bruke de lavFODMAP-grønnsakene du har i kjøleskapet, men jeg brukte:
- 1 god ss smør til steking
- 1 gulrot
- 1/4 paprika
- 2 bunter brokkoli
- 3 skiver kokt skinke
- 2 egg
- Salt og pepper
Slik gjør du: Skrell gulroten og vask paprika og brokkoli. Kutt grønnsakene i små terninger. Jo mindre terninger, desto raskere blir retten ferdig. Ha smør eller olje i stekepannen og stek grønnsakene i noen minutter på medium varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett deretter biter av kokt skinke. Mens grønnsakene steker, blander du sammen to egg i en liten skål. Skru ned temperaturen et hakk og hell eggene over grønnsakene. Bruk stekespaden og rør sammen til eggene er ferdige. Dette tar omtrent 1-2 minutter. Jeg liker at eggene er litt bløte, så jeg tar den tidlig. Dette er smak og behag ;)
Ha over på et fat, strø over litt salt og nyt! Ha gjerne et magevennlig knekkebrød eller en speltlompe til.
Håper det smaker!
Julianne :)