Grønnsakseggerøre (lavFODMAP)

Sjekk den fargefesten! Dette er mat du blir glad av å se på, lage og spise. Du lager den på kort tid og er i tillegg ekstra magevennlig. Varmebehandlede grønnsaker er ofte lettere å fordøye enn rå grønnsaker, så denne er spesielt fin om magen er i kranglemodus. 

Grønnsakseggerøre

Oppskriften gir nok mat til én porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, kan lages melkefri (bruk rapsolje)

Dette trenger du

Du kan bruke de lavFODMAP-grønnsakene du har i kjøleskapet, men jeg brukte: 

 • ​1 god ss smør til steking
 • 1 gulrot
 • 1/4 paprika
 • 2 bunter brokkoli
 • 3 skiver kokt skinke
 • 2 egg 
 • Salt og pepper

Slik gjør du: Skrell gulroten og vask paprika og brokkoli. Kutt grønnsakene i små terninger. Jo mindre terninger, desto raskere blir retten ferdig. Ha smør eller olje i stekepannen og stek grønnsakene i noen minutter på medium varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett deretter biter av kokt skinke. Mens grønnsakene steker, blander du sammen to egg i en liten skål. Skru ned temperaturen et hakk og hell eggene over grønnsakene. Bruk stekespaden og rør sammen til eggene er ferdige. Dette tar omtrent 1-2 minutter. Jeg liker at eggene er litt bløte, så jeg tar den tidlig. Dette er smak og behag ;) 

Ha over på et fat, strø over litt salt og nyt! ​Ha gjerne et magevennlig knekkebrød eller en speltlompe til. 

Håper det smaker!

Julianne :)

Blogglisten hits

Click Here to Leave a Comment Below

Maria - januar 16, 2017

Jeg bruker også å ha i kokt ris i tillegg til egg, skinken grønnsaker. Veldig godt det også ?

Reply
  Julianne - januar 16, 2017

  Det er et veldig godt tips! Takk, Maria :D

  Reply
Marlene - januar 21, 2017

Hei, Julianne. Jeg har et spørsmål som er urelatert til denne oppskriften/innlegget, og det beklager jeg, men håper det går greit. Jeg bare lurte på om du har noen erfaring med, eller vet noe om, Lerum sitt syltetøy uten tilsatt sukker: http://www.lerum.no/syltetoy/2015/3/11/jordbr-1? Det er isomalt og sukralose i det. Jeg har forstått at isomalt er høy fodmap, men vet ikke noe om sukralose. Tror du det er utelukket å spise dette syltetøyet pga. isomalt, eller er det ikke noe fasitsvar på sånt? Har veldig lyst til å prøve dette syltetøyet pga. lite sukker, men tør ikke helt pga. isomalt – er redd for at det skal bli helt galt for magen min!

Reply
Marie - januar 22, 2017

Hei jeg bare lurer på om jeg kan spørre om 2 ting? :) Har tenkt å begynne med fodmap dietten. Kanskje dumme spørsmål men bare spør for sikkerhetsskyld. Kan man ta tran på dietten her, og kan man ta dette: http://www.life.no/produkter/vitaminer-mineraler/magnesium/bio-life-magnesium-60-kpsl

så at den inneholdt havre og da er det vel gluten? Takk for svar på forhånd :)

Reply
  Julianne - januar 23, 2017

  Hei Marie! Tran kan du helt fint ta, det samme gjelder magnesiumtilskuddet du henviser til. Om du ikke har påvist glutenallergi/cøliaki/glutenintoleranse trenger du ikke ta hensyn til gluten på lavFODMAP-diett. FODMAPs er tungtfordøyelige karbohydrater, mens gluten er et protein :) Lykke til og god bedring! Julianne

  Reply
Kathinka Høyden - januar 29, 2017

Hei Julianne!
Takk for en kjempefin ressurs nettstedet ditt er! Som nybegynner kommer jeg stadig tilbake til sidene dine. Spesielt på butikken, der jeg går og googler innholdet i ingredienslistene. Nå er det for min datters skyld jeg tester ut lav fodmap, vi er i eliminasjonsfasen og jeg har oppdaget at fluor inneholder -oler. Kjenner du til noe alternativ der, eller et merke som er uten?
Som niåringer flest liker hun også å gumle søte pastiller i ny og ne (på hverdager med søtsug, når det ikke passer med godis, men en sukkerfri pastill). Pastillene jeg har funnet uten -oler, er alle med «voksensmak», altså mint, salmiakk, eukalyptus ol., noe hun ikke liker. Dermed blir hun tilskuer til sine søskens gumling av -olholdig godt. Noen tips her?
Takknemlig for svar!

Kathinka

Reply
  Julianne - januar 31, 2017

  Hei Kathinka! Takk for hyggelig kommentar :)

  Jeg kjenner dessverre ikke til fluortabletter eller lignende som ikke har -ol i seg, men et bedre valg kan alltids være munnskyllevann som spyttes ut?

  Tips til søte pastiller til hverdags må bli varianter som inneholder sukker. Der kjenner jeg bare til «voksensmak» som du nevner, men det finnes garantert sukkerholdige drops med smak for barn. Da blir det godis på hverdagene, så om du ikke ønsker det, så kan det være en idé å se på andre alternativer for å stille søtsuget :)

  Håper dette var til hjelp,

  Mvh Julianne

  Reply
Merete - januar 31, 2017

Hei!

Etter å ha spist avokado i ulike former og mengder i lang tid fikk jeg plutselig magesmerter av å spise det. Det føles ut som magen hovner opp som et belte rundt ribbeina, og jeg blir kvalm og skikkelig dårlig. Har prøvd å kutte det ut i kortere og lengre perioder for så å prøve det i bitte små mengder igjen, men blir veldig syk av å bare smake på det etterpå. Hva kan dette skyldes? Jeg har jo alltid tålt det før, men nå har dette vart i over et år uten bedring.

Mvh,
Merete

Reply
  Julianne - februar 1, 2017

  Hei Merete! Huff, så kjedelig. Er det kun avokado som gir deg disse plagene eller har fordøyelsen din blitt mer sensitiv for andre matvarer også? Mvh Julianne

  Reply
  Merete - februar 1, 2017

  Hei igjen!

  Nei, det er kun avokado, og det skjedde over natten.

  Mvh,
  Merete

  Reply
  Julianne - februar 2, 2017

  Hei igjen! Det er spesielt, har ikke hørt om andre tilfeller. Godt å høre at det kun er avokado som gir deg plager og ikke andre matvarer i tillegg. Da er det enkelt å vite hva du skal gjøre for å unngå plagene :)

  Reply
Aase Nagoda - februar 8, 2017

Hei!
Veit du noko om FODMAP-innhald i hagebær som rips, solbær og stikkelsbær?
Har akkurat byrja på dietten, og prøver å orientere meg. Matlistene dine er uunnværlige!

Helsing Aase

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x