Boller til fastelavn (lavFODMAP)
Jeg har tenkt urovekkende mye på boller denne uka. Søndag 27. februar er det jo fastelavn og det vil jeg feire med hygge og kremfylte boller! Mmm. Jeg gleder meg til å både lage og nyte en deilig, myk bolle med masse krem og syltetøy. For så å bli småkvalm - noe som er litt av sjarmen ;)
Jeg skal lage surdeigsboller av spelt. Å lage disse bollene krever litt planlegging, så for å få nystekte boller til ettermiddagen/kveld på søndag, starter jeg prosessen lørdagsmorgen. Jeg lover det er verdt ventetiden, for disse bollene er amaaaazing :)
Her kan du finne oppskriften på surdeigsboller av spelt

Har du ikke kommet i gang med surdeigsbakingen, kan jeg anbefale deg et annet mer lettvint alternativ - nemlig bollemiksen fra det glutenfrie verksted! Den er basert på lavFODMAP-ingredienser og er veldig gode. Disse er også glutenfrie, for deg som faktisk ikke tåler spelt.
Kos deg med bakingen, så håper jeg å se mange bilder av magevennlig bakst på søndag!
Enjoy :)
Julianne