Basilikumpesto (lavFODMAP)
Basilikumpesto er SÅ godt! Godt til middag, men enda bedre på en nybakt skive surdeigsbrød av spelt med hvitost og saftige tomatskiver. Yum, en ny favoritt!
Både friske og tørkede urter bidrar med næring for de gode tarmbakteriene, så denne kan med fordel inkluderes om du – som meg, har som mål om å styrke tarmfloraen din. Her er det fytokjemikaliene i planten som byr på godsakene! Sørg også for at du bruker en kaldpresset olivenolje av god kvalitet, så får du med deg masse gode plantestoffer derfra også :)

Basilikumpesto
Oppskriften gir et lite glass
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og kan lages melkefri om du dropper parmesan
Dette trenger du
- blader fra en basilikumplante
- 50 g pinjekjerner
- 30 g revet parmesan
- 1/2 – 1 dl olivenolje eller hvitløksinfusert olje
- salt og pepper
- en skvis sitron
Slik gjør du: Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan og olje i en food prosessor. Tilsett mer olje om pestoen virker tykk. Smak til med salt, pepper og en skvis sitron. Oppbevares i et tett glass i kjøleskapet og nytes innen noen dager.
Tips!
Jeg fikk et godt tips av Maria via snapchat (juliannesfodmap) om å tilsette tørket ramsløk for mer smak av hvitløk. Verdt å prøve :)
Ha en nydelig dag :)
– Julianne