Har du spørsmål om IBS og/eller tarmflora?

Fredag tar jeg turen til laboratoriet til Genetic Analysis på Økern, for å ta en prat med de dyktige folkene som ukentlig analyserer avføringsprøver (GA-map™ Dysbiosis Test) fra mennesker som blant annet sliter med magen. Jeg synes det er så kjekt å være der, og vi blir ofte sittende i flere timer når vi først har et møte. Jeg er heldig som får lære av de beste :)

Når jeg først er der, lurer jeg på om DU har noen spørsmål om irritabel tarm og tarmflora som jeg skal ta videre til Genetic Analysis? De elsker å dele kunnskap om tarmflora, så her er det bare å fyre løs hva enn du måtte lure på.

​Legg igjen spørsmålet ditt i kommentarfeltet under dette innlegget, eller på Facebook – så skal vi sørge for at du får svar :)

 – Julianne​

Jeg har et samarbeid med Genetic Analysis i forbindelse med Prosjekt Sterk Tarmflora.

Click Here to Leave a Comment Below

Simon - september 8, 2017

Hei, jeg har slitt med magen i flere år nå. Men siden i rundt slutten av Februar, så har magen vært mye, mye verre. På den dagen det begynte, så laget jeg kylling med rå kylling filet, og jeg var ikke helt nøye med å vaske hendene etter å ha behandlet den rå kyllingen. Kan dette ha noe med saken å gjøre? Etter jeg stekte og laget maten med kyllingen, fikk jeg plutselig kjempevondt i magen, å måtte på do. Denne smerten har jeg kjent flere ganger så langt før, men mest når jeg ikke har hatt tilgang på do, sånn som bussturer, osv.

Etter den dagen, så slet jeg noen måneder med masse kvalme, og senere mye mer magesmerter. Jeg forsikret meg om at det var salmonella, men prøveresultatene var negative. Jeg prøvde en antibiotika kur etterpå, og en probiotika kur. Nå om bare noen dager, så har jeg kolonoskopi time, siden legene ikke vet hvorfor magen fortsatt er et stort problem.. Jeg er redd for at det lakserende middelet blir å skape smerte, men også har jeg ingen peiling hva jeg skal spise det døgnet før, siden det står bare klar veske, osv. Buljong inneholder jo mye fodmaps? Det var en av eksemplene jeg fikk høre, så jeg er veldig usikker hva jeg skal gjøre..

Har også gått ned i vekt en del over tiden, siden jeg spiser mindre (og mindre usunt) enn før, bare for å redusere magesmertene så mye som mulig, da det er helt forferdelig når de inntreffer. Mulig at jeg blir å bruke næringsdrikker, men da igjen er usikker på hva som er greit i forhold til fodmap, siden de har smakstilsetning..

På forhånd takk

Reply
  Julianne - september 9, 2017

  Hei Simon! Så leit å høre. Ja, når det gjelder kylling er det veldig viktig å være nøye med hygiene, så det kan være du har vært utsatt for en infeksjon av noe slag. Jeg kan ikke gi deg råd her via bloggen, men selv ville jeg ha tatt en dysbiose-test for å se hvordan det står til med tarmfloraen etter det du har vært gjennom. Har dette ført til store svingninger i bakteriefloraen din, kan det være en medvirkende faktor til at du fremdeles opplever plager. Jeg håper du finner en løsning på problemene dine. Lykke til med koloskopi-timen, så vil jeg tro de på klinikken har gode råd i forbindelse med hva du kan og ikke bør spise før timen! Det finnes buljong uten løk/hvitløk. F.eks Touch of taste med smak av kylling :) Mvh Julianne

  Reply
  Hilde - september 13, 2017

  Jeg også ble mye verre i magen etter jeg ble dårlig av en middag og jeg raste ned 5 kg. Har ikke blitt noe bedre igjen etter et år etter, men jeg jobber med det. Rart at når en har ibs så kan en middag plutselig snu alt på hodet og gjøre alt verre.

  Reply
Leave a Reply:

5 dagers gratis nettkurs om IBS, FODMAPs og mer!

x