Slik går det: Periodisk Faste

Her kommer en liten oppdatering på hvordan min første uke på periodisk faste har gått!  I forbindelse med Prosjekt Sterk Tarmflora, har jeg fulgt periodisk faste i over en drøy uke nå, og det går stadig bedre. Spesielt ukedagene har gått fint, men jeg var mest spent på hvordan det ville gå i helgen. Helg for meg innebærer gjerne at vi sitter lenge oppe og koser oss med noen godt, noe som utgikk denne helgen. Misforstå meg rett, vi koste oss til langt på kveld, men jeg greide faktisk å starte fasten kl. 20:00 både fredag og lørdag (ganske mett vel og merke - noe som er et lite triks, hehe). Jeg har derfor fått til å holde de 13 timene med fasting i hele denne perioden, og merker jeg har fått mindre trang til å småspise på kveldstid. Det er kult!

Hvordan går det med magen?
Så langt, merker jeg at magen og fordøyelsen fungerer veldig fint. Jeg spiser mitt vanlige FODMAP-reduserte kosthold og det eneste jeg har endret på er tidspunktene jeg spiser. Når jeg spiser mitt siste måltid innen kl. 20:00 går jeg faktisk og legger meg med rimelig rolig mage kl. 22:45, noe som er herlig. Jeg merker også at jeg sover veldig godt, noe som kan skyldes at kroppen slipper å bruke energi på å fordøye kveldsmaten, men faktisk gi meg ro til å sove godt. Søvn er utrolig viktig for hvordan vi har det, også for god fordøyelse. Gode ringvirkninger her, altså :)

Det er godt at kroppen fungerer godt nå som livet er i en litt spesiell og travel fase. Jeg vet ikke om jeg har fortalt det, men min samboer og jeg flytter fra Oslo til Molde om bare 2 uker! Det er mye som må ordnes, planlegges og tenkes på i forbindelse med flyttingen, vi har jobber som må avsluttes og venner å møte og si ha det til. Det sliter litt, det må jeg innrømme. Nå ser jeg veldig fram til å komme på plass i nytt hus, bo nærmere familie og ikke minst få mer vakker natur å boltre seg i. Det er veldig trist å forlate Oslo, fine venner og gode kollegaer - men det føles likevel riktig. 

Prosjekt Sterk Tarmflora vil gå sin gang, men når periodisk faste er ferdig, vil jeg ta en liten pause før jeg setter i gang med diett 4 av 5, slik at jeg først og fremst får komme på plass i vårt nye rede :)

Vi snakkes om ikke lenge <3

- Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x