Tarmstyrkende spansk omelett (lavFODMAP)

Husker du i høst, da jeg snakket om at vi kan styrke de gode bakteriene i tarmen ved hjelp av resistent stivelse? I dag får du en god oppskrift som inneholder mye av dette gunstige fiberet, nemlig spansk omelett - eller potetomelett om du vil :)

Denne potetomeletten er enkel å lage, smaker kjempegodt og proppet med resistent stivelse. For å dra nytte av den resistente stivelsen fra potetene, bør denne nytes avkjølt. Det gjør at den egner seg ekstra godt i matpakken eller som en enkel tapas-rett i små biter. Server den gjerne med en fargerik salat og en god skive surdeigsbrød av spelt som f.eks dette brødet

Oppskriften er hentet fra min nye bok tarmstyrkende lavFODMAP [Reklamelink]

Foto: Line Dammen/Gyldendal

Spansk omelett

Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
6 store kokte poteter (ca. 500 g)
1 dl hakket grønn del av vårløk
olje eller smør til steking
6 egg
salt og pepper

Slik gjør du
Skjær de kokte avkjølte potetene i terninger og grovhakk vårløken. Behold gjerne skallet på potetene for ekstra fiber. Varm opp stekepannen til medium varme og ha i litt olje eller smør. Stek vårløken litt forsiktig før tilsetter potetbitene i stekepannen. Bland sammen eggene i en bakebolle og hell over potetene. Krydre med salt og pepper.

Omeletten kan stekes på to forskjellige måter. Du kan enten legge lokk på stekepannen og la den stå til omeletten har stivnet på toppen, eller du kan snu omeletten i pannen etter cirka 7 minutter. Legg da et stort fat over omeletten, og mens du holder på fatet, snur du forsiktig stekepannen på hodet. La omeletten skli tilbake på stekepannen og la den steke ferdig i 2–3 minutter til. Husk å avkjøl omeletten for å dra nytte av den resistente stivelsen fra potetene :)

Julianne

PS. Det blir boklansering i Oslo 1. februar kl. 18:00 :) Sjekk ut Facebook-arrangementet her!

Click Here to Leave a Comment Below

Uke 18: lavFODMAP-ukemeny - GODT FOR MAGEN - april 28, 2020

[…] Mandag: Spansk omelettEn enkel, magevennlig omelett som krever få ingredienser. Denne er nydelig varm og avkjølt dagen etter Tirsdag: Spagetti bologneseIngenting er som en god pasta bolognese, denne kan du enkelt lage magevennlig!  […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x