Fastelavnsboller av surdeig og spelt (lavFODMAP)
Bakst laget med surdeig og spelt er lavFODMAP. Dette gjelder heldigvis ikke bare brød, men også andre bakervarer som for eksempel disse bollene. Søndag er det fastelavn, så i dag får du oppskrift på mine magevennlige fastelavnsboller :)
Ps. Surdeigsbakst krever litt tid og planlegging, men når du først står der med lune, nybakte boller er det hele verdt det :)
Fastelavnsboller av surdeig og spelt
Oppskriften gir 12 boller
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri.
For melkefri bytt ut laktosefri melk med mandelmelk og smør med melkefritt smør
Dette trenger du
Surdeigsboller av spelt (se egen oppskrift)
Krem
1 kartong laktosefri fløte
1-2 ss sukker eller annen søtning
Bringebær
Ferdigkjøpt bringebærsyltetøy eller prøv bringebærsyltetøy med chia
Slik gjør du: Start med å bake boller. Vil du ha nystekte boller på søndag, kan du begynne prosessen lørdag morgen (sett fordeigen lørdag morgen, sett selve deigen ettermiddag/kveld, la heve i kjøleskapet over natten, etterhev søndag og stek søndags ettermiddag).
Når bollene er avkjølte, lag bringebærsyltetøy og pisk laktosefri fløte til krem ved hjelp av en miksmaster. Smak til med søtning. Skjær bollene i to og dander med bringebær i bunn og krem på toppen. Pynt gjerne med et dryss melis :)
Blir det fastelavnsboller på deg i helgen? :)
Smil fra Julianne