Cranberry coconut balls (lavFODMAP)
Jeg er hekta på energikuler om dagen, og spesielt varianter av disse enkle sjokoladekulene med valnøtter. De er så god til kaffen eller bare når jeg har lyst på noe godt. Kulene er basert på rå havre, som inneholder resistent stivelse. Resistent stivelse er en type fiber som styrker de gode bakteriene i tarmen, så disse kan jeg virkelig anbefale for å stille søtsuget og for å styrke tarmhelsen. I dag får du en variant som ikke smaker sjokolade, men kokos med hint av syrlige tranebær - en nydelig kombinasjon :)
Cranberry coconut balls
Oppskriften gir ca. 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kokosmasse
1 ts vaniljepulver
1/2 ts maldonsalt
50 g lønnesirup
90 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
30 g finhakket tørket tranebær
Slik gjør du: Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kokosmasse, vaniljepulver og litt maldonsalt og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha deretter i kokosolje og lønnesirup og kjør til du får en fin deig som du kan trille til kuler. Ha deretter i finhakkede tranebær og bland godt. Trill deigen til små kuler og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter! Om du vil, kan du trille kulene i litt kokosmasse for ekstra pynt :)
Håper det smaker!
Følg meg gjerne i sosiale medier for mer tips og inspirasjon til et magevennlig kosthold
Facebook:
Godt for Magen
Instagram:
@julianne_godtformagen
Blogg:
www.godtformagen.com
Julianne :)